Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Grafická karta vs. integrovaná grafika

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Dobrý večer, potřeboval bych poradit. Potřebuji postavit počítač pro domácí použití na kterém se NEbudou hrát hry (účel net, občas film, běžná kancelářská práce).

    Uvažuji toto:
    MB: Asus P5Q-EM G45 (integr. VGA podporuje max rozlišení pro DVI 1920 x 1080@60Hz).
    LCD: HP LP2245wg-LCD22 kde nativní rozlišení je 1680 x 1050.

    Asus P5Q-EM podporuje max rozlišení pro DVI 1920 x 1080@60Hz.
    LCD bude HP LP2245wg-LCD22 kde nativní rozlišení je 1680 x 1050.

    Tady jsou mé dotazy:

    - Bude kombinace Asus P5Q-EM a HP LP2245wg v pořádku? Rozlišení které karta nabízí by mělo stačit. Je potřeba si ještě na něco dát pozor?

    - Je dostačující vzít MB s intergovanou GPU, nebo zda vzít raději jinou desku a nějakou levnou graficku kartu (při požadavcích které na počítač jsou)

    - Čím mne bude integrovaná grafika omezovat?

    Děkuju Vám a omlouvám se za laické otázky.

    Odkazy:
    MB: http://www.asus.com/products.aspx?mo...11&l3=761&l4=0

    LCD: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61409
    Naposledy upraveno uživatelem maroco: 12-03-2009 v 23:30 Důvod: Přidány odkazy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Pokud nebudes chtit prehravat filmy v HD rozliseni, tak bych asi nevidel problem.
    // Jen tak pro zajimavost, jaky planujes zbytek pc ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Pokud nebudes chtit prehravat filmy v HD rozliseni, tak bych asi nevidel problem.
    // Jen tak pro zajimavost, jaky planujes zbytek pc ?
    Díky za odpověď.

    Zbytek PC plánuji takto, pokud mě někde opravíš budu rád:

    Skříň: CoolerMaster Elite 335 (RC-335-KKN1-GP)
    RAM: A-Data DIMM 4096MB DDR II 800MHz Extreme Edition
    HDD: Western Digital Caviar Black WD6401AALS - 640GB
    CPU: Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
    Zdroj: Corsair Power Supply HX520 520W

    Ten zdroj asi změním když tam nebude grafika.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Pokud nebudes chtit prehravat filmy v HD rozliseni, tak bych asi nevidel problem.
    G45 umí i akceleraci HD videa
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    G45 umí i akceleraci HD videa
    No, to rika Intel, ale prece jenom to uplne to pravy orechovy neni

    //jinak az na ten hodne (opravdu hoooodne) predimenzovany zdroj je ta sestava celkem ok, mozna by chtelo trosku zainvestovat do lepsi skrine

    Taky bych spis doporucil desku Gigabyte http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M1WZ09EJX8
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 12-03-2009 v 23:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Prece jenom tohle cpu nepotrebuje podporu grafiky pro prehravani hd videa, i tak to zvladne levou zadni
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek

    //jinak az na ten hodne (opravdu hoooodne) predimenzovany zdroj je ta sestava celkem ok, mozna by chtelo trosku zainvestovat do lepsi skrine

    Taky bych spis doporucil desku Gigabyte http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4508M1WZ09EJX8
    1. Ok, skříň změním na CM Centurion
    2. Zdroj dám Enermax MODU82+ 425W
    3. Je důvod měnit MB ASUS za GIGABYTE ?
    4. Jaký je rozdíl mezi takto integrovanou grafikou a nějakou levnou grafickou kartou (třeba do 2tis)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od maroco Zobrazit příspěvek
    1. Ok, skříň změním na CM Centurion
    2. Zdroj dám Enermax MODU82+ 425W
    3. Je důvod měnit MB ASUS za GIGABYTE ?
    4. Jaký je rozdíl mezi takto integrovanou grafikou a nějakou levnou grafickou kartou (třeba do 2tis)?
    2. myslim, ze by stacil i 385W, ale porad lepsi, nez ta 520

    3. dobre zkusenosti s deskami gigabyte (vychazeji dobre i v recenzich), imho i o neco kvalitnejsi

    4. hlavne v nekolikanasobne vyssim vykonu treba ve hrach, pro tvoje pouziti bude nejspis integrovana grafika plne dostacovat, integrovana grafika ma zase o dost nizsi spotrebu ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    2. myslim, ze by stacil i 385W, ale porad lepsi, nez ta 520

