Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Nefunguje PC.

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Dobrý den. Sestavil jsem si poačítač. deska gigabyte ga73pvm-s2h cpu intel duacl core e5200 ramka 2gb ddrii kingston 800mhz, hdd wd 250 gb sata ii 16mb cache, optika je starší, a zdroj je EuroCase :-D, vše fungovalo, akorát asi po třech dnech to hodilo chybu, že byl ukončemn systém win aby nedošlo k požkození pc a po restartu pc se už nic nezobrazilo. co stím? Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm nezapne se vůbec nebo do nějaké fáze normálně jede?taktovals?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    A jakej je to eurocase zdroj? Někde na něm bude napsaná watáž. Jestli je to pravěkej 200W, taks ho dost pravděpodobně upek a kdovíco s nim....
    Co se přesně stane, když odpojíš počítač od proudu, za minutu ho připojíš a pak zapneš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Blíže specifikuj co znamená " ... nic se nezobrazilo"

    Ventilátory se roztočí, je slyšet činnost harddisku nebo po stisku Power tlačítka se vůbec nic neděje ?
    Odpoj vše nepotřebné ke stratu počítače (HDD, DVD mechaniku, TV kartu, apod.). Nech zapojenu pouze grafickou kartu, CPU, 1 modul RAM ve slotu DIMM1. Zkus počítač zapnout.

    EDIT: Odzkoušení zdroje:
    Nech ke zdroji připojen pouze HDD a DVD mechaniku, vše ostatní odpoj !! Na konektoru pro napájení desky spoj zelený a černý drát
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Spušt?ní ATX zdroje.jpg 
Zobrazení: 158 
Velikost: 12.5 KB 
ID: 9769  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Blíže specifikuj co znamená " ... nic se nezobrazilo"

    Ventilátory se roztočí, je slyšet činnost harddisku nebo po stisku Power tlačítka se vůbec nic neděje ?
    Odpoj vše nepotřebné ke stratu počítače (HDD, DVD mechaniku, TV kartu, apod.). Nech zapojenu pouze grafickou kartu, CPU, 1 modul RAM ve slotu DIMM1. Zkus počítač zapnout.

    EDIT: Odzkoušení zdroje:
    Nech ke zdroji připojen pouze HDD a DVD mechaniku, vše ostatní odpoj !! Na konektoru pro napájení desky spoj zelený a černý drát
    Co se má přesně udělat, když spojím ty dva dráty? Nepochopil jsem, jestli ten zdroj má bejt nějak připojen k desce, nebo ne..aspoň tím 4 pin.konektoem. po zapnutí" POWER tlačítekm" se roztočí větráky, hdd začněe pracovat, ale na monitoru se nezobbrazí prostě nic kormě "no signal" a to po 3 vteřinách taky zmizí. Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm nezapne se vůbec nebo do nějaké fáze normálně jede?taktovals?
    netaktoval jsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    A jakej je to eurocase zdroj? Někde na něm bude napsaná watáž. Jestli je to pravěkej 200W, taks ho dost pravděpodobně upek a kdovíco s nim....
    Co se přesně stane, když odpojíš počítač od proudu, za minutu ho připojíš a pak zapneš?
    je to 450 W. když odpojím a zapojmí, tak je to furt samé.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    Co se má přesně udělat, když spojím ty dva dráty? Nepochopil jsem, jestli ten zdroj má bejt nějak připojen k desce, nebo ne..aspoň tím 4 pin.konektoem. po zapnutí" POWER tlačítekm" se roztočí větráky, hdd začněe pracovat, ale na monitoru se nezobbrazí prostě nic kormě "no signal" a to po 3 vteřinách taky zmizí. Díky
    Zdroj nesmí být žádným konektorem spojen k základní desce. Pouze připojen HDD a DVD mechanika, protože se jedná o spínaný zdroj a bez zátěže by došlo k jeho poškození. Pokud se roztočí ventilátory, aspoň na chvilku, tento test nedělej - dojde pouze k sepnutí zdroje naprázdno a roztočí se jeho ventilátor. Napětí z něj leze, protože se ventilátory roztočí, ale může být i tak vadný (vyteklý kondenzátor, apod.). Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ? Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné, jak jsem psal ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Zdroj nesmí být žádným konektorem spojen k základní desce. Pouze připojen HDD a DVD mechanika, protože se jedná o spínaný zdroj a bez zátěže by došlo k jeho poškození. Pokud se roztočí ventilátory, aspoň na chvilku, tento test nedělej - dojde pouze k sepnutí zdroje naprázdno a roztočí se jeho ventilátor. Napětí z něj leze, protože se ventilátory roztočí, ale může být i tak vadný (vyteklý kondenzátor, apod.). Máš možnost vyzkoušet jiný zdroj ? Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné, jak jsem psal ?
    zkoušel
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    304

