Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Nutné!!!Kingston HyperX 2x2GB 1066MHz 5-5-5-15 jak nastavit?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    6

    Ahoj,prosím o radu...
    Mám tyto RAMky (KHX8500D2K2/4G) a potřebuji je nastavit,víte někdo jak na to?
    Píše mi to že jsou 800 MHz a ne 1066 MHz a že jsou časovaný 5-5-5-18,mělo by být 5-5-5-15??? Jak to nastavit? Napájení mám 1,8V a mělo by být 2,2V...
    Děkuji moc za rady....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Jakou máš základní desku? nemusí ti to podporovat deska takovou rychlost
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    6

    Gigabyte MA-790X-UD4...to je jedna z nejnovějších,spíše by mě zajímalo jak se to nastavuje,zda-li jen v Biosu (a jak) nebo je i nějaká utilitka???
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Nejlepší je tohleto nastavovat v biosu, utilitka by k tomu taky bejt měla (na CD od desky) ale radši to nastav v BIOSu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    6

    ok...ale jak na to v BIOSU? Co tam mám nastavit všechno?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Mno prece to napeti (2,2V) a ty casovani, ktere chces a ktere ramky maji davat, ne?
    Cize 5-5-5-15 preci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    no neim jak to tam máš ty ale když najedeš do byosu tak tam mám DDR timeing (časování) nastavíš 5-5-5-15 - musíš nastavit manualní nastavování
    no a DDR voltage na 2,2V
    a to by mělo bejt vše, nejsem si jistej jak to tam máš ty mám desku od ASUS
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    6

    jasan...to jsem udělal,ale je tam ještě další věc které nerozumím...položky Bank cycle time a command rate....z toho jsem jelen
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Info z pameti ti vytahne treba HWInfo32 nebo Everest, na tvy nastavovani ale bude bohate stacit i CPU-Z.

    Bank Cycle Time (tRC) = 15
    Command Rate (CR) = 2T
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    mám totožný paměti jako ty a při nastavování časování jsem se řídil tím jak to posobě jde tedy 5-5-5-15-2T
    a pak už nic....zbytek auto ...na a nakonec jen voltáž...(ta je ale podle mě 2,3V NE?)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    72

    No mám ty samé ramky a i stejnou zákl. desku, a pc mi zamrzává.. voltáž na ramkách je 2,3.. ale..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268



    Memory Clock ? x5.33 (pro 1066 MHz moduly)
    DDR2 Voltage Control ? +0,1 - 0,5 V; výchozí hodnota je 1,8 V



    DDRII Timing Items ? Manual
    CAS# Latencz ? 5
    RAS To CAS R/W Delay ? 5
    Row Precharge Time ? 5
    Minimum RAS Active Time ? 15
    1T/2T Command Timing ? 2T
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    případně jim dej 5-5-5-17 a napětí 2.1V
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    43

    Ahoj, mam presne tyhle pameti a zakladni desku. Vse jsem nastavil, tak jak doporucil kevin00 s tim, ze voltage jsem zvedl na 2.2, coz doporucuje vyrobce. Jen bych mel otazku, jestli mam menit i "Bank Cycle Time", ktery se mne v CPU-Z ukazuje s hodnotou "24". Ma to nejaky vliv na vykon? Mam ho snizit?

    A jeste bych mel dotaz, jak si ve windows overim, ze pameti opravdu pracuji na 1066Mhz a ne puvodnich 800Mhz. V Everestu se mne pod "overclock" zmena frekvence neukaze (tam je pouze uveden ten cyklus 5-5-5-15) a CPU-Z oznami "NB Frequency" na "2009.2Mhz". To ale predpokladam neni to, co hledam, ze?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Over si to v CPU-Z - zalozka Memory - melo by tam byt 533MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR2: 2x2GB Kingston 1066Mhz idu iba na 800Mhz
    Od Noedar v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 17-06-2010, 17:10
  2. Nové vadné ram moduly ? - Kingston 2x2GB DDR3 1600 MHz HyperX
    Od mike.hranica v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 16-11-2009, 16:57