Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Počítač si "nepamatuje" datum a čas

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    7

    Pokaždé, když zapnu počítač, musím znovu nastavovat datum a čas. Mohlo by to být baterií? Pokud ano, kde se v počítači nachází, jak vypadá a jak zkušený musím být, abych ji zvládl vyměnit? Jde to vůbec?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Ano, může to být baterií. Nachází se na základní desce (přesné umístění najdeš v manuálu), je to "knoflíková" baterka, zkušeností netřeba, jednoduše ji vyloupneš (pokud to tedy není nějaká exotická deska s řešením vymykajícím se normálu).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Musíš nastavovat čas v Biosu nebo jen v OS ? Pokud pouze v OS tak si jej nastav v Biosu. A OS si jej už bude pamatovat. Jinak na výměně baterie není nic složitého.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Otevři case, na motherboardu je baterka (CR 2032). K vyndání Ti pomůže malý šroubováček, protože baterka je v držáku zaaretována malým perkem. Výměna Ti bude trvat 5 minut
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Tipuji, ze nejdriv by se mel ale vypravit do obchodu pro novou baterii

    ...ja vim, je to jen nemistne rypani, ale je to nutne Baterka je totiz ocividne v haji zelenem...



    grapherX - ktery pocitadlo ti kdy nastaveni casu ve Win nereflektovalo v biosu? Ja jsem za 20 let praxe na nic takoveho nenarazil, tak se ptam, protoze se mi to jeste nestalo a clovek se muze ledasco priucit a zapochybovat i o tom, co povazoval za vzdy platny fakt
    Krome pripadu spatne baterie vzdy najdu v biosu to, co ve Win nastavim...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Junior Member
    Registrace
    Oct 2017
    Příspěvků
    0

    Já mám podobný problém, jen si počítač čas nedrží ani zapnutý... Baterku jsem měnil a nic to nepomohlo. Večer jsem třeba nastavil vypnutí za hodinu a ráno to ukazovalo vypnutí za hodinu a osmnáct minut (časovač v AIMP3). Často se mi stává, že čas při zapnutí připomíná spíš čas při posledním vypnutí (pokud jsem ho ovšem aktualizoval) než současný. Nespadne to tedy do nějakého přednastaveného času, ale zpozdí se o pár hodin/dní. Jedná se o notebook neustále připojený do sítě (mj. má retardovaný vypínač, který podle nálady samovolně spíná, takže je většinu času odpojen)
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nokia N900 či podobný "kapesní počítač"
    Od kevin00 v sekci PDA a smartphony
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-06-2011, 13:15
  2. Počítač "naběhne" jen cca každý 5. pokus
    Od lucienikk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 26-02-2011, 12:25
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-12-2010, 08:20
  4. V "tento počítač" se nezobrazuje DVD mechanika
    Od spooon v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 22:16
  5. "Spíše kancelářský" počítač
    Od akaruy31 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 12-07-2009, 20:13