Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: narocnejsi virtualizace

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Zdravim,
    potrebuju poresit virtualizaci. Mam C2Q, 8GB RAM, 64bit Visty a potrebuju provozovat cca 3-5 virtualnich OS (W2003 Server, XP, Vista). S hruzou jsem zjistil, ze M$ Virtual PC cpe vsechny bezici virtualni masiny na jedno vlakno = jedno jadro... coz je docela hodne naprd... VMWare Server nejak stavkoval a hned po spusteni virtualni masiny se zase vypne a nic se nedeje... jeste neco chci vyzkouset ale pokud by to nejelo tak potrebuju jine reseni efektivnejsi nez VPC

    Vim ze virtualizacnich nastroju je spousta, ale nemam bohuzel mesic casu je vsechny zkouset a zjistovat co ktery zvlada a co ne, tak se ptam jake mate zkusenosti. co potrebuju je:
    • aby to bylo schopny rozdelit hromadu RAM (ne jen par jako 32bit aplikace - ale to doufam bude vsude samozdrejmost)
    • vic masin bezelo na vic jadrech
    • bylo to zadarmo
    • melo neco jako snapshot nebo undo disk
    • idealni by bylo kdyby se do toho daly naimportovat masiny z VPC a melo nejakou rozumnou spravu (viz niz)

    (cinnost je testovani instalace programu v ruznych variantach na ruznych OS, ja testuju primo u kompu a kolega se pripojuje vzdalene a testuje taky u me. takze se docela dost zongluje s hromadou systemu mezi vic diskama - jedna cast testovanyho softu je SQL Server takze cim vic disku tim lip a musim si hlidat co z kteryho disku zrovna bezi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    VirtualBox + zapnout podporu virtualizace v biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    ok, o virual boxu jsem casto nekde neco zahlidl, jaky jsou jeho nevyhody? co v nem dela problem? ma nejake funkce ktere nefunguji uplne spravne nebo mu nejake uzitecne chybi?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, u mě nefungoval správně bezešvej mód (kdy okna virtuálních aplikací měly bejt promíchaný mezi okna hostitele), ale jinak plná spokojenost. Zkoušel jsem ještě wmware a virtualbox mi přišel rychlejší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pokud muzu porovnat tak VMWare (Workstation - placena) ma (mela) jeden dobry figl, snapshot. Proste z menu vyberes 'snapshot' a od te doby se ti vsechny zmeny (na virtualnim disku) ukladaji do zvlastniho souboru. Pak staci pouze 'revert snapshot a jsi ve stejnem stavu jako predtim. To je super na testovani a debugovani istalaci. U virtualboxu mi tohle chybelo. Jinak v nem mam Windows 7 a zdaji se mi docela svizne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    mtejska: No a nemůžeš u virtualboxu ten stroj zastavit, zkopírovat virtuální hard, a zas rozběhnout? Já vim, zabírá to víc místa, ale při dnešní ceně HDD - navíc je to rychlejší implementace.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    mtejska: No a nemůžeš u virtualboxu ten stroj zastavit, zkopírovat virtuální hard, a zas rozběhnout? Já vim, zabírá to víc místa, ale při dnešní ceně HDD - navíc je to rychlejší implementace.
    To samozrejme muzes. Ale ten snapshot byl fakt elegantni reseni
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    hm, tak to uz je docela skoda, tuto funkci dost pouzivam (kopirovat porad 6GB disk nebo kliknout na ulozit pripadne smazat zmeny...)... VPC ma undo disk - funkce uplne stejna, jen jeden stav. VMWare workstation dokonce tech snapshotu umi delat hromadu a ruzny vetveni - toto uz je ale docela hardcore, jeden stav by stacil... http://www.cjvandyk.com/blog/Lists/P...WareSnaps3.png
    http://images.google.cz/images?hl=cs...Hledat+obrázky

    ale kdyz se divam na homepage virtualboxu, tak by to uz snapshoty mohlo umet
    VirtualBox 2.1.0 released!
    Sun today released VirtualBox 2.1.0, a major update with exciting new features: among them better 64-bit support, hardware virtualization on the Mac, 3D acceleration, easier networking on Windows and Linux plus full VMDK/VHD support including snapshots. See the ChangeLog for a detailed list of changes.
    nezkousel nekdo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    VirtualoBox samozřejmně snapshots umí a využívám je i když né moc často...

