Nastavení integrované grafiky
Mám otázku zda někdo ví jak se nastavuje velikost ram, kterou chci přidělit integrované grafice ve win xp. Vím, že to běžně dokážou programy jako powerstrip atd.(vyzkoušeno-funguje), ale zajímalo by mne zda to nejde nastavit přímo v registrech nebo podobným způsobem bez instalace dalšího softwaru (platit za nic nechcu a hromady poutacích okýnek a tipů při startu windows taky nemám rád)
Děkuji za odpověďi
Děkuji za odpověďi
Tohle se nastavuje v BIOSu, v žádném programu. Některé grafiky si velikost nastavují i samy, podle potřeby. Napiš co máš za desku.
Ano, to vím, nastavení v biosu je velmi běžné, ale já ho tam bohužel nemám. Funguje mi to přes systém. Na stejném počítači jsem toho docílil v powerstripu, který jsem následně místo odinstalace smazal (i v registrech). Pamět zůstala zvýšená. Zajímalo by mne však jestli toho nejde docílit jednodušeji než tímto způsobem. (O této možnosti jsem četl, že v win xp existuje, ale nenašel jsem nikde přesný použitelný návod).
Budu hádat - je to deska s intel grafikou? Na co to vlastně potřebuješ nastavit? Ono to stejně nic nezrychlí.
Nejde mi totiž vůbec o nějaké zvyšování výkonu, ale o to, aby mi windows umožnili instalaci, která má větší minimální nároky na grafiku.(na druhém počítači se po nainstalování powerstripu rozběhla bez problémů)
Ahoj všem fachmanům. dlouho jsem tu nebyl, už tak moc nedělám ty staré kompy. spíše už notebooky s těmi nejsou takové problémy. ale mám tedky jeden problém s tímto HP D530. normálně jede bez problémů, ale video z internetu nechce tahat, cuká to. můžete mi poradit co s tím? díky moc.
82865G asi nezvládne přehrát nová videa plynule, ve vysokém rozlišení už vůbec ne. A staré Pentium 4 tomu taky moc nepomůže.
video uložené na disku přehrává plynule i to ve vysokém rozlišení. jen z internetu přímo to nejde. z youtube v nejmenším rozlišení se cuká. jako kdyby to nepustila sítová karta. avšak při zapojení nové karty wifi, to nejde také. takže si myslím, že sběrnice to nepobere. ale co s tím?? rychlost internetu je 25MB/s. nevím,jestli se to dá v biosu nastavit jinak, aby to bylo ok.
Stáhni to video co nejde plynule na youtube do počítače a zkus ho přehrát přehrávačem VLC nebo WMP nebo co tam máš a pak v prohlížeči vybereš ten soubor a budeš přehrávat to video offline prohlížečem. Pokud to jiným přehrávačem offline jde a prohlížečem offline nejde, tak bude vada v nastavení prohlížeče nebo nevhodného doplňku na přehrávání v prohlížeči.
Streamované video v prohlížeči - zvláště v HTML5 má 3x vyšší nároky na CPU než film přehrávaný z HDD v přehrávači. Také jde o to v jaké kondici je OS a začátek takového streamu také hodně ovlivňuje sken antivirového SW (zvláště Avast je na tohle hustej), který v první minutě - dvou dovýší nároky CPU na 100% i u daleko silnějších PC.