Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: WESTERN DIGITAL Caviar GP 1000GB

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    zdravím.
    mám takový možná hloupý dotaz ale pořád mi to nejde do hlavy.
    jak je to s otáčkama u tohohle disku?
    http://www.alza.cz/western-digital-c...he-d101846.htm
    někde píšou 5400 někde 7200... jak to teda je?
    díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Sám WD u tohoto poněkud mlží, ale pravdivý bude zřejmě údaj 5400 otáček.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    má s tímhle diskem někdo zkušenosti? jaké jsou rychlosti? hlučnost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, nema nahodou ten disk uspornou funkci, ktera mu umoznuje mezi 5400 a 7200ot. prepinat ? ... nebo mozna ne - While most desktop drives spin at either 5,400 or 7,200RPM, the Caviar GP's spindle speed lies somewhere between the two, and Western Digital won't say exactly where. Takze to vypada, ze ani jedno

    //Osobne jsem si vybral 1TB Samsung F1 a nemuzu ho vynachvalit
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Přepínání bohužel nemá. Co se týče skutečnejch otáček, tak podle testu výkonu je to rozhodně mnohem blíž 5400 než 7200.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    a ještě jedna otázka mě napdala. Ve starém PC mám jenom IDE. Když přikoupím řadič na S-ata do PCI a přez něj připojím Sata disk na kterej nainstaluju Win nebude mi to ten řadič nějak omezovat rychlostně popřípadě nějak jinak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    Ten disk je jednoznacne 5400RPM, pripadne nieco nad ale urcite nema 7200RPM a ani sa neprepina. Ma 3x333GB platne, rychlosti su cca na urovni diskov s 250GB platnami a 7200RPM, mozno o trosku vyssie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    faugusztin: rychlost čtení možná. Ale seek bude mít zoufale pomalej a vyšší hustota plotny to nevylepší.... a seek je často důležitější než burst speed (proč se asi do serverů dělaj 2,5" disky?).
    IDE bude SATA řadič omezovat na 133MB/s, což je maximální rychlost IDE, pokud ti na tom IDE poběží ještě něco, tak se o tu rychlost podělej. Ale vzhledem k rychlostem disků (přes 100MB/s moc nelezou), tak to skoro nevadí (navíc ti to bude omezovat jen rychlostní špičky, nebude to např. prodlužovat seek, takže to opravdu nevadí).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    453

    A kto by kupoval Green ediciu disku pre cokolvek ine ako datove uloziste, kde ma burst speed omnoho vacsi vyznam ako seek. Na taketo disky sa ukladaju velke datove subory, napriklad video subory. Jasne ze seek bude o nieco horsi, fyziku nikto nezmeni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    disk samozřejmě je pouze na zálohu dat :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    hm tak sem na ten disk zazálohoval 160GB a 500GB harddisky (samozřejmě po okraj plné) na 500 sem pak nainstaloval systém a 160ka je ve starem pc. Jenže teď je disk ve správci disků vidět jako dynamický nečitelný. Nabízí mi to možnost převést na běžný disk, což se ale neobejde bez formátu
    Napadají vás nějaká řešení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    teď to skenuju přes getdataback, má to trvat tři hodiny. To by mi nevadilo. Spíš by mě zajímalo jak se tomuto bránit. Nebo proč se to stalo. Samozřejmě disk převedu na běžný
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    224

    nikdo neví, čím by to mohlo být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    1

    Zdravím, dostal jsem PC s tímhle HDD. Rozdělil jsem ho na 50GB oddíl, na který jsem dal Visty home premium 64bit, a na zbytek. Z diskuze jsem vypozoroval, že GREEN varianta tohohle HDD není zrovna nic moc. Ale můžu se zeptat proč? Mám ještě čas ten hdd vrátit bez udání důvodu, ael už se ten čas krátí. Mám to udělat nebo ne? Musel bych ho naformátovat a vrátit a pak znova instalovat OS, drivery atd., ale pokud by to bylo vážně tak zlé s tímhle hdd a OS, tak to udělám. Jaké jsou popřípadě jiné varianty?
    Naposledy upraveno uživatelem StandíkCZ: 25-06-2009 v 01:49
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Western Digital Caviar Blue 10EALS 1TB
    Od majko78 v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-04-2010, 17:54
  2. 3,5" HDD SATA: WESTERN DIGITAL Caviar SE16 250GB
    Od examon v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 10:32
  3. Western Digital Caviar 280
    Od Figa v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-07-2008, 21:22