Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: PCa jeho spomalení :(

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    DObrý den jsem normálním uživatel , který používá Windows xp profesional .
    (má sestava : "obrazně" ) : CPU : Intel quad core q9300 (2.6 Ghz)
    GPU : Nvidia Gtx 260
    Ram : 4GB
    Tohle držím na velice slušné základní desce , která je tuším dělaná na nvidiu 680i nějak tak ..
    Můj stroj napají poměrně slušný zdroj ( 550w) , s kterým nemám problémy .

    Můj počítač jsem si zakoupil na konci léta , užíval jsem si her opatrného surfování , (antivir NOD32) vše jelo jako po másle ,spnil se mi můj velký hráčký sen a já si užíval hry na High End pc .. Jsem výhradně Hráčem WoW a CoD - tyto hry nejsou nijak pro pc náročke max deatily grafiky - a mám stálých 200+ fps a pc se nepřehřívá , zde bych ještě dodal , že podle toho jak jsem zkoušel je větrání v pořádku (no můžu se taky pekelně mýlit ) Ostastně i další hry jako Crysis je toho spousta jedu s přehledem .

    Má radost trvala až do předvánočního období a pak to přišlo ..
    Hraju si v klidu nenáročnou hru FPS : 200 + ! a najednou Freeze a začalo se to freezovat ůplně v každe hře .. ale stále fps + 200 normální teplota . no napadlo mě zkusím obnovit systém o pár dní , vše jsem udělal jak se sluší a patří znovu jsem naistaloval Antivir a dal jsem Diagnostiku ( tu jsem dal i před "vracením času ") . A bylo po problému .
    o čtyři dny později : den před štědrým dnem se to stalo zase nno nedělal jsem už nic šel v klidu ve vánoční náladě spát . Štědrý den : zapnu pc začátek dobrý a ted přišlo na kámen urazu jak se nabíhá windows xp a běhá tam ta čárka (jakoby loading ) . Místo 5 přeběhnutí ktere trvá asi 8 sec to začalo přebíhat asi 40+ a asi minutu což je teda hoodně velký rozdíl a všude stále ok fps normál ale freezuje se to . na konci ledna jsem se rozhodl k razantnímu řešení úplné naformátování - úspěšně .

    měsíc zase hráčův sen vše ok zádné viry ani nevyskočily nic prostě klid radost pohoda harmonie . Pár dní z5 hraju a začaly freezy ( u wow) z ničeho nic nic jsem nestahoval ani neistaloval . a vše zase v pohodě fps 200 + ... o den později ráno . Místo 5 sec načítání 2 minuty .. ZDěšení , zkusil jsem všechno co mě napadlo a co bylo v mích silách ( je mi jen 15 tak mě zkuste i tak brát ) nicméně virus poškození nenalezeno nic .. Skutečně newím , a tak vás zkušené žádám o radu / návod / nápad co to může způsobovat a co můžu dělat ..

    Děkuju za vaše Nápady / rady kdo bude vědět prosím něco postnete , za případné gramatické nedostaky se omlouvám ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ahoj, vítej na SHW fóru.

    Můj tip je že se disk přepíná do PIO módu, vzhledem ke (ne)kvalitám chipsetu nVidia 680 by mě to vůbec nepřekvapilo. Podívej se do HDTune a udělej test rychlosti disku, sem dej screenshot.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    Ahoj děkuji za rychlou odpověd vaše stránky forum i lidi tady u vás jsou cool, když jsem se díval jestli někdo nemá stejny problém ( nenašel jsem ) je to možné že to tu je ale ...

    Jenže v té době mi to příšlo jako velice šlušné ( chipset 680) . Nicméně jsem úplná lama a umím na pc strašně málo oproti vám co jste tady / respect .

