Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 48

Téma: nová skříň a PC nejde zapnout

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    14

    Ahoj, prosím o radu. U asi 5 let starého PC jsem se rozhodl vyměnit skříň. Myslím case :-). No a ouha, po důsledném zapojení všeho počítač jen blikl a nic. Myslel jsem nejdřív že něco shořelo, ale nejspíš ne! Vše na starém kejsu jinak jede.

    Zapojil jsem tedy jen zdroj - zákl. desku a vypínač na front panelu a koukám na větráček zdroje jestli se točí a při stisknutí vypínače se jen roztočí impulzem a pak nic. To samé to dělá s použitím jiného zdroje. Ale když to zkusím u mé původní skříně, jede větráček pořád. To mě vede k názoru že problém bude mezi vypínačem nové skříně a zákl. deskou, ale netušim v čem. Je to snad jiný systém zapínání? Nebo vypínač je nefunkční?

    Pro doplnění: zákl. deska Jetway 400 Polaris, starý case ATX značku nevim, nový case Thermaltake RS 201

    díkec
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    Tos cele prehazel do te stare skrine nebo jenom zapojil jeji front panel? Mne se tohle stava, kdyz malo domacknu napajeci kabely.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Počítač můžeš zapnout bez vypínače na case. Vyzkoušíš, jestli Ti vůbec samotný počítač funguje. Nech v motherboardu zapojen pouze CPU, grafickou kartu, 1 modul RAM do slotu DIMM1 a stiskni šroubovákem piny, kde připojuješ tlačítko Start z case.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Distancni sloupky pod desku jsi daval?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Distancni sloupky pod desku jsi daval?
    len či ich tam nedal veľa ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    14

    to optim: jen jsem zapojil kabliky z front panelu, desku jsem měl mimo case a u staré skříně točí větráček furt, kdežto u nové se jen rozjede a doběhne. Evidentně se do desky dostane napětí jen skokově a pak nic a nezávisí to jak dlouho držím tlačítko start

    to kevin00: dobrej nápad, zkusim

    to mstejska: nedával, původně ano, ale z.d. se tam nevešla, protože kejs má takový hrboly v místech pro šroubky, tudíž jsem vydedukoval že snad možná? nejsou třeba, i když je mi to proti srsti lepit tu desku hned na ten plech..
    Ale jak říkám, tu desku jsem pak zkoušel i mimo kejs jen připojenou ke kablíkům a ve starem jde, v novém se hned vypne
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Tak jestli jsi tam nedal distancni sloupky, tak se modli abys nemel spalenou desku. Ty hrbolky na skrini jsou proto aby se do nich zamontovaly distancni sloupky.
    1) vymotuj desku ze skrine a poloz ji na neco izolacniho, napr ten molitan co se do nej bali deska, nebo aspon na dreveny stul
    2) v desce nech pouze grafickou kartu, pameti a cpu
    3) pripoj klavesnici, display, napajeni desky, a vypinac
    a zkus jestli ti pc nabehne aspon k biosu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Nevychází Ti hrbolek někde mimo díru ? I když je to nepravděpodobné ? Nezapojuješ náhodou reset na kontakty Power tlačítka ? Vypadá takto:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Thermaltake Wing RS201.jpg 
Zobrazení: 199 
Velikost: 29.3 KB 
ID: 9865  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Tak jestli jsi tam nedal distancni sloupky, tak se modli abys nemel spalenou desku. Ty hrbolky na skrini jsou proto aby se do nich zamontovaly distancni sloupky.
    1) vymotuj desku ze skrine a poloz ji na neco izolacniho, napr ten molitan co se do nej bali deska, nebo aspon na dreveny stul
    2) v desce nech pouze grafickou kartu, pameti a cpu
    3) pripoj klavesnici, display, napajeni desky, a vypinac
    a zkus jestli ti pc nabehne aspon k biosu
    Měl jsem několik case s těmi hrbolky. Jsou jimy nahrazeny distanční sloupky, takže se tam dávat nemuseli. Ale musí si to řádně prohlídnout, jestli to tak skutečně je.

    EDIT:
    Omlouvám se, že jsem nepoužil edit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Měl jsem několik case s těmi hrbolky. Jsou jimy nahrazeny distanční sloupky, takže se tam dávat nemuseli. Ale musí si to řádně prohlídnout, jestli to tak skutečně je.
    A jsi si tim jisty? Ja mam taky thermaltake, taky s vystupky, ale nektere vystupky jsou v mistech kde v zakladni desce dirky nejsou. V kazdem pripade, ja tam distancni sloupky mam a deska sedi v pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    A jsi si tim jisty? Ja mam taky thermaltake, taky s vystupky, ale nektere vystupky jsou v mistech kde v zakladni desce dirky nejsou. V kazdem pripade, ja tam distancni sloupky mam a deska sedi v pohode
    Jak jsem psal, chce to pořádně vyzkoušet. Osobně motherboard položím "nanečisto" a ozkouším jak to vypadá. Doporučuji mu to samé. Nyní by bylo nejlepší motherboard vyndat z case a dodržet tvůj postup. Poté to vracet zpět.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Jak jsem psal, chce to pořádně vyzkoušet. Osobně motherboard položím "nanečisto" a ozkouším jak to vypadá. Doporučuji mu to samé. Nyní by bylo nejlepší motherboard vyndat z case a dodržet tvůj postup. Poté to vracet zpět.
    To ano.
    Ale spis me zajima to s tema hrbolkama. To me prave ani nenapadlo ze by tam dist sloupky nemely byt, to jsi nekde slysel nebo cetl?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    To ano.
    Ale spis me zajima to s tema hrbolkama. To me prave ani nenapadlo ze by tam dist sloupky nemely byt, to jsi nekde slysel nebo cetl?
    Stretol som sa s case, ktory mal hrbolky a ked som dal distancne stlpiky, tak mi nesedeli zadne vystupy do otvorov. Doska bola "vysoko", musel by som ju ohnut. Bez stlpikov pasovala perfektne. Hrbolky boli presne na mieste, kde su otvory pre srobky.
    Potom som mal ale case, ktory mal tiez hrbolky, ale musel som dat distancne stlpiky, lebo doska bola potom moc "utopena" voci zadnym otvorom.
    Obidva casy boli noname China. Takze ako je vidno, co vyrobca, to iny system. Hrbolky+stlpiky maximalne len zlepsuju zadne vetranie dosky, aj ked neviem, ci je to az take nutne. Mozno pouzitie stlpikov napovie uz aj fakt, ci su vobec ku case pribalene.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    To ano.
    Ale spis me zajima to s tema hrbolkama. To me prave ani nenapadlo ze by tam dist sloupky nemely byt, to jsi nekde slysel nebo cetl?
    Ani neslyšel, ani nečetl. To je má zkušenost. Setkal jsem se s casy obou dvou druhů. S hrbolky či bez hrbolků. Hrbolky byli profilovány tak, že přesně pasovaly na dírky na motherboardu a byly tak vysoké, že jsi distanční sloupek nemusel použít.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Ja bych se o distancnich sloupcich vubec nebavil. Proste bud tam ta deska pasuje s nimi nebo bez nich. Jak uz psal EditorPO. Je prece nesmysl cpat neco nekam, kdyz to tam nema bejt a naopak. A musi to hned trknout do oci zda tak ci tak.

    Tady bude spis otazka spravneho zapojeni vsech napajecich kabelu a front panelu.

    Jeste zkus zapojit stary zdroj a novy front panel.
    Naposledy upraveno uživatelem Jeff Brawo: 13-03-2009 v 09:11
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová skříň
    Od @NUB!5 v sekci Skříně
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 22-07-2013, 14:31
  2. Chlazení procesorů: Nová skříň
    Od gouzdog v sekci Chlazení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-02-2013, 18:22
  3. Nová skříň vs horký chipset
    Od Noel82 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 23-11-2011, 20:56
  4. je nutná nová skříň?
    Od Rajce63 v sekci Skříně
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-04-2009, 19:06
  5. Vhodná nová skříň
    Od Robii v sekci Skříně
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 28-12-2008, 16:39