Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: 3870 X2 druhé jádro nejede

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    ahoj,mám problém po přeinstalaci windows mi z ničeho nic přestal chodit vnitřní crossfire na kartě HD3870 X2
    týden to zkrátka běželo a pak šlus, výkon odpovídá jednomu HD3870 a GPU-Z píše crossfire disabled..
    obě jádra ale nezávisle na sobě detekuje...předtím mi od zakoupení (asi 4 měsice) karta běhala perfektně..
    zkoušel jsem catalysty 8.9-9.2 a nic, ani na druhém systému (mám XP a Visty)... není možný že se to nějak deaktivovalo v biosu karty nebo registech windows...fakt už nevim co s tim,za každou radu dík

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    54

    jeden znamej mel stejny problemy... a myslim ze to vyresil v catalyst control centru a tam nekde je "A.i. neco"
    jinak tahle grafika stoji docela za nic..... vecny problemy..... ja mam 3870 a vykonostni srovnani je rozdil asi tak 1-5 fps... jediny rozdil v nasich sestavach je ze ja mam AMD 4800+ a on 5000+ ale zase ja mam 4gb pameti a on jen 3Gb...takze si myslim ze tak nastejno..... jen pro doplneni on ma tu grafiku od MSI...
    snad ti tohle vsechno nejak pomuze...



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    díky,ale A.I mám vždy zapnuté, co se týká výkonu tak s Phenomem II běhá karta dobře v některých hrách i jako HD4870 512MB ... 3Dmarky má mohem víš než HD4870 (3Dmark06 19000b),ale ve hrách je průměrově
    o 5-50% pomalejší AVG sca. 15% (dá se říct že pokuď kámošovi jede pomalu tak je to způsobeno procesorem-tahle karta má velký potenciál jen se silným CPU,ale to teď řešit nebudu).
    Nakonec jsem přišel na to že karta odmítá jakékoliv drivery krom těch z MSI.com, takže jsem naistaloval ty poslední (8.7) a kartu úspěšně rozchodil...a v zápětí ji prodal
    nicméne s nynější Powercolor PSC+ HD4870 1GB jsem nadmíru spokojen...a správně jak říkáš ty
    mi tím odpadly problémy s dvěma jádry spojené (teploty,hluk,spotřeba,nefunkčnost crossfire v určitých hrách)...

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    54

    s tim procesorem je to docela zajimavy..... zkouseli jsme to taktovat ...dostali jsme to na 3.17GHz a vic nesla ma totiz nejakou slabsi zakl. desku a vysledek byl asi tak 30 bodu plus v 3d marku... asi by to fakt chtelo toho phenoma.... ale mi na to jako studenti nemame a to je celej problem asi u vetsiny klidi,ale to sem nepatri
    A.I. ---- skoda ze to neni lepsi myslel jsem ze to je jen tim
    ja mam se svoji sestavou v 3d marku 06 necelych 11000 b.

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm, já jsem měl AMD X2 6400+ na 3,35 Ghz...a v 3Dmarku06 jsem udělal 15500b (grafika 890/2250 mhz)
    na def. (vše def.) to udělalo 14700b takže rozdíl nic moc...ale jak jsem přešel na phenoma II 940 BE, tak na def (3Ghz) udělám 15700b a po přetaktování na 3,6Ghz to dá 19000b...screen někde mám a v 3Dmarku05 25500b (3DMark vantage 9200b na performace) takže v CPU je síla...hlavně jak přesáhne těch 3,2Ghz tak jde výkon razantně nahoru (tobě bych doporučoval Phenom II 710 nebo 720BE je to dobrý CPU zá poměrně slušnej peníz a výkonem se rovná i C2D E8400 na kterym jsem udělal 18900bodů ),jinak A.I. musí být u X2 karet vždy na advance (ne disabled)...jinak jede jen jedno jádro a to je fakt znát.....HD3870 X2 má výkon jako dvě HD 3870 v crossfire tudíž sca o 60% výkonnější než jedna HD3870...

