Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Enermax Liberty 500W- ,,uživí,, ještě jeden disk?

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Citace Původně odesláno od trodas Zobrazit příspěvek
    340W nemuzes nasobit 0,8 protoze provozovat zdroj na same hranici jeho vykonu nelze - tedy, ne dlouho. Spise bych PRIDAL 5 -10% jako rezervu k tem 340W ...
    S tím násobením to mám od Speedsnaila: ,,Pro spotřebu sestavy (výkon odebíraný ze zdroje) je nutné výsledek vynásobit účinností zdroje, řekněme *0.8. Když bude wattmetr ukazovat 400W, spotřeba sestavy je tedy 320W a 80W se přemění na teplo a vyfoukne ventilátorem pryč.)

    Vvyřešil bych tedy moji situaci koupí Enermaxu Liberty 620W? ( ať už to mám z krku )
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 12-03-2009 v 18:55 Důvod: zbytečně velká citace
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    a) S tim násobením účinností je to správně, pokud chceš vědět kolik přibližně komp žere. Nikdo neříkal že tak výkonný zdroj si máš pořídit, tam trošku trodas plete jablka s hruškama. Údaj na zdroji je výkon výstupní (to co jde do sestavy) a ne to co žere ze zásuvky (to co měří wattmetr). Takže třeba 425W Enermax bude při plném vytížení brát ze zásuvky přes 500W.Na druhou stranu o nepřesnosti měření pulzního zdroje má trodas asi pravdu.

    b) NE, nevyřešil. Liberty maj nekvalitní součástky.

    Vezmi Corsair TX650, HX520/620 nebo Enermax 525+/625+ (ale mam pocit že už jsme to tu řešili). Všechny budou stačit s velkou rezervou, tvoje sestava má spotřebu těch cca 275W.

    edit:
    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    * Zdroje jsou značený IMHO podle výstupního výkonu - takže to násobení tim 0.8 ny mělo bejt správně, ne? Akorát pak následujou násobení * 1/0.7 (zatěžovat zdroj maximálně na 70%), * 1.1 (rezerva), *xy (nepřesnost měřicího pčístroje)
    Když to provedu podle tohoto (proč ne, zní to rozumě), pak 1.1/0,7=cca 1.6. A 272*1,6=435W. Z toho mi vyplývá že Enermax 425+ a Corsair VX450 jsou minimum kvalitní zdroje co to bez problémů utáhnou.
    Pokud chceš mít větší rezervu, je tu již zminovaný Ener 525+ nebo Corsair TX650 (oba stejná cena, první tišší, druhý 5 let záruka). Dražší zdroje už mi přijdou zbytečné.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 12-03-2009 v 19:01
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    a) S tim násobením účinností je to správně, pokud chceš vědět kolik přibližně komp žere. Nikdo neříkal že tak výkonný zdroj si máš pořídit, tam trošku trodas plete jablka s hruškama. Údaj na zdroji je výkon výstupní (to co jde do sestavy) a ne to co žere ze zásuvky (to co měří wattmetr). Takže třeba 425W Enermax bude při plném vytížení brát ze zásuvky přes 500W.Na druhou stranu o nepřesnosti měření pulzního zdroje má trodas asi pravdu.

    b) NE, nevyřešil. Liberty maj nekvalitní součástky.

    Vezmi Corsair TX650, HX520/620 nebo Enermax 525+/625+ (ale mam pocit že už jsme to tu řešili). Všechny budou stačit s velkou rezervou, tvoje sestava má spotřebu těch cca 275W.
    Dobře, dík!
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    ad to mereni: uz nevim kde presne, ale Martin Sejnoha zkousel presnost presne tohoto Wattmetru - porovnaval to s jakousi obludou za cca 100k a vysel z toho dost dobre - presnost byla cca +-5%
    pro prpadny zajemce to urcite pude nekde najit, bylo to tady na foru

    EDIT: tak jsem nasel: http://www.svethardware.cz/forum/sho...d.php?p=110853
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 12-03-2009 v 19:49
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Druhá možnost je, pokud si troufneš, províst recap (výměna kondenzátorů) toho Tvýho zdroje. Dost lidí tady na fóru to dělá, a trodas evidentně dělal několik recapů toho Tvýho zdroje. Získáš tak zdroj, kterej bude skoro ekvivalentní eneru modu 525W (tzn. zdroji za bratru 3000,-Kč), přičemž kondíky budou stát pár korun a IMHO se to dá za jedno max dvě odpoledne zvládnout...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Druhá možnost je, pokud si troufneš, províst recap (výměna kondenzátorů) toho Tvýho zdroje. Dost lidí tady na fóru to dělá, a trodas evidentně dělal několik recapů toho Tvýho zdroje. Získáš tak zdroj, kterej bude skoro ekvivalentní eneru modu 525W (tzn. zdroji za bratru 3000,-Kč), přičemž kondíky budou stát pár korun a IMHO se to dá za jedno max dvě odpoledne zvládnout...
    Tak něco takového u mne nepřipadá v úvahu....( moje práce a mimočasové aktivity nejsou zaměřeny na takovéto zkušenosti ani zručnost v nich ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    5

