Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: HD4870 512+1GB do CF

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    chtěl bych pořídit zatím jednu HD4870 512MB nebo 1GB a pak druhou do CF ale nevím jak se bude taková kombinace chovat..(HD4870 1GB a HD 4870 512MB).
    Bude se ve hrách typu GTA 4 hlásit 1GB paměti nebo jen 512MB ?
    Klesne výkon než když budu mít dvě 1GB varianty?

    HD4870 X2 se mi kupovat nechce (teploty,cena)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Tak se na to ted vyprdni, pokud teda super nespechas. Za necely mesic (6.4.2009?) ma vyjit nova karta od ATI (4970?), ktera posune ceny 4870 zase dolu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm tak mam nabídku HD4870 512MB za 3000kč...ale zas jen 512MB a za měsíc bude taková karta s plnou zárukou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    V GTA 4 ti bude hlásit jen 512MB
    HD4870 512MB za 3000kč pokud ma zaruku tak to je dobra koupe v kazdem pripade
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    o HD 4970 nic nevím ...jen o HD 4770 a HD 4890...co přesně to má navíc?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    V pripade kombinace 1GB a 512MB karty system automaticky nebude vyuzivat u 1GB karty pul giga pameti. Osobne kombinace CF 2x 4870 512MB nepovazuju za stastne reseni.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    o HD 4970 nic nevím ...jen o HD 4770 a HD 4890...co přesně to má navíc?
    To jsem se samozrejme prepsal. Sorry za mateni. Myslel jsem 4890
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    jj takže koupím HD 4870 1Gb nebo 4890 1GB ...ještě uvažuju o GTX260 216SP a GTX280 ...ale když už má deska crossfire tak proč jej v budoucnu nevyužít...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele mrogy
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    25

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    V pripade kombinace 1GB a 512MB karty system automaticky nebude vyuzivat u 1GB karty pul giga pameti. Osobne kombinace CF 2x 4870 512MB nepovazuju za stastne reseni.
    2 otazky 1. Proc se nebude vyuzivat pamet u 1Gb a 2. Proc je to "nestastne" reseni ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od mrogy Zobrazit příspěvek
    2 otazky 1. Proc se nebude vyuzivat pamet u 1Gb a 2. Proc je to "nestastne" reseni ?
    1) Protoze se proste scitat nebude. Karty v CF pracuji zcela nezavisle na sobe. Nelze v soucasne dobe docilit toho aby treba textura obliceje osoby xyz byla jen na grafice #1 a na grafice #2 nebyla. Tedy, kazda textura musi byt na kazde lokalni ram kazde grafiky zapojene do CF. A tak je to temer se vsim ostatnim. Z toho si snad pak logicky vyvodit jak se vyuzije dalsich 512MB ram na grafice #1, kdyz na grafice 2# dalsich 512MB ram neni.

    2) Protoze mas reseni ktere ma prakticky vykon rekneme na urovni a gtx280 vejs (pokud funguje CF), ovsem s realnou velikosti ram urovni 512MB.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 12-03-2009 v 09:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm ale stejně to zřejmě ati i nvidia nedořešily úplně optimálně...u ram se ti taky sčítá paměť
    každopádně se tedy ta 1GB grafika musí downgroudovat na 512Mb aby mohla spolupracovat s druhou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm ale stejně to zřejmě ati i nvidia nedořešily úplně optimálně...u ram se ti taky sčítá paměť
    Ano, v aktualni podobne je CF a SLI reseni neefektivni a pokud clovek nehleda ultimativni vykon tak i nevyhodne.

    Nemuzes srovnavat systemovou ram a grafickou ram a ani nemuzes srovnavat princip fungovani. Vytvorit 2 GPU se sdilenou ram by bylo / je velice narocna vec.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nevim řekl bych že to zas tak složitý neni...vim že systémová paměť je něco jinýho ale ..ale principielně by to jít mělo...navíc tady taky jedou dvě sběrnice zvlášť(u PCI-e) jako v případě že nemáš dual channel u ram
    stačilo by zprostředkovat dual channel pro sběrnice a pak už by bylo sdílení hračka(co třeba taková turbocache taky to "funguje")...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    nevim řekl bych že to zas tak složitý neni...vim že systémová paměť je něco jinýho ale ..ale principielně by to jít mělo...navíc tady taky jedou dvě sběrnice zvlášť(u PCI-e) jako v případě že nemáš dual channel u ram
    stačilo by zprostředkovat dual channel pro sběrnice a pak už by bylo sdílení hračka(co třeba taková turbocache taky to "funguje")...
    Star Trek bude v kinech až za nějaké dva tři měsíce... Když nevíš, o čem mluvíš, nevymýšlej hloupé teorie. Myslíš, že kdyby to byla taková sranda, tak na to už dávno nepřišli?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    nevim řekl bych že to zas tak složitý neni...vim že systémová paměť je něco jinýho ale ..ale principielně by to jít mělo...navíc tady taky jedou dvě sběrnice zvlášť(u PCI-e) jako v případě že nemáš dual channel u ram
    stačilo by zprostředkovat dual channel pro sběrnice a pak už by bylo sdílení hračka(co třeba taková turbocache taky to "funguje")...
    Drakene, meles pate pres devate a sorry, ale vypada to jako kdybys poradne nevedel jak jaka technologie funguje.

    1) Dual channel pro sbernice? To ma byt jako co?

    2) Turbocache funguje tak, ze vyuziva cast systemove pameti. Jenze turbocache a hypermemory jsou technologie pro naprosto lowendove karty a v praxi se vyuzivaji spise minimalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Taktování - HD4870
    Od Vajtek v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-07-2010, 14:13
  2. Male FPS s HD4870 V CS:S
    Od rawkfist v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 55
    Poslední příspěvek: 29-04-2010, 14:02
  3. Radeony: HD4870 a case
    Od Bacon v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-08-2009, 20:05
  4. hd4870
    Od rawkfist v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 16:26