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    54

    kdyz uz tady tak diskutujeme.... je lepsi phenom nebo phenom II???? koukal jsem na to ale o procesorech toho moc nevim...spis studuju zakladni desky a grafiky...

    edit: ted jsem koukal na http://www.alza.cz/vykonny-procesor-...box-d90396.htm tenhle a prijde mi to jako rozumny... ale nevim jakej ten phenom... muzes pls poradit......

    edit2: ted mi tak doslo asi by bylo dobry napsat desku ,je to ASUS M3A32 deluxe
    http://www.alza.cz/asus-m3a32-mvp-deluxe-d93205.htm
    Naposledy upraveno uživatelem British: 30-03-2009 v 23:02

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od British Zobrazit příspěvek
    kdyz uz tady tak diskutujeme.... je lepsi phenom nebo phenom II???? koukal jsem na to ale o procesorech toho moc nevim...spis studuju zakladni desky a grafiky...
    Tak logicky, kdyz phenom II je nastupce phenoma I, tak bude i lepsi. Phenom I je z meho pohledu dnes spis naprosto nezajimavy procesor a ani cena to nespravi.



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Už je jaro, tak je Phenom I opravdu na nic. V zimě se ale vcelku hodil, když si chtěl člověk doma přitopit.
    Je to úplnej opak phenoma II: pomalej, spotřeba neodpovídá výkonu a na svůj výkon drahej. Naopak PII je slušně rychlej, spotřebu v idle má nádhernou (v loadu to pravda tak hezký neni, ale neni to ani nijak strašný) a oproti výkonem odpovídajícímu C2Q levnější...

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    takže, jednak je podstatný zvolit Phenom II kterej je oproti Phenomu I uplně jiný kafe a pak samozřejmě zvážit jestli je lepší si připlatit za Black edici (BE) a taktovat jen zvýšením násobiče nebo koupit obyčejnou verzi a pokusit štěstí a taktovat přes zvýšení FSB....
    jinak jestli máš tuhle desku tak je opravdu škoda že takhle zahálí, ta je na phenom II jak dělaná

    pokud máš nějakej ten peníz navíc kup tohle čtyřjádro:
    http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x4-920-d107966.htm hmm navíc s Gridem to je zajímavá volba...

    pokud chceš tří jádro s odemčeným násobičem tak vem tenhle
    http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x3-...on-d109575.htm .......taky grid

    no a pokud ti stačí tříjádro které pak přetaktuješ zvýšením FSB tak bez tenhle:
    http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x3-710-d109574.htm

    .....já bych bral tu 920 nebo 720....

    každopádně ve hrách to bylo poznat, minimální FPS šli mnohem víš (třeba u crysis z 12FPS na 19FPS)
    v COD se zvedlo AVG FPS z 52 na 68 .... to už je opravdu znát .

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    54

    moc diky za rady.... ale ja stejne pockam jestli to treba do leta nespadne s cenama dolu... chtel bych ctyrjadro ale porad to je pet tisic ktery ja jako student nemam :-(....kazdopadne vsem moc diky
    a diky za pochvalu zakl. desky... vim ze je dobra

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od British Zobrazit příspěvek
    vim ze je dobra
    Bavime se o ASUS M3A32-MVP DELUXE/ WIFI-AP, desce s SB600 za 5k? Ta je cokoliv, jen ne dobra.

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no dobře, ale když už ji má, tak ho zřejmě cena teď už nezajímá, spíš potenciál k přetaktování a podpora Phenom II
    což deska splňuje....ale chápu kombinace 790GX+SB750 je holt lepší (alespoň by měla-u mě není mám 790GX+SB750 a žádný rozdíl jsem nespozoroval,ale je pravda že sem za ni dal 3500)...

    nicméně asi založíme jiný téma, protože to tu začíná směrovat jinam, než byl původní dotaz...prosím tedy Britishe, ať založí téma v procesorech a tam se o tom můžem líp pobavit....

    nicméně to tu zakončuju takto: 3870 X2 chodí korektně s orig. drivery a hned po tomto zjištění jsem ji prodal ...



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    54
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 31-03-2009 v 15:55 Důvod: doplněn link a smysluplný text...

Podobná témata

  1. Výměna Grafické karty Po druhé
    Od Dejv8 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 12-04-2013, 13:41
  2. Kernel mode driver & Nvidia (po druhé)
    Od MWilliam v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-03-2011, 22:54
  3. Procesory: Druhé jádro Intelu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-09-2008, 05:44
  4. výkon 64 bit CPU (po druhé)
    Od Slosi v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-02-2007, 18:05
  5. Radeony: Smysl druhé 1950Pro do Crossfire??
    Od yoschi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 22-01-2007, 20:48