Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Problém s novou sestavou ,prosim poraďte

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    1

    Zdravím čtenáře,
    Sestavil jsem si nový počítač a všechno by mělo být správně sestaveno.
    Jenže když spustím PC ,tak nenačte na monitoru vůbec nic (bios,úvodní obrazovka).
    Zkoušel jsem měnit hardisk,mechaniku,grafiku ale problém stále trvá.Na desce jsem resetoval bios ,ale počítač má stále černou obrazovku.Nevíte někdo co s tím ?
    (CORE2DUO E7400,ASUS MAXIMUS II FORMULA,4096MB RAM DDR2 1066MHZ CORSAIR,ATI HD4870 512MB,640GB SAMSUNG F1 7200,LG DVD-RW MECHANIKA)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Budes to muset asi vic popsat, sviti dioda indikujici napajeni desky, pipa pc speaker, roztaci se vetraky apod.?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ještě nám pověz, co máš za zdroj.

    Vytáhni všechny paměťové moduly ( předpokládám, že asi budeš mít dva ), krom jednoho,
    a zkus. Pokud se nepovede, vystřídej ho druhým a zase zkus. Jestli se opět nepovede, nech tam jen jeden a zkus vyměnit grafickou kartu, jestli máš nějakou jinou po ruce. Jestli ani výměna grafiky ( a případně zdroje ) nepomůže, svedu to na základní desku, se kterou ale už nic neuděláš - kromě reklamace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Pokud máš E7400 revize R0, tak by to mohlo být starým BIOSem na desce (je podporován až od verze 1307). Ovšem to bez jiného procesoru neodzkoušíš, ani neopravíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    pridavne napajeni do desky - ATX12V je zapojeno? (4 nebo 8 pin podle zdroje)
    pridavne napajeni grafiky zapojeno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Opravte mě někdo, jestli se mýlím, pls, ale nepodporovaný procesor by neměl zmežňonit náběh BIOSu a dle mých zkušeností ani nedostatek napájení na grafice ( ten se mi navíc obvykle ohlásí přímo hláškou, že grafika nemá dostatek šťávy ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Opravte mě někdo, jestli se mýlím, pls, ale nepodporovaný procesor by neměl zmežňonit náběh BIOSu
    Vycházím z vlastních zkušeností. Nepodporovaný CPU se mi projevoval tak, že větráky, disky i mechaniky se sice po zapnutí rozběhly, ale to bylo vše. Do BIOSu vstoupit nešlo a flashovat pochopitelně také ne. Po upgradu BIOSu s jiným CPU se vše korektně rozjelo.

    Autor dotazu by měl upřesnit chování PC po zapnutí, a také doplnit typ již vzpomínaného zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. problémy s novou sestavou
    Od hanysolo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-08-2013, 17:53
  2. Poraďte s novou graf. kartou, prosím! :)
    Od kilianek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 15-06-2011, 12:36
  3. Problém s novou PC sestavou
    Od johny_morte v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-06-2010, 11:20
  4. problém se sestavou, prosím o radu
    Od Leroj v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-02-2010, 18:47
  5. Prosím poradte s PC Sestavou
    Od john68 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 03-07-2008, 18:37