Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Num Lock svítí i když je Pc vypnuté

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Speda
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    154

    Ahoj už jednou sem tu řešil problém když sem měl XP bylo vše O.K ale jak jsem přešel na Vistu Ultimate 32 Bit. (nehážu to na Vistu stou sem spokojen jen někde špatné nastavení) tak mě pořád svítí kontrolka na klávesnici Num Lock i když je pc vypnuté proto musím vypínat pc ještě na zdroji aby zhasnula. V biosu mám Keybord na Disable a zkoušel sem i Cmos vše bez výsledku klávesnici mám Genius Kb.21e PS/2 děkuji všem za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Kdyz kliknes na tlacitko start, klikas rovnou na ikonku vypnuti nebo na "sipku" vedle zamku a ze seznamu vyberes vypnuti?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Speda
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Kdyz kliknes na tlacitko start, klikas rovnou na ikonku vypnuti nebo na "sipku" vedle zamku a ze seznamu vyberes vypnuti?
    Kliknu na šipku a vyberu vypnuti
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    69

    To se mi take stalo + jeste svitila mys. Myslim ze nekdy po instalaci bluetooth ovladacu (ale nevim zda to s tim ma neco spolecneho).
    Pocitac necha pod napajenim nejake komponenty, resim to vypinanim zdroje (setrim elektrikou). Nekde jsem cetl ze nekvalitni zdroj v klidu muze brat i 20W, coz hodne.

    Jinak jak to vyresit bude asi muset poradit nekdo kdo ma zkusenosti, muze to byt cokoliv od pokazeneho power managementu windows, nastaveni biosu, ovladace az po vlastnost desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Speda
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od grafnev Zobrazit příspěvek
    To se mi take stalo + jeste svitila mys. Myslim ze nekdy po instalaci bluetooth ovladacu (ale nevim zda to s tim ma neco spolecneho).
    Pocitac necha pod napajenim nejake komponenty, resim to vypinanim zdroje (setrim elektrikou). Nekde jsem cetl ze nekvalitni zdroj v klidu muze brat i 20W, coz hodne.

    Jinak jak to vyresit bude asi muset poradit nekdo kdo ma zkusenosti, muze to byt cokoliv od pokazeneho power managementu windows, nastaveni biosu, ovladace az po vlastnost desky.
    Svítí to po instalaci Vista Basic Home i Ultimate v biosu mám Disable pro keybord jinak už nevím co stím jednou sem ten problem odstranil ale je to asi rok a půl a už si nevzpomenu jak sem to uděla. Taky ho vypnu na zdroji mám Thermaltake ale jen večer nebo za bouřky ale že to musím dělát pětkrát deně mě už štve jo a když ji skusím na jiném pc tak tam je vše o.k tak klávesnicií to nebude
    Naposledy upraveno uživatelem Speda: 16-03-2009 v 15:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    109

    Nemas nastavene zapinani PC klavesnici ci pohybem mysi? to by mohlo vysvetlit, proc jsou stale "zive".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Možná jestli není u klávesnice a myší ve správci zařízení nastavený "Povolit probouzet počítač z úsporného režimu", případně je tam ještě druhý zatržítko "Povolit vypínat zařízení z důvodu úspory energie"?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Speda
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Možná jestli není u klávesnice a myší ve správci zařízení nastavený "Povolit probouzet počítač z úsporného režimu", případně je tam ještě druhý zatržítko "Povolit vypínat zařízení z důvodu úspory energie"?
    Aha tak zatržené to je u klávesnice skusím to a pak písnu zatím děkuji moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Speda
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    154

    Tak sem to skusil a nepomohlo to, tady je fotka jak mám nastavenej bios a co mi akorát nabídne
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00140.JPG 
Zobrazení: 189 
Velikost: 743.3 KB 
ID: 9926   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00141.JPG 
Zobrazení: 182 
Velikost: 754.7 KB 
ID: 9927  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6

    Zkus ještě jednou pořádně prohlédnout bios jestli tam není ještě někde něco, krom toho co jsi poslal ve screenu. Každopádně bych ti spíš doporučil vypínat to ze sítě, koupit si třeba prodlužku s vypínačem a zapojit do toho vše co je potřeba k PC (PC, monitor, bedny, tiskarna, apod). Ušetříš tím nejmín 1500 ročně, a nebudeš tim podporovat vydřiduchy z ČEZU
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Speda Zobrazit příspěvek
    Aha tak zatržené to je u klávesnice skusím to a pak písnu zatím děkuji moc
    Zkus to "odtrhnout" jak u klavesnice, tak u mysi, tak jak to je na prilozenem screenu.

    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Speda
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    154

    Citace Původně odesláno od HiLow Zobrazit příspěvek
    Zkus to "odtrhnout" jak u klavesnice, tak u mysi, tak jak to je na prilozenem screenu.

    To jsem skoušel a nefunguje ale díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    286

    Pokud nestartujes PC pomoci klavesnice ci mysi tak vypni stale napajeni USB ci PS2.
    Mel by to byt nejaky jumper na desce. Koukni do manualu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Je to normalna featura. Mne na PC tiez svieti kontrolka num lock a ledka na mysi. Robi mi to na novej GB EP-45 aj na starej MSI KT-266. Vobec som to nikdy neriesil.
    Myslim, ze len Asus a Gigabyte maju na doske jumper, ktorym sa to da vypnut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    Mam pocit, ze tohle se stava jen u PS/2 klavesnic a mys. Zkousels vypnout vsechny Wake-On "eventy" v BIOSu?

    edit: a jeste takovej dotazek - Mas nainstalovany vsechny ovladace, ve spravci zarizeni neni zadny vykricnik (i po zobrazeni skrytych zarizeni)?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední