Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Svislé pruhy na monitoru, seknutí počítače

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    Mám HP pavilion a6000, s op.systémem Vista, plochý monitor Samsung. Minulý týden se mi najednou objevily svislé rozostřené pruhy, počítač se kousnul, a z reproduktorů zvláštní vrčení. Počítač jsem nastartoval zkrze nouzový režim, v něm počítač fungoval ale grafika rozostřená, že nešel přečíst text např.název ikon. Po restartu počítač naběhl normálně, žádná chybová hlášení a v podstatě celý týden až do včera se problém neobjevil, a to počítač jede celý den. Včera večer ten stejný problém, po stejném postupu opět funguje, dnes zatím bez problémů. Provedl jsem diagnostiku hardware, čekal jsem nějaký mechanický problém, ale nic, vir taky nenalezen, zkontroloval jsem chyby na pevném disku, taky nic. Vůbec netuším, co to může znamenat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Který z nich to je: http://www.eq.sk/index.php?base=item...=144&entity=2? Je ještě v záruce? Jestli ano, hoď jim ho na hlavu.
    Jaké jsou teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    Je to tenhle HP Pavilion A6000
    (Intel Pentium D925 ( 3.00 GHz ), 160 GB 7200rpm SATA, 1024 MB DDR2, DVDRW DL LightScribe, Intel GMA 950, Vista Home Basic). Chtěl jsem zjistit nějaké informace, v záruce ještě je naštěstí. Deska se nepřehřívá ani nějak divně nešrotuje, to vrčení jde z repráků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Může to být klidně přehřívajícím se zdrojem. CPU se také nepřehřívá? Tyhle kompy bývají špatně chlazené. Stalo se to v idle nebo při práci? Taky mi není jasné, jak můžou dávat Visty do kompu s 1GB RAM. Memtest jsi asi zkoušel...
    Jak už jsem říkal, reklamuj. To je jedna z výhod koupě těchto složených počítačů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Pokud se nepřehřívá jak říkáš, tak bych to viděl na to, že z nějakého důvodu jde deska do křemíkového nebe.... Když je v záruce tak reklamace
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    No, tak sběhlý v počítačích nejsem. Ten memtest je co? Dvakrát se to stalo při sledování videa na internetu. Každopádně díky za reakce, rozhodně to přenechám soudruhům prodávajícím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od david.krenek Zobrazit příspěvek
    Ten memtest je co?
    http://www.svethardware.cz/forum/dow...o=file&id=1075 Vypálit obraz na CD a nabootovat z něj. Nechat několikrát proběhnout. Testuje RAM.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tohle ale opravdu vypadá na přehřívající GPU...resp. se to vyskytuje i u přetaktovaných grafických karet ale to bys asi věděl žes taktoval...

    takže nezbývá než nainstalovat everest ulitimate 5.0 a zkontrolovat teploty...(nejlíp měj tenhle soft v liště a pracuj jako obvykle a občas jukni na teploty ...pak dej vědět kolik si naměřil
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Drakene - jenže on tam nemá grafiku (respektive má integrovanou). Takže se přehřívat může jedině nortbridge.
    Nicméně zkontrolovat jeho teploty by to chtělo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    to že nemá grafiku neznamená že se GPU nepřehřívá...nevim jak je to u GMA 950 ale u Xpress 200 a GO 6100 byl na desce grafický čip normálně pasivně chlazen ,takže se může i přehřívat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ale když bude hledat v everestu, tak se mu žádný GPU neobjeví, jen základní deska. Je jasný, že v tom norbridgi je taky GPU - ale takhle tazatelne nanejvýš zmateš a marně bude hledat, kde že je ta teplota grafiky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    I pokud by zjistil, že se mu přehřívá severní mustek nebo jižní nebo cokoliv, tak mám obavu, že se do toho PC ani nedostane, jelikož bude zaplombované a při otevření by přišel o záruku. Teploty si může zjistit pro zajimavost, mem test udělat taky, ale vzhledem k tomu,že sestava je v záruce, tak bych osobně nic neřešil a okamžitě ji reklmaoval.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3

    Jak tu již padlo: pokud sestava nepracuje správně, tak reklamuj. Testy sice můžeš zjistit problém, ale vypadá to na HW (ať už vadný, nebo přehřátý) a těžko vadu odstraníš pokud nemůžeš PC otevřít. V těhle kupovaných sestavách se stejně mění kus za kus, takže doporučuji navštívit prodejce, nebo kontaktovat autorizovaný servis.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no kus za kus se to nemění ...ale deska za desku ano...opravdu záleží na typu závady...
    každopádně pokud je to zaplombované a se zárukou tak s tím nic moc neuděláš...softwarová závada to není...jediný co dokážeš je že usnadníš servisu trochu práce...

    jinak já už v everestu 2.2 viděl teplotu Xpress 200 (tak jiné integrovka z rodiny X300 ) a tehdy se pohybovala kolem 65C v klidu a 75C v zátěži
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    Nainstaloval jsem si Everest Home Edition. Prošel jsem si to ale nějaké hodnoty teplot jsem nenašel, vytížení paměti apod. ano. Kde hledat?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. LCD: Oprava LCD - svisle barevne pruhy
    Od |Mio| v sekci Monitory
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-10-2010, 19:13
  2. Pruhy na monitoru (bílý monitor)
    Od pjvoky v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-12-2009, 17:14
  3. Seknutí počítače (kvůli ovladačům na GPU ?)
    Od PuGR v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 16:56
  4. Problémy s PC (HW/SW): Seknutí počítače
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-09-2008, 23:35
  5. Radeony: X1950 PRO Sapphire 512MB AGP8x, pruhy pres monitor a seknuti PC
    Od Vacik v sekci Grafické karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 05-01-2008, 09:33