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    hm, tak to uz je docela skoda, tuto funkci dost pouzivam (kopirovat porad 6GB disk nebo kliknout na ulozit pripadne smazat zmeny...)... VPC ma undo disk - funkce uplne stejna, jen jeden stav. VMWare workstation dokonce tech snapshotu umi delat hromadu a ruzny vetveni - toto uz je ale docela hardcore, jeden stav by stacil... http://www.cjvandyk.com/blog/Lists/P...WareSnaps3.png
    http://images.google.cz/images?hl=cs...Hledat+obrázky

    ale kdyz se divam na homepage virtualboxu, tak by to uz snapshoty mohlo umet

    nezkousel nekdo?
    No, nezkoušel jsem přímo udělat snapshot, ale v menu je záložka se snapshoty.:-) Asi je fakt umí. Ale co se týče toho VirtualBoxu, pomalu si začínám myslet, že Sun neumí udělat nic pořádně. NetBeans mi vyhazuje hned při startu NullPointerExpception a není schopný přidat nový webový server ( nereaguje na tlačítko, kterým se člověk ke tvorbě serveru dostane ), VirtualBox nedokáže běžet stabilně ( dost často se zasekává, naposledy při pokusu připojit k virtuální mašině USB flashku )... Nevím, jestli je to to pravé ořechové, co hledáš. Vyzkoušej a uvidíš, ale mě VB odradil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    naposledy při pokusu připojit k virtuální mašině USB flashku
    Jo, s vboxem se mi nikdy neporadilo zvirtualizovat cokoliv na USB. Ale jinak fungoval naprosto OK vetsinou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak jsem ho narychlo prubnul, dokonce pouziva stejny disk jako VPC, takze stacilo naklikat stroj, pripojit stary disk a nastartovat- parada, nabehlo to, tak jsem nahodil virtual machine tools nebo jak se to u VB jmenuje, pohoda, frcelo to, prisel reset a po resetu to nenaslo disk tak jsem to zabalil a nastartoval VPC. a jelikoz virtualizaci muze pouzivat soucasne jen jeden soft, tak VPC bezelo az dokud jsem to v praci nezalomil... uvidim, jeste mu dam sanci, ale bude se muset hodne stazit protoze i to jedno jadro na 3.6GHz toho utahne sakra hodne... a kdyz se clovek hlida aby zaroven nezasvinil vsechny bezici masiny tak se da vpohode se trema pracovat
    VPC zatim funguje, takze pojedu na nem dokud VB nejak spolehlive nerozchodim - obcas na to rano nez zacnu makat mrknu a uvidim jak to dopadne
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Jak jsi na tom s výkonem VPC? Když jsem ho měl naposledy, celkem nemile mě překvapil. Měl jsem na něm XP, systémové zdroje jsem mu celkem fest nadsadil ( 1 GB paměti na systém samotný a NetBeans stačit musí, i kdyby se XP na 100 kopií rozkrájelo ), ale pořád to bylo všechno, jen ne plynulé.

    Znovu instaluju XP, uvidím, jak si VPC povede teď, ale uvažuju, že jestli to budu mít zase pomalé, zkusím disk vytvořený pomocí VPC hodit do VMWare Playeru.

    EDIT: 22:14 - nějak teď jsem doinstalovat to XP... Instalace trvala zhruba hodinu ( když nepočítám čas pro uživatelský vstup ), výkon ve Virtual PC je naprosto mizerný, ani kurzor není plynulý, natož pak jakékoliv jiné vykreslování. Kdo z nás dvou je blbec? Já, když neumím nastavit virtuální mašinu, nebo Microsoft, když jeho VPC poskytuje nesmyslně nízký výkon?
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 16-03-2009 v 22:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    a nainstaloval jsi virtual machine add-ons? s temi se tam prave dostanou drivery pro grafiku a umozni napriklad drag&drop mezi host a guest systemem
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, zkusil jsem zase jednou oprášit VMWare Workstation a zdá se, že opět zabodoval. Bezproblémová instalace veškerých ovladačů na virtuální mašině ( což ani VPC nedokázal - nějaké divné... ), instalace samotná hotová asi za půl hodiny. VPC ještě vyzkouším, ale nevím, jestli instalace add-onů zvýší výkon natolik, aby konkurovalo doinstalovanému VMWare Tools. Jinak verze 6.0 podporuje i ty snapshoty. Využití jader zkusím taky zkontrolovat.

    EDIT: Tak jsem si udělal klon jednoho virtuálního disku a spustil je oba najednou. Výsledkem je podstatně pomalejší start systémů ( ) a stoprocentní využití obou jader. Snad je to to, co jsi chtěl vědět.

    EDIT2: Zkoušel jsem doinstalovat ty add-ony a máš pravdu, práce s VPC se tím alespoň zpoužitelní. Ale pořád se sem tam, narozdíl od Workstationu, objeví mírná zadrhnutí a třeba hudbu rozhodně nejde přehrát plynule.
    Naposledy upraveno uživatelem Intri: 17-03-2009 v 20:17
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Virtualizace v Linuxu
    Od |Mio| v sekci OS Linux
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-02-2011, 18:29
  2. AMD L310 - virtualizace?
    Od bodja v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 21:02
  3. Zdroj pro narocnejsi sestavu
    Od Saske v sekci Zdroje
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 25-11-2010, 10:54
  4. Windows 7: Virtualizace
    Od kaithicek v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-11-2009, 22:36
  5. pc pro narocnejsi aplikace do 30tis. - poradte!
    Od raster v sekci PC - archiv
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 22-02-2008, 12:06