    Dá se věřit údaji o odběru z UPS, konkrétně APC 1000RS? Jak je to přesný wattmetr?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    a) S tim násobením účinností je to správně, pokud chceš vědět kolik přibližně komp žere. Nikdo neříkal že tak výkonný zdroj si máš pořídit, tam trošku trodas plete jablka s hruškama. Údaj na zdroji je výkon výstupní (to co jde do sestavy) a ne to co žere ze zásuvky (to co měří wattmetr). Takže třeba 425W Enermax bude při plném vytížení brát ze zásuvky přes 500W.Na druhou stranu o nepřesnosti měření pulzního zdroje má trodas asi pravdu.

    b) NE, nevyřešil. Liberty maj nekvalitní součástky.

    Vezmi Corsair TX650, HX520/620 nebo Enermax 525+/625+ (ale mam pocit že už jsme to tu řešili). Všechny budou stačit s velkou rezervou, tvoje sestava má spotřebu těch cca 275W.

    edit:
    Když to provedu podle tohoto (proč ne, zní to rozumě), pak 1.1/0,7=cca 1.6. A 272*1,6=435W. Z toho mi vyplývá že Enermax 425+ a Corsair VX450 jsou minimum kvalitní zdroje co to bez problémů utáhnou.
    Pokud chceš mít větší rezervu, je tu již zminovaný Ener 525+ nebo Corsair TX650 (oba stejná cena, první tišší, druhý 5 let záruka). Dražší zdroje už mi přijdou zbytečné.
    Půjdu tedy do zdroje Corsair TX650.Poté bych již mohl bez obav přidat do sestavy ještě jeden SATA disk, je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, imho pokud máš (v zátěži předpokládám) spotřebu 340W, tak po přidání disku budeš mít max 350W. Na to se mi zdá 650W zdroj předimenzovanej. Jestli neplánuješ další přidávání komponent (přičemž např. upgrade procesoru ti spotřebu rozhodně sníží) nebo overclocking, tak 525W Ener ti udělá lepší službu. Neměníš zdroj primárně kvůli nestíhačce, ale kvůli blbýmu osazení kondíkama.
    Enermaxy maj lepší účinnost než Seasonicy, navíc s nim se budeš pohybovat v pásmu 30%-66% výkonu, kde maj zdroje největší účinnost, u seasonicu budeš na 24%-53%, v idle teda účinnost už bude klesat...

    PS: Tu starou libertu, jestli nebudeš chtít, tady nabídni na prodej, myslim, že tady budou zájemci, který si recap s radostí provedou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Všem Vám patří mé díky... dobrali jsme se zdárného konce ( alespoň v mém případě ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér Avatar uživatele orgi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    65

    Nemaj strach....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    27

    Zdravim !!!
    mam podobny dotaz:
    mam taky enermax liberty 500w, zatim jede na 8800gt, jsem spokojen


    ale nevim jestli utahne prichozi gtx285....
    je vazne nutny prechod na Enermaxy PRO82+ ??
    (.... reci o kondikach mi nedaj spat.....nebyl by navod na komplet recap kolik ceho koupit a tak?? ...MODU verze udajne taky odchazej!?)

    zbytek sestavy je
    2x2 ddr3 1333, planuju do budoucna 4x2 1600(aspon)
    intel Q9550
    2x 80GB
    dualni digi tuner Pinnacle pci
    dvd rw

    diky moc za pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    27

    a co tenhle?
    http://www.aukro.cz/item644004251_co...50w_zdroj.html
    diky, pripadne nema nekdo zajem o ten muj ener?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Joudacz Zobrazit příspěvek
    a co tenhle?
    http://www.aukro.cz/item644004251_co...50w_zdroj.html
    diky, pripadne nema nekdo zajem o ten muj ener?
    3/4kW zdroj za 1500 (nebo taky za 36euro) to bude kvalita

    jestli chceš fakt ddobrý zdroj tak corsair hx520 je za slušnou cenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    27

    no ja cetl toto a tam navrhuje tTX650
    http://www.svethardware.cz/forum/announcement.php?f=99
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-12-2008, 09:07
  2. Enermax Liberty - rusenie ostatnych zariadeni
    Od faugusztin v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 08-06-2008, 15:41
  3. problem se zdrojem Enermax Liberty
    Od N3$T34 v sekci Zdroje
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-03-2008, 14:43