    Co je zkratka PIO mod opravdu nevím tento pojem slyším porpvé v životě .
    Přikládám screen to mi vyjelo
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Benchmark_ST3320620AS.png 
Zobrazení: 127 
Velikost: 62.7 KB 
ID: 9748  
    Naposledy upraveno uživatelem Maiestiq: 05-03-2009 v 17:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    PIO mod:
    Pravé myšítko na Tento počítač ? Vlastnosti ? záložka Hardware ? Správce zařízení ? Řadiče IDE/ATAPI
    Pokud rozklikneš toto umístění, tak poklikej Primární/Sekundární IDE kanál a tam nastav DMA (pokud je k dispozici) - viz. příloha

    EDIT:
    V HD Tune se podívej na záložku Info
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.jpg 
Zobrazení: 123 
Velikost: 177.8 KB 
ID: 9749   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 02.jpg 
Zobrazení: 118 
Velikost: 195.1 KB 
ID: 9750  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    Ok takže jsem se tam podívaj a vše jak má být . Opravdu děkuji za ochotu pomoci .

    Přikládám další Screeny z HD tuneru : info a zkoušel jsem chyby .
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Error_Scan_ST3320620AS.png 
Zobrazení: 131 
Velikost: 39.6 KB 
ID: 9751   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Info_ST3320620AS.png 
Zobrazení: 134 
Velikost: 43.8 KB 
ID: 9752  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Maiestiq Zobrazit příspěvek
    Přikládám screen to mi vyjelo
    Screen opravdu v pořádku není. Odeber ve Správci zařízení příslušný řadič, a nech ho po vyžádaném restartu znovu nainstalovat. Potom znovu proveď test.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    Provedl jsem na doporucení a odinstalov a znovu jsem naistaloval ty řadiče naběhlo se mi to už zase o poznání lépe dodělal jsem test přikládám screen a co ted ?



    Pokud se problém vyjevý vyřešen což pochybuju jak mám tomuto předcházet a co to způsobuje tyto " chyby řadičů" a taky by mě zajímalo co se vlatně stalo .
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Benchmark_ST3320620AS 20.png 
Zobrazení: 122 
Velikost: 51.0 KB 
ID: 9753  
    Naposledy upraveno uživatelem Maiestiq: 05-03-2009 v 18:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Maiestiq Zobrazit příspěvek
    Provedl jsem na doporucení a odinstalov a znovu jsem naistaloval ty řadiče naběhlo se mi to už zase o poznání lépe dodělal jsem test přikládám screen a co ted ?
    To už vypadá v pořádku.

    Citace Původně odesláno od Maiestiq Zobrazit příspěvek
    Pokud se problém vyjevý vyřešen což pochybuju jak mám tomuto předcházet a co to způsobuje tyto " chyby řadičů" a taky by mě zajímalo co se vlatně stalo .
    Příčin může být řada:
    • Chybný ovladač (zkus mrknout, zda není dostupná aktualizace)
    • Problematické NCQ (vypnout v ovladači, nebo disk přejumperovat na SATA/150)
    • Problém s napájením (co máš za značku zdroje?)
    • Vadný kabel (mrkni ve SMARTu disku na položku Ultra ATA CRC Error Rate; pokud bude nenulová, kabel vyměň)
    • Vada řadiče na desce (mohl by pomoci nový BIOS, jinak reklamace desky)
    • Vadný disk (reklamace)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    [*]Chybný ovladač (zkus mrknout, zda není dostupná aktualizace)
    - Zkouším provedeno [*]Problematické NCQ (vypnout v ovladači, nebo disk přejumperovat na SATA/150)
    - Skutečně por mě Spain village nevím jak poznát Problematické NCQ [*]Problém s napájením (co máš za značku zdroje?)
    [*]Vadný kabel (mrkni ve SMARTu disku na položku Ultra ATA CRC Error Rate; pokud bude nenulová, kabel vyměň)
    Tohle newím jak pro mě cizí pojem kde to udělat ?
    [*]Vada řadiče na desce (mohl by pomoci nový BIOS, jinak reklamace desky)[*]Vadný disk (reklamace)

    tak tyhle dvě varianty mě netěší pokud se bude problém opakovat budu nucet to udělat .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Bingo! Je to tedy tím přepínáním disku do PIO módu (jistě sis na grafechvšiml těch zásadních rozdílů v rychlosti disku a vytížení CPU)

    Řešení: no Reaktor opět skvělý , vyjmenoval všechny možné příčiny.