    3. dobre zkusenosti s deskami gigabyte (vychazeji dobre i v recenzich), imho i o neco kvalitnejsi

    4. hlavne v nekolikanasobne vyssim vykonu treba ve hrach, pro tvoje pouziti bude nejspis integrovana grafika plne dostacovat, integrovana grafika ma zase o dost nizsi spotrebu ...
    Díky moc za rady!
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    395

    2. Stacil by i 385W, spotreba by nemela jit pres 150W
    4. je to nebe a dudy, zvlast v pripade grafiky od Intelu
    Naposledy upraveno uživatelem optim: 13-03-2009 v 00:30 Důvod: Edit: pozde, ale aspon to mas potvrzene ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    nechceš to postavit na amd? desky s podobnýma schopnostma jako intel g45 se dají sehnat za poloviční cenu (amd 780g, nvidia 8200, amd 790gx)
    procesor phenom x3 710
    zdroj bych dal Corsair CX400 400W je levnější a má delší záruku
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    72

    asi je to trochu mimo téma, tož se předem omlouvám... mám desku 780G DS3H viz popisek... zajímaly by mne možnosti přetaktování integrované grafiky HD 3200, má s tím nikdo zkušenost? PC je používáno na občasné hraní starších games a brouzdání po netu, takže mi nejde ani tak o nějaké "násobné" zvýšení výkonu graf. čipu, ale spíše o návod jak na to, popř. jakých výsledků lze dosáhnout. chtěl bych z desky vymáčknout co nejvíce, přičemž bych nechtěl u čehokoliv zvyšovat napětí a přidávat nových chladičů (vyjma ramm, tam by vyšší voltáž neuškodila). momentálně se teplota NB pohybuje kolem 90°C, ale to už tu bylo někde probíráno...

    Díky moc!

    Váš laik .)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nemáš v BIOSu desky něco na způsob R.G.B.? Pomocí toho se kdysi taktovaly integrovaný VGA na deskách GB....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od cefallu Zobrazit příspěvek
    asi je to trochu mimo téma, tož se předem omlouvám... mám desku 780G DS3H viz popisek... zajímaly by mne možnosti přetaktování integrované grafiky HD 3200, má s tím nikdo zkušenost? PC je používáno na občasné hraní starších games a brouzdání po netu, takže mi nejde ani tak o nějaké "násobné" zvýšení výkonu graf. čipu, ale spíše o návod jak na to, popř. jakých výsledků lze dosáhnout. chtěl bych z desky vymáčknout co nejvíce, přičemž bych nechtěl u čehokoliv zvyšovat napětí a přidávat nových chladičů (vyjma ramm, tam by vyšší voltáž neuškodila). momentálně se teplota NB pohybuje kolem 90°C, ale to už tu bylo někde probíráno...

    Díky moc!

    Váš laik .)
    Na S2H (stejna grafika) se mi podarilo taktnout grafiku na 700MHz, zahledl jsem i clanky ze to slo jeste vyse (pres 900MHz). Jak na to? primo v biosu je polozka gpu clock (nebo jak se to jmenuje) tam nastavis frekvenci a jedes. Nebo pouzij GPU clock tool. V nem muzes frekvenci nastavovat primo ve windows. tenhle tool bere i parametry z prikazove radky. Takze staci udelat dva bataky, jeden gpuslow.bat a jeden gpufast.bat a do nich si nacpat ty parametry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    72

    tak jsem zkusil nainstalovat gpuclock tool. Pri instalaci mi to ale hodi hlasku neco jako cannot load driver ci co...pak jsem si uvedomil, ze mam 64bit visty, tak mozna proto... zkusim to v tom biosu az bude cas, cekaji me statnice... pak sem hodim jestli jsem neceho dosahl..

    mstejska: koukam ze mas rev.2 DS3H, jaky mas teploty NB? a procesor jsi nataktoval se zvysenym napetim? nebo mas vyrobni voltaz? defaultne by to byl asi docela majstrstyk ne? .)

    diky vsem!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafické karty: Integrovaná grafická karta
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-11-2014, 23:56
  2. Ostatní: Integrovaná grafická karta Intel HD 4600 nebo ATI Sapphire HD 6570.
    Od duseivo v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-10-2013, 12:04
  3. Notebook - nefunkční integrovaná grafická karta
    Od mobilehacker v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-12-2011, 00:57
  4. Ostatní: Integrovaná grafická karta Intel GMA4500M
    Od xtremecze v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 01-11-2010, 23:25
  5. integrovana grafika
    Od guru_sash v sekci Grafické karty
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 16-07-2007, 17:01