problém se zvukem
Mam desku Gigabyte GA-EP45-DS3L ,a nemůžu z ní dostat do recieveru(DD,DTS)zvuk DD,DTS.Zapojený to mam přes optiku.neustále jen zvuk PCM- Z dvd i z blu ray.musim koupit zvukárnu?nebo sem to jen špatně nastavil?
díky moc.
díky moc.
Podle mě je to spíš nějak špatně nastavený, mělo by na to bejt nastavení v kodekách, např. pokud používáš AC3filter tam jsem to někde přepínal ale už si nepamatuju přesně kde (aby Dolby Digital data posílal do S/PDIF přímo a nepřeváděl je na PCM). V ffdshow filtreru např. to taky někde je.
Záleží taky na tom, jestli se ten ffdshow skutečně používá pro přehrávání (při přehrávání souboru by se měla objevit ikonka dole v taskbaru, ale uvidíš jí samozřejmě pouze pokud to nebude fullscreen).
Zkus spustit ffdshow audio konfiguraci, v něm odškrtni (pro jistotu) vlevo všechny zaškrtávátka, který jsou zaškrtlý (hlavně Mixer, ten to může dost motat tak aby se nepoužíval - např. aby nepřekódováváal ze 2 kanálů na 6 apod. což IMHO automaticky způsobí převod na PCM). A pak klepni na Output a ujisti se, že je zatržený pod Pass-Through S/PDIF obojí AC3 a DTS, všechno ostatní odškrtni - pokud to půjde dobře, tak pak můžeš zkusit laborovat znova s ostatníma nastaveníma. Nevím jestli je to správně (používám AC3filter), ale IMHO by to mělo bejt nastavený takhle, co jsem tak odvodil krátkým pohledem na fóra a do screenshotu nastavení :)
Zkus spustit ffdshow audio konfiguraci, v něm odškrtni (pro jistotu) vlevo všechny zaškrtávátka, který jsou zaškrtlý (hlavně Mixer, ten to může dost motat tak aby se nepoužíval - např. aby nepřekódováváal ze 2 kanálů na 6 apod. což IMHO automaticky způsobí převod na PCM). A pak klepni na Output a ujisti se, že je zatržený pod Pass-Through S/PDIF obojí AC3 a DTS, všechno ostatní odškrtni - pokud to půjde dobře, tak pak můžeš zkusit laborovat znova s ostatníma nastaveníma. Nevím jestli je to správně (používám AC3filter), ale IMHO by to mělo bejt nastavený takhle, co jsem tak odvodil krátkým pohledem na fóra a do screenshotu nastavení :)