    Já bych se v první řadě orientoval na zmíněnou aktualizaci biosu základní desky a ovladače chipsetu nVidia.

    edit: výpis s.m.a.r.t je v HDTune záložka "Health"
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    tak přidělávám další zcela amaterský post V biosu jsem ještě nedělal to se dá jen při bootu ne ? Zkoušel jsem aktualizovat a nic podívám se ještě na stránky intelu co tam najdu . přidávám health creen .

    Děkuju ještě jednou za odezvu a uvedení příčin tohoto problému .
    /salute před vámi
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Health_ST3320620AS.png 
Zobrazení: 115 
Velikost: 38.3 KB 
ID: 9754  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Maiestiq Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem aktualizovat a nic podívám se ještě na stránky intelu co tam najdu
    A co tam budeš hledat? Ovladače pro desku jsou na stránkách nVidie.

    Citace Původně odesláno od Maiestiq Zobrazit příspěvek
    přidávám health creen .
    SMART je OK.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 05-03-2009 v 19:27
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    A co tam budeš hledat? Ovladače pro desku jsou na stránkách nVidie.


    SMART je OK.
    jsem se přepsal X) už jsem to potahal a zatím se PC drží slušně
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2011
    Příspěvků
    1

    Zdravím všechny...Mám podobný problém s PC...
    -Konfigurace - Intel Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz,4.0GB RAM,NVIDIA GeForce 9800GT 1024MB
    -Disk - Seagate 7200.11 500GB 32MB SATA II
    -Operační systém - Windows XP Professional SP3
    -Základní deska - MSI P43 NEO3-FR s775
    -Zdroj - FORTRON FX500-A 500W
    -Počítač byl zakoupen 13.11.2008

    -Počítač fungoval celé roky bez problému,žádné přehřívání ani sebemenší problém...Co se týče nejnovějších her,fungovaly též bez problému...V poslední době mě zaráželo občasné zamrznutí systému,např.Hraji CoD MW2,běží svižně,přesně jak má jít a po cca 6 minutách hraní se zaskne,nezbývá než tvrdé vypnutí,nic jiného nereaguje...Ale teĎ příjde ta zvlášnost,znovu spouštím PC a zapne se po 4 sekundách vypne,zase zapne,znovu vypne a až na potřetí se chytne,ale dělá to takto každý den.Bez problému najeden Windows a funguje tak jak má,ovšem když znovu zapnu jakoukoliv hru,vše jde spomaleně a i když dám vše na minimum,žádná změna...Systém jsem prověřil NOD32 a bez virů,nechal zkontrolovat TuneUP a problémy zde závažnější nebyly,systém mám originální a byl reinstalován před 6 měsíci...Myslím si,že Softwarová chyba to asi nebude,myslíte že to bude Hardware???Nejsem v těchto věcech moc zběhlí proto se ptám vás odborníků...Prosím o radu co s tím dál...Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    V biosu hod vše na default,jen boot nastav a otestuj stabilitu pc třeba v prime95.Tyto příznaky nasvědčují tomu že zdroj již zřejmě nestíhá nebo odchází.Můžeš ho rezebrat a zkontrolovat zda-li není vypouklený či vyteklý nějaký kondík apod....
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. BIOSy: Spomalení Bootovaní pri startu PC
    Od lacream3 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 06-11-2014, 19:10
  2. PoE adapter a jeho nahrazení
    Od DiaJee v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-03-2013, 22:45
  3. ntb ASUS a jeho grafiky...
    Od Twist3r v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-10-2011, 21:51
  4. IE 7 a jeho večné zamrzání
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 23:01
  5. Diagnostika: SMART a jeho spolehlivost
    Od Petr S. v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-02-2007, 15:54