Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: prosím o pomoc s dom Wi-fi sítí

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    Dobrý den,již delší dobu mám v dom.síti přes modem adsl a na něj napojenej wi-fi router pc+2x notebook(pc přes kabel notebooky vzduchem,vše funguje zcela bez problémů(pc-vista 64bit,nb1-winxp,nb2 vista 32bit).Včera jsem synovi postavil nové slušné herní pc a do něj dal pci wifi síťovku edimax ew-7361g(802.11b/g),váhá se systémem,tak jsem mu tam hodil zkušebně moje visty 64(bez aktivace) a zapojil ho do sítě.Problém je v tom,že má neustálé ztráty paketů,velice kolísá ping a občas se internet zcela odpojí....nejsem vůbec síťový znalec a jsem bezradnej,syn je hotovej,že nemůže hrát po netu CS,no a já mám výčitky,že jsem lempl.....prosím poraďte někdo,je-li to ve vašich silách....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Je signál dostatečně silný a ovladače té bezdrátové síťovky nainstalované? Spoléhat se na ovladače integrované ve Windows se moc nedá, byť obvykle fungují bezchybně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Faktorov môže byť viacej, avšak než riešiť problémy s wifi, nedalo by sa dané PC napojiť na router pomocou kábla cez sieťovú kartu, ktorú obsahuje v dnešnej dobe takmer každá nová základná doska, takže predpokladám, že ňou disponuje i táto nová mašina.

    Naviac ping z routera na PC bude pod 1 ms, tak prečo strácať cenné milisekundy cez wifi pripojenie?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    ovladač mám poslední,signál je silnej,v podstatě na tom měřáku je stále 54mb/s......osobně si myslím,že je nějak třeba nakonfigurovat tu síťovku ale fakt netušim jak,pamatuju,že jsem psal nějakou adresu(ip na router ale zapoměl jsem jí a manuál teď hledám na netu....jinak ostatní pc jedou v pohodě,notebook položenej vedle pc nemá se sítí problé.....jinak tahat kabel je trochu problém,ale možná nám nic jinýho nezbyde....radši bych ale na pc zprovoznil tu wifinu
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    IP adresou to asi nebude, to by ses k té síti nepřipojil vůbec. Nicméně pokud potřebuješ zjistit, jakou IP má router, pomůže ti Vista. Skoč do Cetra sítí a sdílení, ujisti se, že tvoje síť je soukromá ( Private v angličtině ) a nech si zobrazit mapu sítě. Router by se měl zobrazit a najetím myši na něj by měla vyskočit bublina s pár základními informacemi - včetně IP adresy.

    Kdyby to náhodou nefungovalo, mrkni se prostě na IP adresy svých PC. Router bude někde poblíž těch adres, pokud jsi při volbě adres moc neblbnul.

    Jinak pokud jde o sílu signálu, 54 Mbps s ní nemá nic společného. Důležitých je pro tebe těch 5 zelených čárek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    zelený čárky mi ukazují silný signál-jeden st. mi většinou chybí.....nevím,ten počítač prostě jede v pohodě,syn hraje CS a má ping kolem 17 a najednou mu to hodí třeba 1000....třeba to klekne a občas se ani nepřipojí k netu i když v síti je.....připojení do sítě problém nedělá spíš připojení přes síť na net....ostatní tři stroje jedou bez problému stabilně a rychle.....
    Naposledy upraveno uživatelem eraser: 15-03-2009 v 15:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    64

    nevíte někdo,kde ve vistách upřesnit/nastavit ppoe signál(neumím se odborně vyjádřit...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    eraser

    Nie je vylúčené, že tá wifi karta nie je kompatibilná s daným routerom, u bezdrátových sietí to nie je nič neobvyklé. A taktiež nie je vylúčené, že by dané pripojenie fungovalo ďaleko stabilnejšie s Windows XP, prípadne by som skúsil aktualizovať, resp. nájsť a nainštalovať oficiálny ovládač k danej wifi karte.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Prosim pomoc
    Od Master414 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 01-09-2009, 20:51
  2. Pomoc se zapojením routerů v síti
    Od Filnet v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-03-2009, 13:44
  3. prosím o pomoc HDD
    Od shadow77 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-11-2008, 00:10
  4. Pomoc s malou sítí
    Od darkmagic v sekci Sítě
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 22-10-2008, 00:01
  5. Pomoc s routrem a sítí
    Od Maximus12 v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-12-2007, 20:05