Q6600 VCore, které je správné??
Zdravim, mám problém s tím že mi programy CPU-Z a OCCT ukazují VCore vyšší, než mi to ukazuje Everest a SpeedFan. V biosu mám nastaveno 1,3250V - s nevytíženým procesorem mi everest a speedfan ukazuje 1,39V a CPU-Z a OCCT mi ukazuje 1,47V, pokud procesor zatížím např. přes orthos, tak mi skočí VCore na everestu a speedfanu na 1,33V a CPU-Z a OCCT mi ukazuje 1,41V... (viz. příloha)
takže nevím z kterého programu mám vycházet.. :sad:
takže nevím z kterého programu mám vycházet.. :sad:
Dobry den nechcel som zakladat novu temu a tak pisem tu. Jeden znamy ma poprosil aby som sa mu isiel pozriet na jeho pocitac, CPU Q6600 doska Asus P5Q Deluxe, ze sa mu ho nedari pretaktovat. Prisiel som tam otvorim bios, ale FSB ani napetie, ani frekvencia RAM sa menit nedali. Boli sive a jednoducho sa preskocili. Pritom ostatne veci ako CnQ, Bootguard a podobne srandicky sa menit dali. S takymto niecim som sa este nestretol, cim to moze byt?
Neviete co s tym moze byt? Nemoze to byt tym ze to blokuje aplikacia od asusu na taktovanie z windowsu?
Zadna win aplikace to blokovat nemuze (kdyz jsi v biosu, tak zadne win nebezi). Mate na desce nejaktualnější bios?
Jinak potom co v AI Tweaker / AI Overclocker Tuner dáš na Manuál, mělo by být vše přístupné..
Jinak potom co v AI Tweaker / AI Overclocker Tuner dáš na Manuál, mělo by být vše přístupné..
Tou aplikaci by to mozna byt mohlo (ja kdyz zmenim QFan na Performance ve win tak se zmeni i v biosu). Na zjisteni voltaze u konkretniho cpu muze poslouzit CoreTemp - sice nevim odkud si vycucne voltaz, ale u 4 cpu E8400 se lisila skoro kus od kusu a zdalo se mi ze i pravdive (tam kde psalo vCore 1.30v byla teplota i oc potencial lepsi nez u 1.350v atd.). Napred jsem myslel ze je to bug, ale pri pohledu na krabici je dost mozny ze kazdy cpu je testovany a pak do nej zapsana informace o vCore pri kterem je cpu rock stable.
Jinak intel nema C'n'Q ale C1E (EIST)...
Jinak intel nema C'n'Q ale C1E (EIST)...