Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Který z těchto LCD monitorů

pavel.lib (49)|16.3.2009 09:50
Dobrý den,

rozhoduji se mezi těmito dvěma monitory. Požadavek je monitor na domácí práci, filmy. Hry minimálně. Cena by měla být do 7.000,-Kč. Máte někdo zkušenost s monitory od Dellu? Který z nich vzít? Pro Dell mluví IPS obrazovka...

Samsung SyncMaster 2243BW
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Dell Ultrasharp 2209WA Black - LCD 22"
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nebo jiný návrh? :notsure

Pak ještě dotaz. Pokud se nebudou hrát hry, zvládne tento monitor (1680 x 1050) integrovaná grafika HD3300 (AMD 790X)?

Díky....
JonnyC (124)|16.3.2009 13:19
[QUOTE=pavel.lib;229916]

Pak ještě dotaz. Pokud se nebudou hrát hry, zvládne tento monitor (1680 x 1050) integrovaná grafika HD3300 (AMD 790X)?

Díky....[/QUOTE]

No vzhledem k tomu že na kancelář tohle rozlišení zvládnou i grafiky od intelu, tak bych se te HD3300 opravdu nebál ;)

Edit: k tomu výběru, dell je IPS, takže by měl mít lepší podání barev a pozorovací úhly, ale horší odezvu. Pokud to není nahry a není ti líto více peněz, tak asi ten dell (na živo jsem je ale neviděl, tak nevím jestli tam není nějaký jiný zádrhel).
Tommula (232)|16.3.2009 13:20
Dell :)

Edit: Ta GK v pohode .. :)
pavel.lib (49)|16.3.2009 13:21
[QUOTE=JonnyC;229966]No vzhledem k tomu že na kancelář tohle rozlišení zvládnou i grafiky od intelu, tak bych se te HD3300 opravdu nebál ;)[/QUOTE]

Diky a prosimte jaky by jsi mi doporucil monitor (vel 22)
pavel.lib (49)|16.3.2009 14:22
Tak jsem objednal Dell. :)
xmarek (1676)|16.3.2009 14:22
Pokud toužíte po monitoru s větším rozlišením tj. 1920x1200 tak bych měl pro vás ve vaši cenové relaci dobrého kandidáta a to [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nebo trošinku drahší: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , který má i PIVOT.

Sám osobně zastávám názor čím větší, tím lepší. Doporučuji si chvíli sednout před takový monitor a už nebude chtít menší. :D Zrovna sedím před tou první variantou a neměnil bych. :D
pavel.lib (49)|16.3.2009 18:29
[QUOTE=xmarek;229982]Pokud toužíte po monitoru s větším rozlišením tj. 1920x1200 tak bych měl pro vás ve vaši cenové relaci dobrého kandidáta a to [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nebo trošinku drahší: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , který má i PIVOT.

Sám osobně zastávám názor čím větší, tím lepší. Doporučuji si chvíli sednout před takový monitor a už nebude chtít menší. :D Zrovna sedím před tou první variantou a neměnil bych. :D[/QUOTE]

diky za tipy. Dell dodaci lhuta neznama :( tak nevim. Zatim na nej zkusim cekat. Mimochodem Dell ma tez pivota.
Tosuja (107)|19.3.2009 12:20
Dell ma dodaci lhuty nezname jednoduse proto, ze se prakticky vyrabeji na objednavku. Realna dodaci lhuta je do dvou tydnu
Tosuja (107)|19.3.2009 12:32
Jeste bych se pridal k tomuto dotazu a trosku ho preformuloval - chci rozliseni 1680x1050 (prip. 1600x1200) nebo vetsi, nechci TN panel a nechci do toho valit zbytecne moc penez, limit je rekneme 10000Kc. Kandidati jsou pro mne v teto chvili:

Dell 2209WA [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HP LP2275 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Lenovo D221 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

HP je suverenne nejdrazsi a nejsem presvedcen o tom, ze je nejlepsi, Dell mi prijde jako rozumna volba, navic se da na ceskem netu sehnat i za cca 6500. O Lenovu toho moc nevim, ale uz jsem zahledl i model D222, o kterem vim jeste min. Nebo se vyplati jeste pulrok pockat na panely s LED podsvicenim? Ta spotreba je u nich lakava, potencialne rovnomernejsi podsviceni taky.

Vim, ze kdybych prihodil dalsi 3000, tak muzu mit HP LP2475, ale to je dvojnasobna cena oproti tomu Dellu a to je prilis.
gtbiker (33)|19.3.2009 15:21
[QUOTE=Tosuja;230981]Dell ma dodaci lhuty nezname jednoduse proto, ze se prakticky vyrabeji na objednavku. Realna dodaci lhuta je do dvou tydnu[/QUOTE]

ja jsem objednal v pondeli a zitra by mel byt naskladnen v CZC... a v CZC mi rekli ze je objednano 7 kusu (7 zajemcu) to se mi nezda ze by monitory delali na zakazku.... jak to vis?? u tak levneho zbozi se prece nemuze vyrabet na zakazku v poctu kusu...
Tosuja (107)|20.3.2009 09:46
[QUOTE=gtbiker;231028]ja jsem objednal v pondeli a zitra by mel byt naskladnen v CZC... a v CZC mi rekli ze je objednano 7 kusu (7 zajemcu) to se mi nezda ze by monitory delali na zakazku.... jak to vis?? u tak levneho zbozi se prece nemuze vyrabet na zakazku v poctu kusu...[/QUOTE]

Cela politika Dellu je o tom, ze se nevyrabi na sklad, ale primo pro daneho zakaznika a tim docela snizuji sve naklady. Takze ti Dell nikdy nedoda zbozi do druheho dne. Uznavam, ze u monitoru to nebude tak docela platit (tam neni co konfigurovat), ale napr. pro pocitace ano (tam je to dano taky tim, ze si mas moznost krome desky a zdroje nakonfigurovat prakticky vsechno podle sebe a Dell to podle objednavky smontuje). Taky jsem si vsiml, ze prakticky nikdo nema vlastni zasoby vyrobku Dell, ze se vzdycky ceka na dodavku od Dellu.

Muj zamestnavatel od nich nakupuje hardware, takze vim, jak to funguje. Vloni byla zprovoznena tovarna Dellu v Polsku (myslim, ze primarne na notebooky) a tehdy oznamili, ze by se dodaci lhuty mely zkratit az na cca 2 dny. U serveru uz jsem ale cekal i tri tydny.