Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hdd wd800jb s.m.a.r.t

Sanek (12)|16.3.2009 11:05
Ahojte, přeinstaloval jsem system na mém 80Gb disku (rozdělen na 3 disky) a po třech dnech mi po zapnutí napsal při spouštění chybu boot sektoru a systém nenaběhl. Už kdysi dávno (asi před rokem) v něm cvakalo, ale od té doby disk šlapal bez problémů. Proto jsem v programu HDD scan vyčetl S.M.A.R.T (jehož výsledek včetně testů jsem tady přiložil) a u třech položek je vykřičník. Myslíte, že ten disk je K.O. ? nebo půjde v nějakém programu opravit ? Prosím Vás moc o radu.
Salamander (6177)|16.3.2009 11:10
stacilo dat obrazek :)
pokud mas s diskem problemy, mozna by to chtelo ho otestovat, jestli na nem nejsou vadne sektory, treba programem Victoria.
Sanek (12)|16.3.2009 11:49
Zkousel jsem odtestovat disk v HD Tune PRO 3.5 (Error scan), kde to neoznačilo žádný špatný sektor všechny jsou zelené Ok. A podle SMARTU se zdá být OK ?
Sanek (12)|17.3.2009 16:35
Přidám výpis S.M.A.R.T v jpg.
Prosím poraďte mi jestli je tento disk ještě použitelný nebo jestli už odchází. Předem děkuji.
smart.jpg
Salamander (6177)|17.3.2009 16:51
Disk pravdepodobne odchazi (viz reallocation sector count), opravit asi tezko, tohle je na vymenu ....

//maximalne muzes zkusit hdd regenerator, ale sance, ze to pomuze je hooodne mala :(