Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Tak kolik?

  1. #1

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Zdravím. V poslední době tady přispívám celkem často, snda někoho moje věčné otázky neobtěžujou
    Mám problém. Nějak nedokážu zjistit jako mám přesně teplotu procesoru. U starého pc jsem si jednoduše nainstaloval motherboard monitor, ten ovšem moji desku nyní nepodporuje. Zkoušel jsem taky speedfan ale tam je prostě hromada teplot a člověk neví co k čemu patří. Tak jsem stáhnul AMD OverDrive a to mi ukazuje následující:


    No tak kolik to teda je? Mám se řídit podle těch core teplot nebo koukat na tu poslední 80°C (což mi ukazoval právě speedfan)? To se mi nějak nezdá protože v biosu vidím většinou teploty do 30 stupňů a aby jsem měl na základním taktu Phenomu II x3 710 s CM Hyper 212 tolik, to je blbina, kolik by pak bylo s boxem? 200?
    Díky za odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Teplota jader procesoru vypadá na 22.5° C - ale je to nereálný, AMD OverDrive ještě pravděpodobně nepodporuje správné čtení teplot z čidel Phenomu II. Těch 80° C bude na 99% jen nějáký neexistující blud. TMPIN1 by teoreticky mohla být teplota MB (severního můstku), ale těžko říct.
    Jak je na tom nová verze Everestu? CoreTempu? RealTempu? Zkus pročíst recenze tvého CPU a podívat se jakým SW (pokud existuje) správně měří teplotu tvého procesoru. Na 99% to AMD OverDrive není
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Tak ja bych typoval NB na tmpin3
    napis co mas ze desku
    chip 780 na levnejsich deskach a starsich revizich s malymi chladici takhle fakt topil, (i 120 stupnu) ale muze to byt klidne zmatecny udaj jako ostatni
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Tohle píše everest:


    Deska je Gigabyte MA-770-UD3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    takze nemuzes asi verit nicemu. Podle me ctou vsechny programy ze stejneho mista. Zkus se jeste mrkout do biosu na monitoring, tam bych tomu veril asi nejvice.
    PS: zkus si sahnout na chladic cpu, urcite nebude mit jen 23 stupnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Asi né no. Jinak strejda bios hlásí 28 stupňů a prsty hlásí že žebra chladiče jsou studená, heatpipe na konci mírně vlažná, dál jsem raději nešahal. Fakt není možné abych měl takovou teplotu? Mám zapnuto cool'n'quiet, jádra jedou na 800MHz když zrovna nic nedělám, v předu nexus, vzadu nexus, kabeláž uklizená....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    28 stupnu je realnejsich. s C&Q bych tomu veril. Nove phenomy by bez zateze mely byt velmi usporne.
    Co ukazuje speedfan?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Tiež by som veril Everestu. V biose je procák na defaultnej frekvencii - 28°C, v oknách sa aktivuje CnQ - 26°C.
    Skús zaťažiť procesor a kontroluj nárast teploty /napr. OCCT-má aj logovanie teploty/
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jenomze ani OCCT se verit neda. Ten mi ukazuje uplne zmatene teploty. Zajimalo by me cim je tento zmatek ovlivnen, pouze CPU, pouze deskou a nebo dohromady CPU i deskou?
    Me ukazuji stejne Bios, AMD Overdrive, Speedfan, CoreTemp, Everest a RightMark CPU Clock. OCCT mi ukazuje jine teploty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Tiež by som veril Everestu. V biose je procák na defaultnej frekvencii - 28°C, v oknách sa aktivuje CnQ - 26°C.
    Skús zaťažiť procesor a kontroluj nárast teploty /napr. OCCT-má aj logovanie teploty/
    taky bych věřil everestu,ze svý zkušeností vím že ukazuje skoro přesně
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    taky bych věřil everestu,ze svý zkušeností vím že ukazuje skoro přesně
    Ze zkušenosti? To jsi jako měřil teplotu procesoru pod chladičem? Nebo jak víš, že je to přesně?

    23°C na jádro je dost nereálnejch. Je pravda, že Phenomy II tudle teplotu asi hlásej - ale evidentně maj špatně (kdoví jestli ne úmyslně :-)) kalibrovanou termodiodu (nebo čim to tam měřej :-)). Stejnej názor maj i tady:
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...locking_5.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    101

    muj Phenom (bez II) ukazuje na jadrech 25 ve winech. tak nevim. zatez max 37
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Za kolik koupit NTB
    Od Zlivido v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-05-2014, 23:32
  2. kolik je tu holek?
    Od sapin II v sekci Volná témata
    Reakcí: 86
    Poslední příspěvek: 30-06-2009, 23:43
  3. Kolik FPS je pro vás dostačující?
    Od B.Gen.Jack.O.Neill v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 88
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 22:54
  4. V kolik vstáváte?
    Od Petr S. v sekci Volná témata
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 02-10-2007, 15:10
  5. Za kolik..???
    Od Geny v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 00:07