Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: dualboot Vista + XP

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Zdravíčko...

    Potreboval som kvôli nejakým programom doinštalovať Win XP k mojim Vistám. Nejak som bol asi moc sebavedomý a akosi som to nezvládol :-)

    Predpokladal som, že to pôjde podobne ako WinXP + staršie Win. Takže som na druhý diskový oddiel nainštaloval WinXP. Po reštarte nabehli len XP, čo samozrejme nevyhovuje. Takže som nabootoval z inštalačného dvd Vista, do tej servisnej konzoly som zadal:

    Bootrec.exe
    Bootrec /fixmbr (nestačilo, takže ďalší príkaz)
    Bootrec /fixboot

    No, a teraz pekne štartuje Vista, ale samozrejme bez XP, ktoré sa spokojne fláka na druhom diskovom oddiely.

    Otázka: Je nejaký spôsob ako tú Vistu teraz dokopať k tomu, aby som pri štare PC mohol voliť medzi obomi XP tak, ako to bolo kedysi pri dualboote XP+starší Win?

    Pozeral som do súboru boot.ini a obsahu príliš nechápem:

    Kód:
    [boot loader]
    timeout=1
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Podľa jednoho článku by malo stačiť použiť EasyBCD, ale ten mi winXP nenájde, a nedá sa pridať :-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    24

    Zkus znovu nainstalovat XP, já je také instaloval 2x. Pak to už bylo podle toho článku. U mě byl jen problém s AHCI na kterých jsem měl nainstalované Visty, ale XP neviděli žádný disk. Přepnul jsem v Biosu na IDE a naštěstí nevznikl žádný problém ve Vistách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Nebo zkusit program Vista boot pro pro editaci poloek, možná že ten to najde.

    // EDIT nebo ještě použít command line, mělo by fungovat následující (nezkoušel jsem je to z jednoho fóra):

    Bcdedit –create {ntldr} –d “Windows XP Professional”
    (description lze zvolit libovolně, popisek {ntldr} nejspíš asi taky)

    Bcdedit –set {ntldr} device partition=D:
    (nastavit partition, kde je systém XP)

    Bcdedit –set {ntldr} path \ntldr
    (nastavit cestu k ntldr)

    Bcdedit –displayorder {ntldr} –addlast
    (změnit pořadí aby bylo na konci, asi)
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 05-03-2009 v 12:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    to co napsal Dojigiri by melo stacit, pripadne nastavit v boot menu ve vistach
    Visty totiz nepracuji se souborem boot.ini, vytovri si jinej bootgui
    Ovsem v pripade instalace vist jako druheho OS, uz je vse bez jakehokoliv nastavovani, tam ten dualboot funguje olrajt
    pripadne vyuzit nejake aplikace treti strany pro multiboot
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Prepáčte, už som sem písal odpoveď dávnejšie, nejak sa mi to neuložilo. Vyriešil som to tak, že som to nainštaloval na iný HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows Vista: Vista
    Od lukyss v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-05-2009, 19:12
  2. Software: Dualboot
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-02-2009, 12:42
  3. Vista & XP pro Dualboot
    Od pas!k v sekci OS Windows
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 25-06-2008, 23:27
  4. Změna v DualBoot?
    Od Gesor v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 15:56
  5. Ještě jednou dualboot
    Od roras v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 21:09