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    zkoušel
    akorát nemám 14+4 pinový zdroj, mám už jen 20+4.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od pavelson Zobrazit příspěvek
    akorát nemám 14+4 pinový zdroj, mám už jen 20+4.
    14+4 zdroj

    Pokud vím, AT zdroje byly 12pinové (6+6), ATX1 jsou 20pin a EATX jsou 24pin. Nemáš na mysli 24pin + 4pin přídavné napájení Lepší by bylo mít zdroj i s přídavným napájením.
    Motherboard má integrovanou grafickou kartu, zkus vyndat grafiku z PCIe slotu a nabootovat na integrované grafické jádro. Pokud tedy již integrovanou grafiku nepoužíváš.

    EDIT:
    Tvůj motherboard podporuje podle CPU Support Listu procesor E5200 s BIOSem F7. Máš jej ?
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 06-03-2009 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    co se týče zapojení tak do desky jde silný 20pinový kabel ze zdroje popřípadě pokuď deska požaduje a zdroj má tak 24pin jakožto jeden kabel ...a pak ještě zvlášť 4-pinový resp. pro energeticky náročnější 8 pin. pro napájení CPU též jeden kabel..takže celkem dva kabely....žádné dvoupiny zde nehledej...

    jaká je značka zdroje resp. model? (né Watty)...
    máš integrovanou grafiku nebo externí....jakou....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    co se týče zapojení tak do desky jde silný 20pinový kabel ze zdroje popřípadě pokuď deska požaduje a zdroj má tak 24pin jakožto jeden kabel ...a pak ještě zvlášť 4-pinový resp. pro energeticky náročnější 8 pin. pro napájení CPU též jeden kabel..takže celkem dva kabely....žádné dvoupiny zde nehledej...

    jaká je značka zdroje resp. model? (né Watty)...
    máš integrovanou grafiku nebo externí....jakou....
    Já Ti odpovím jestli mohu

    Zdroj: EuroCase 450 W
    Grafická karta: není zmíněná, takže pravděpodobně integrovaná (motherboard Gigabyte GA73PVM-S2H)

    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Proč si na alze nebo na CZC nekoupíte tester na zdroj ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od michal.kolesa Zobrazit příspěvek
    Proč si na alze nebo na CZC nekoupíte tester na zdroj ?
    Jistě si uživatel koupí tester zdroje, který mu je k ničemu a bude se mu válet doma. Nebo, že by se modlil, zda-li se mu aspoň 2x nerozbije zdroj, aby na tester nezapoměl ? Nehledě na to, že tester z Alzy za 200 Kč je naprosto k ničemu. A dát 600 Kč za něco, co nevyužiješ je opravdu pitomina.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: MSI GTX 280 nefunguje
    Od Cpt._Redeemer v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 30-01-2014, 08:11
  2. Windows 7: S.M.A.R.T. nefunguje
    Od Sommer v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-07-2012, 16:44
  3. DVD Fab nefunguje
    Od lacream3 v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 25-09-2009, 09:10
  4. pc nefunguje
    Od zita132 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-08-2009, 19:04
  5. nefunguje DVI
    Od john258 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-11-2006, 09:20