Nefunkcni sestava
Mohl by mi nekdo poradit? Mam novej pc... deska ASUS P5QL PRO, grafika MSI R3650-T2D512-OC, disk WESTERN DIGITAL Caviar SE16 320GB, SATA II, 16MB cache, zdroj XILENCE power 580W, ATX2.2, Procesor INTEL Core 2 Duo E7400, Operační paměť 4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5 KINGSTON. No a kdyz tohle vsechno zapnu tak mi to 4x zapipa ( 1x kratce a 3x dlouze) a nezobrazi se mi na monitoru vubec nic. Zkousel sem vsechno mozny. Spustit pc jen s jednou RAM na podlozce, bez HDD i s, vymenoval klavesnice a tak..No a grafiku a zakladku mam otestovanou na jinym pc a tam bez problemu funguje.. samo vsechno zvlast...nezkousel sem to dohromady. Cim to muze bejt ze mi nebezi?
[QUOTE=Salamander;226935]zkousel ses divat do manualu, co znamena ten chybovy kod ?[/QUOTE]
koukal sem a znamena to nefunkcni VGA kartu
koukal sem a znamena to nefunkcni VGA kartu
[QUOTE=Janeks;226936]a co zdroj nemáš možnost vyskoušet jinej?[/QUOTE]
to bohuzel nemam, je mozny aby to bylo timhle?
to bohuzel nemam, je mozny aby to bylo timhle?
Nemáš AMI BIOS ? Potom 1 dlouhé pípnutí a 3 krátké znamená špatně detekovaná základní pamět RAM o kapacitě 64kB. Sestava je úplně nová ? Pokud ano, mohlo by jít o nepodporování procesoru BIOSem. Pro správnou funkčnost procesoru v motheboardu potřebuješ BIOS verze 0902, máš jej ?
[QUOTE=kevin00;226959]Nemáš AMI BIOS ? Potom 1 dlouhé pípnutí a 3 krátké znamená špatně detekovaná základní pamět RAM o kapacitě 64kB. Sestava je úplně nová ? Pokud ano, mohlo by jít o nepodporování procesoru BIOSem. Pro správnou funkčnost procesoru v motheboardu potřebuješ BIOS verze 0902, máš jej ?[/QUOTE]
mas pravdu, mam AMI BIOS a kdyby fakt byla spatne detekovana zakladni pamet RAM tak co muzu udelat? Sestava je uplne nova.. a je to docela mozny ze mi MB nepodporuje CPU, ale jak dostanu tu verzi BIOSU do pc kdyz mi nejde obrazovka?
mas pravdu, mam AMI BIOS a kdyby fakt byla spatne detekovana zakladni pamet RAM tak co muzu udelat? Sestava je uplne nova.. a je to docela mozny ze mi MB nepodporuje CPU, ale jak dostanu tu verzi BIOSU do pc kdyz mi nejde obrazovka?
Musíš si pujčit od kamoše jeho procesor a nahrát nový Bios s jeho CPU a pak přehodit CPU a mělo by fungovat.
[quote=satrick;226963]mas pravdu, mam AMI BIOS a kdyby fakt byla spatne detekovana zakladni pamet RAM tak co muzu udelat? Sestava je uplne nova.. a je to docela mozny ze mi MB nepodporuje CPU, ale jak dostanu tu verzi BIOSU do pc kdyz mi nejde obrazovka?[/quote]
Udělej reset CMOS. BIOS můžeš flashnout pouze tak, že vložíš do motherboardu podporované CPU s kterým počítač zapneš (musí Ti na 100 % projet POST). Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné ke startu počítače (HDD, DVD mechanika, TV karta, apod.) a nastartovat počítač ? Pokud ano, určitě bych udělal ten flash.
Udělej reset CMOS. BIOS můžeš flashnout pouze tak, že vložíš do motherboardu podporované CPU s kterým počítač zapneš (musí Ti na 100 % projet POST). Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné ke startu počítače (HDD, DVD mechanika, TV karta, apod.) a nastartovat počítač ? Pokud ano, určitě bych udělal ten flash.
[QUOTE=kevin00;226970]Udělej reset CMOS. BIOS můžeš flashnout pouze tak, že vložíš do motherboardu podporované CPU s kterým počítač zapneš (musí Ti na 100 % projet POST). Zkoušel jsi odpojit vše nepotřebné ke startu počítače (HDD, DVD mechanika, TV karta, apod.) a nastartovat počítač ? Pokud ano, určitě bych udělal ten flash.[/QUOTE]
to flashnuti biosu bych mohl zkusit... ale jen ted potrebuju nekoho kdo ma starsi procik...celeron nebo dual core do s775. Neni tu nekdo takovej a je z Prahy? Klidne mu za to i zaplatim :D
to flashnuti biosu bych mohl zkusit... ale jen ted potrebuju nekoho kdo ma starsi procik...celeron nebo dual core do s775. Neni tu nekdo takovej a je z Prahy? Klidne mu za to i zaplatim :D