Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: restarty notebooku, chybové hlášky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    Dobrý den,
    asi před 10 dny jsem sem odeslal notebook na reklamaci, protože se restartoval a házel chybové hlášky. ještě před odesláním jsem se problém snažil vyřešil tak, že jsem se pokusil obnovil systém Win XP pomocí obrazu systému na podpůrném disku DVD. to se mi nepodařilo a po konzultaci s telefonickou podporou ASUSu jsem notebook poslal na rekalamaci. včera se mi vrátil, s tím že vyměnili HDD a provedli instalaci systému. bohužel problémy se opakují: některé aktualizace Win XP se odmítají nainstalovat, systém se často restaruje, programy nenabíhají. vyskakují chybové hlášky.
    vše co jsem instaloval: automatické aktualizace, Avast, Spybot - Search & Destroy, Mozilla Firefox, Malwarebytes' Anti-Malware, HijackThis, Microsoft Office.
    za půl dne se stav notebooku zhoršil od pouhého odmítání instace aktualizací k restaru po spuštění programu.

    můžu poslat log z HijackThis, či ComboFix.exe kvůli podezření na vir.

    prosím o radu, zda jde o SW či HW problém a jak ho řešit
    Děkuji moc!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    zkus můj oblíbený test na hardwarovou chybu live linux kdyz bude padat i ten je to jasná chyba hw
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Přesně tak. Vyzkoušel bych nainstalovat nějaký live linux a testoval bych chování. Pokud by byl notebook i tak nestabilní tak bych okamžitě poslal notebook znovu na reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    a co říkáte na tohle?

    http://leteckaposta.cz/748370875
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Doporučuji vyzkoušet jiné paměťové moduly. Tohle asi nemá s virem nic společného.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    jiné paměťové moduly nemám. a ani nevím jestli k ním mám jako uživatel přístup.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    já si myslím že pečetní šroubek je na NB jen jeden (pokud je použit tak to záleží na výrobci i modelu) a je umístěn tak aby uživateli neznemožnil přístup k odšroubovatelným výkům HDD a RAM takže někde uprostřed mimo všech vík....takže ramku můžeš vklidu měnit i upgradovat...stejně jako disk či mechaniku...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,147

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    já si myslím že pečetní šroubek je na NB jen jeden (pokud je použit tak to záleží na výrobci i modelu) a je umístěn tak aby uživateli neznemožnil přístup k odšroubovatelným výkům HDD a RAM takže někde uprostřed mimo všech vík....takže ramku můžeš vklidu měnit i upgradovat...stejně jako disk či mechaniku...
    Myslíš správně. Při upgradu HDD, modulů RAM apod. nemusíš do autorizovaného servisu, ale můžeš si je upgradovat sám. Kryty těchto částí hardwaru nejsou ani nijak pečetěna. Třeba na mém HP550 jsou i krásně popsána
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Osobně bych poslal notebook zpět do servisu. Pokud je notebook v záruce tak je to problém servisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    33

    no ale k čemu mi bude přístup k ram? přece si nebudu kupovat kvůli tomu další ram!

    napadlo mě tohle: Win XP jsem se snažil obnovit z externí mechniky. nešlo to. Office jsem instaloval taky z ní a hlásilo to chyby. memtest jsem z ní spouštěl taky a byla tam jedna chyba za druhou. nebude spíš chyba v mechanice?
    prosím o pomoc jak bootovat memtest z usb flash disku. snažím se o to ale fakt mi to nejde. (jediné co se mi podařilo je bootovat na free dos - ntfs reader. hezké, když flash disk je fat32)

    Edit: podařilo se mi to pomocí Hiren's Boot CD 9.7. MemTest hlásí to samé.(chyb, chyba, chyba, viz můj odkaz) takže jsem vyloučil chybu mechaniky. jiný modul nemám a kupovat ho kvůli tomu je blbost a vyhazování peněz, leda se můžu kouknout na ten co tam je, jestli "vypadá dobře".
    Naposledy upraveno uživatelem fandax17: 07-03-2009 v 20:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    to ne, mechanika za to nemůže ale každopádně můžeš nabootovat memtest z flashky...abys měl 100% jistotu,
    a nejde o přidání paměti ale spíš jen o test jestli by pomohla výměna-ale po tom cos napsal (že ti to hází jednu chybu za druhou) si 100% myslím že ramky jsou vadný...tj. reklamace
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: po nastartování se objevují chybové hlášky
    Od Alan Grey v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-07-2014, 08:45
  2. chybové hlášení na hardisku
    Od Majkl92 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-06-2011, 22:48
  3. Definované hlášky
    Od kevin00 v sekci Fórum a magazín SHW
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-04-2010, 15:12
  4. X3100 - neustálé chybové hlášky
    Od Devil... v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-07-2009, 15:15
  5. Nesmyslně hlášky
    Od davka v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 28-12-2006, 12:22