Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Samovolně se odpojující hardware

  1. #1

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    Mám v PC 2. síťovou kartu (první je integrovaná, již nefunkční). První spuštění bylo jakž takž v pohodě - Automatická instalace základních ovladačů + nejnovější ovladač. Po chvilce se síťovka odpojila , pomohl jen reset PC. Další den byla už karta odpojená, funkce přidat hardware se sice zapla, ale objevil se nesmyslný problém - nenalezené ovladače (přitom jsou na CD i v PC). Další den byla síťovka, okamžitě po zapnutí, připojená s nejnovějšími ovladači, dneska zase není a neobjevuje se ani funkce přidat hardware, ručně to taky nefunguje.

    Když se odpojí tak zmizí ikona ze Správce zařízení, ale je tam pod funkcí "Zobrazit skrytá zařízení" nebo ve Správci zařízení v nouzovém režimu.

    Základní deska: http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=1958

    Síťová karta: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400870UG0UHKI2

    Prosím o jakoukoliv radu nebo vysvětlení proč mi internet funguje defacto obden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkoušel jsi ji odebrat ve Správci zařízení, vyjmout fyzicky z počítače a nainstalovat znovu. Zkoušel jsi ji i v jiném slotu PCI ? Máš možnost ji vyzkoušet na jiném počítači ? Pokud na motherboardu je integrované sí´tová karta nefunkční mohlo by se jednat o poškození motherboardu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsi ji odebrat ve Správci zařízení, vyjmout fyzicky z počítače a nainstalovat znovu. Zkoušel jsi ji i v jiném slotu PCI ? Máš možnost ji vyzkoušet na jiném počítači ? Pokud na motherboardu je integrované sí´tová karta nefunkční mohlo by se jednat o poškození motherboardu.
    Ve správci zařízení nejde odebrat (ani v nouzovém režimu), jiné sloty jsem zkoušel a taky nic. Nemám žádné další PC. Je nějaká možnost jak zjistit, jestli je poškozená základní deska?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Eru Zobrazit příspěvek
    Ve správci zařízení nejde odebrat (ani v nouzovém režimu), jiné sloty jsem zkoušel a taky nic. Nemám žádné další PC. Je nějaká možnost jak zjistit, jestli je poškozená základní deska?
    Nemůžeš síťovou kartu zkusit vložit k nějakému kamarádovi ? Motherboard vyzkoušíš výměnou motherboardu. Pokud ji vyndáš vše funguje v pořádku a bez problémů ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nemůžeš síťovou kartu zkusit vložit k nějakému kamarádovi ? Motherboard vyzkoušíš výměnou motherboardu. Pokud ji vyndáš vše funguje v pořádku a bez problémů ?
    Vzhledem k tomu, že je síťovka úplně nová, tak v ní asi problém není. Výměna motherboardu by byla komplikovaná, ať už kvůli kompatibilnímu hardwaru nebo faktu, že zadarmo žádnou nevyzkouším. Pokud síťovku vyndám/nechám vše ostatní funguje, tak jak má.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Nevylučoval bych ani možnost nekompatibility HW - dříve dost rozšířené zvlášť u chipových sad VIA a kombinace nejrůznějších karet. Nejlepší by bylo opravdu kartu vyzkoušet v jiném PC, popř ji odnést přímo na RMA a popsat tvůj problém - určitě ti kartu ochotně odzkoušejí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Eru Zobrazit příspěvek
    Vzhledem k tomu, že je síťovka úplně nová, tak v ní asi problém není. Výměna motherboardu by byla komplikovaná, ať už kvůli kompatibilnímu hardwaru nebo faktu, že zadarmo žádnou nevyzkouším. Pokud síťovku vyndám/nechám vše ostatní funguje, tak jak má.
    I nové věci jsou nefunkční nebo špatně funkční. Máš jinou PCI kartu doma ? Je jedno jakou, jen na zkoušku jestli ty PCI sloty vůbec fungujou. Nemáš je náhodou zakázané v BIOSu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Ta integrovaná siťovka je zakázana v BIOSu?
    máš nainstalované ovladače desky?
    Když dáš (jestli můžeš) MS update nabídnou Ti ovladače?
    co tyto ovladače??
    http://www.tp-link.com/support/downl...&m=TF%2D3239DL

    Když je v jiném slotu co to dělá??
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Eru Eru je offline
    Nováček Avatar uživatele Eru
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    29

    Tak jsem se zase někde dostal k internetu. Zkoušel jsem kartu jinde i jinou v mém PC a chyba je v základní desce. Momentálně mám počítač v opravně.

    Děkuji za rady

    Můžete to zamknout
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Samovolné resetování pc
    Od core7 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 18-07-2014, 21:09
  2. Samovolné restarty PC
    Od Kiszoun91 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-10-2013, 20:22
  3. Samovolné restartování PC
    Od Skumin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 12-10-2010, 00:29
  4. Samovolné vypnutí PC
    Od Larry666 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 23-12-2008, 12:05
  5. New Hardware
    Od drobek314 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 64
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 22:19