Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 22 z 22

Téma: Wake On Lan

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Co jsem tak koukal do diskusí, tak Virtual Server + broadcast opravdu u routerů Asus povětšinou nechodí.

    Někomu se to údajně podařilo zprovoznit přes DMZ, tak to můžeš zkusit (dát PC, kterej chceš budit, do DMZ). Pokud to bude chodit, bude pak ovšem "přístupnej" z internetu, takže je potřeba ho odpovídajícím způsobem zabezpečit (minimálně firewall).
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    DMZ jsem uz take zkousel, ale bohuzel bez uspechu
    Nechce se mi verit, ze by zrovna asus tohle nejak neumel vyresit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A před tím přidáním do DMZ, odebral jsi to pravidlo na přeposílání z Virtual Server? (na DMZ se pokud jsem to správně pochopil posílá jenom provoz, pro kterej neni přiřazený jiný pravidlo).

    Ale i tak to nemusí fungovat, je taky možný, že i na tom počítači v DMZ, pokud router nemá aktivní spojení (tj. ten PC je vypnutej) tak tam nic neposílá ... pak by to asi nemělo řešení (jedině pak už dát za něj další router, kterej WOL a/nebo posílání broadcastů podporuje, ten by byl zapnutej pořád, takže by se na něj požadavky přeposílaly).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    pri zapnutem DMZ jsem mel to pravidlo vymazane a i tak to nefungovalo.

    Zeptam se jeste jinak:
    kdyz posilam ten magic packet tak na to pouzivam tuto stranku http://www.wakeonlan.me/
    Je nejaky rozdil v tech magic packetech co obsahuji?
    Ptam se proto, protoze na jednom foru jsem nasel tohle:
    "Alex, I think you'll have to set the port forward rule to your LAN's broadcast address (f.i. 192.168.1.255), not to the PC's IP. Then send the Magic Packet (with the PC's MACin it) to your outside IP : port with subnet mask 255.255.255.255 . This is the only way I got it working in a friends office. When off, the PC's would only look for their MAC in magic packets to the broadcast address.
    This is a good site on WOL: http://www.depicus.com/wake-on-lan/

    cheers, Willem "

    A pokud mi moje anglictina na to staci, tak by mel pomoci magicpacket ktery bude obsahovat jak ip tak mac adresu, navic na te strance www.depicus.com je vicero moznosti poslani toho magic packetu a jednou z moznosti je WoL over the Internet coz nevim jestli je stejne jako wake on lan, nebo jestli nahodou prave tento prikaz neobsahuje to neco navic co ja potrebuji.

    Mozna uz jsou to zcela zcestne myslenky, ale jak se rika tonouci se i stebla chyta
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, já jsem používal ten Depicus tool a teď používám Magic Packet Sender protože budím 2 různý počítače a ten druhej má možnost ukládat několik různých nastavení (jinak IMHO funguje stejně jako ten Depicus).

    V tom anglickým textu pokud tomu správně rozumím se tvrdí pouze to, jak správně poslat Magic Packet, tj. že v něm musí být MAC adresa, že se musí přeposílat vnitřně na broadcast adresu (= na konci 255) a ne na konkrétní IP (no jenže pokud ten router ten broadcast nepřepošle tak je to špatný), a že by se měl WakeOnLan požadavek posílat na vnější adresu routeru (což je jasný, nikam jinam to poslat nejde) a s maskou 255.255.255.255 - to je snad ještě jediná věc. Na tý stránce www.wakeonlan.me nejde maska zvolit vůbec, na stránkách Depicus zvolit jde a je tam defaultně nejaká jiná, tak to ještě můžeš zkusit s tím (jestli pak ten router ten broadcast přepošle), já teď koukal jak to posílám a mám v tom mým senderu taky nastavenou masku 255.255.255.255 (při odesílání přes internet se mi tam nastavuje defaultně 255.255.255.255 a při odesílání v lokální síti 0.0.0.0).

    Ještě při nastavování toho virtuálního serveru s tím broadcastem (na konci 255) měl jsi tam určitě nastavenej protokol (prostřední sloupeček) UDP a ne TCP? (TCP myslím broadcasty posílat neumí). Jak je nad tím v tom Select Service, nevím taky jaký všechny možnosti tam jsou, ale předpokládám že speciální volba pro Wake On LAN (WOL) tam není.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    281

    tak jsem ten text pochopil stejne jako ty, ale zda se ze proste ten asus router ten broadcast neposle.
    Jinak v tom virtual serveru jsem mel opravdu UDP a cislo portu 9.

    Zda se ze z teto situace neni vychodisko, coz me docela stve
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No, jedině nějakej ten další router (ten Asus AM602 se dostává přímo od O2 k ADSL ne?), ten by byl stále zapnutej (takže by ten Asus neměl důvod na něj požadavky nepřeposílat) a ten by teprv přeposlal broadcast dovnitř sítě (musel by se samozřejmě vybrat takovej, kterej to umí). Samozřejmě pokud je k tomu připojenej pouze jeden počítač, tak je to trochu kanón na vrabce, ale zdá se že jinak to vyřešit stejně nepůjde.

    S tim Asus AM602 už jsem pokud se nepletu měl tu čest u známýho, má pokud vím jeden LAN výstup a jeden USB (takže lze defakto připojit 2 počítače naráz, anebo pak přes switch) že jo? Obecně to asi neni špatnej router, ale wake on lan je holt u něj asi problém (když jsem hledal tak jsem viděl že s WOL mají problémy i jiný Asus routery, který nemají přímo podporu pro WOL).
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Freenas a problém s Wake on Lan
    Od ferokulda v sekci OS Linux
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-05-2012, 12:49
  2. pád hry alan wake
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-03-2012, 17:09
  3. Wake on Lan při vypnutém pc
    Od Sc@rY v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-03-2011, 19:07
  4. opet wake on lan prosiiim pomoc
    Od HFX9 v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 31-07-2010, 01:40
  5. Spectra a Wake On Lan
    Od peppa66 v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 11:13