Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: Výběr LCD- prosba o radu

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Zdravím.Můj stávající 19ti palcový CRT monitor se již dočkal času, kdy jej chci vyměnit- a tak přemýšlím, že je na čase si také pořídit LCD.Ovšem ve výběru ( technologie, poměry stran apod. ) se vůbec neorientuji... prošel jsem si pár stránek, ale nedošel jsem k závěru, který bych mohl považovat za směrodatný.Cena tohoto LCD by se měla pohybovat mezi 4.000- 5.000,-, využití spočívá v: brouzdání netem, prohlížení fotografií, občas filmové DVDčko a také hry.Který byste mi doporučili?Zároveň Vás ještě prosím o radu: na co si dát při koupi LCD monitoru pozor ( co vybírat, co ne apod. )?Pokusím se ještě nalézt nějaké další info na netu.... předem díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    vzhledem k tvojemu rozpočtu vem jakoukoliv 22" s DVI - pamarametry budou vždy velmi podobné a pro běžného uživatele rozdíly těžko postřehnutelné.
    bonusem pro tebe může být: vesa(pro montáž na zeď) pak různě polohovatelný stojan a pivot(možnos otočit monitor na výšku dobrý pro exel nebo brouzdání netem)
    vyhnul bych se lesklýmu provedení plastů monitoru (někem ho vystavit je fajn, ale ty odlesky moc dobrý nejsou)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Dobře, zatím jsou mí favorité tito:
    http://samsung.mironet.cz/22quot-lcd...--vga+dp81395/
    http://philips.mironet.cz/22quot-lcd...ilver+dp89942/

    Teprve teď jsem si ale všiml, že oba maji VGA konektor.... takže s DVI např. tento?
    http://lg-electronics.mironet.cz/22q...--dvi+dp84243/
    Naposledy upraveno uživatelem pepos01: 08-03-2009 v 19:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    LG je slušná značka (v "levnejch" LCD), takže klidně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Díky.... nyní mám rozhodování mnohem jednodušší!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Tak již mám doma Samsunga 2243BW a ,,zatím,, si jej pochvaluji.... snad to vydrží!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Dobrá volba, tak ať slouží!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Dobrá volba, tak ať slouží!
    Díky

    Jen mám malý dotaz..... kdykoliv spustím windows ( při startu, restartu ) nebo při spuštění jakékoliv hry se mi dokola objevuje na lcdčku hláška, že monitor má mít optímální pracovní rozlišení 1680x1050 při 60Hz.Ale já mám např. zrovna windows takto správně nastavené.Po pár ( cirka 20 sekundách ) toto hlášení zmizí.... dá se někde nastavit ,,potlačení,, zobrazování této informace?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    To je divný....máš to opravdu na 60Hz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Ano, mám.... jako nemohu říci, že by mi to hodně vadilo, jen jsem z práce zvyklý, že nic takového se na display neobjevuje .
    Naposledy upraveno uživatelem pepos01: 10-03-2009 v 23:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Tak jsem ještě zkusil všechna možná nastavení ( včetně HW urychlování vypnout a znovu zapnout ) a nic.... stále při spuštění ,,widlí,, a všech her se na nějaký čas zobrazí hlášení, že monitor není v optimálním nastavení
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    V menu monitora si hľadal?
    Túto hlášku zjavne vypisuje samotný monitor - pri POSTe, pri načítaní hry - je použité iné rozlíšenie ako je natívne rozlíšenie monitora.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    V menu monitora si hľadal?
    Túto hlášku zjavne vypisuje samotný monitor - pri POSTe, pri načítaní hry - je použité iné rozlíšenie ako je natívne rozlíšenie monitora.
    Přesně tak, hlášku vypisuje monitor samotný.... při startu windows, při startu her.Co se týká menu, tak jsem jej prošel celé ( ani zmínka o něčem takovém ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Zkusil jsem ( pro jistotu ) i přeinstalovat ovladače mé GK.A stále se hlášení objevuje.Tak nevím- zkusím napsat mému prodejci
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    prodejci klidně napiš. řekne ti prd. klidně napiš samsungu a budeš mít štěstí, jestli ti vůbec něco odpoví.

    já bych se domníval, že jak při staru woken tak při spouštění hry projde grafárna pro lcd nenativními režimy a lcd na to velmi zbrkle reaguje tou hláškou.

    taky bych se domníval, že nějakej degen u samsungů zapomněl nastavit jednu jedinou konstantu ve firmware, než to pustili do výroby.

    pokud to máš koupený přes net, tak to vrať.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosba o radu - problÉm s notebookem
    Od Dompikus v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-09-2013, 16:51
  2. LCD: Problém s LCD ACER. Prosba o radu :(
    Od Keert v sekci Monitory
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 22:47
  3. Prosba o radu při volbě komponentů sestavy.
    Od Vision_never_ends v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 22:19
  4. Chlazení grafik: Prosba o radu s HD 3450
    Od romanecko v sekci Chlazení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-04-2008, 15:33
  5. prosba o radu - autostart PC
    Od eastvik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 14-11-2007, 14:08