Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nezapne se pc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    Mam probelem se svym pc(msi kt4av, athlon xp2500+, 512 ram, ati hd2600 512) mel sem starsi grafiku(radeon XT800 128mb) na ktere mi odesel vetrak a tak sla na reklamacku z reklamacky mi vratili hd2600. Tak sem ji soupnul do kompu a grafika nekomunikvala s deskou. Rozhodl sem se flashnout bios tak sla grafika pryc a napojil sem starsi a ejhle pocitac nesel zapnout. Roztocli se vetracky a rozvitili diody ale monitor nenabehl a ani se nezda ze by se nacital do biosu. Takze sem klasicky zkousel cmos, zkontroloval kontakty atd. Na nic sem neprisel tak sem se rozhodl vyzkouset ram, grafiku a hdd u kamose na kompu. Tak zapojime grafiku a ram a sup a uz nejde ani jeho komp. I kdyz sme vratili jeho komponenty. Tak jestli nekdo nevite co este zkusit byl bych rad za kazdou radu. Dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    jaký zdroj máš?má karta přídavný napájení?máš možnost kartu někde vyzkoušet?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    V prvom rade by som ju uz do ineho compu nedaval.

    V druhom rade by som si upresnil rozdiel medzi AGP a PCIe slotom. Mam nejake blbe tusenie. Mas urcite kartu do AGP slotu? Ci ti nahodou nedali PCIe verziu.
    Naposledy upraveno uživatelem EditorPO: 04-03-2009 v 23:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    V prvom rade by som ju uz do ineho compu nedaval.

    V druhom rade by som si upresnil rozdiel medzi AGP a PCIe slotom. Mam nejake blbe tusenie. Mas urcite kartu do AGP slotu? Ci ti nahodou nedali PCIe verziu.
    To by mohlo upřesnit napsání úplného typového označení grafické karty a výrobce grafické karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    jj grafika je urcite agp. ma to vsude napsane a taky vim zas jak to vypada... ma pridavne napajeni a jet ma na 350w a takovy zdroj taky mam je to nejaka znacka maxpower... tak strkat uz ty veci rozhodne nikam nebudu. jeste sem se chtel zeptat jestli mohla grafika nebo ramka pokazit teda i ten druhy komp?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od jurysrozkos Zobrazit příspěvek
    jeste sem se chtel zeptat jestli mohla grafika nebo ramka pokazit teda i ten druhy komp?
    Pokud jsou nějak "načatý", tak to možné samozřejmě je.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Aky je vlastne sucasny stav tvojho a kamosovho PC? Chovaju sa teraz rovnako? Popis to trochu blizsie, co sa deje, ci PC zapipa ... atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    vsoucastnosti se chovaji vlastne stejne... pri zapnuti se roztoci a asi po 20s dlouze pipne.. jenom ten kamosuv, bo ja tam nemam repracek... na netu sem nasel ze pri pinuti je to ramka ale ramky sem zkousel i jine a nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Něco podobného jsem řešil se starou MSI deskou KT3 Ultra. LED diody na bracketu hlásily chybu RAM a počítač nešlo spustit. Vzal jsem malý štěteček a pořádně jsem pročistil všechny sloty na motherboardu, konektory všech zásuvných karet jsem řádně očistil, resetnul CMOS a počítač najel. Ještě bych doporučil odpojit vše nepotřebné (HDD, DVD mechaniku, TV kartu, apod.), nechat zapojen pouze jeden modul RAM a zkoušet jej v jakém slotu DIMM se chytne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    9

    tak už vím verdikt.. na mem pc odesla zakladka a kamaradovy procesor.. asi slo jen o shodu nahod ze to odeslo najednou
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    I to se stává. Je to sice šance 1:1 000 000, ale šance tu je
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Jiný zdroj jsem také zkoušel. Takže mám zkusit vyměnit RAM?
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. PC se nezapne
    Od Gudusak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2012, 15:36
  2. Nezapne se PC
    Od ycos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 04-10-2010, 22:01
  3. Nezapne se pc
    Od Benobi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-11-2009, 21:01
  4. Problém s PC - nezapne se
    Od krovacek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 28-01-2009, 21:49
  5. PC se nezapne po instalaci ZK
    Od jindramasa v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-07-2008, 15:58