Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Problem s DVD mechanikami. Jsou novy a nectou. Divny.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Dobry den. Prosim o pomoc s mym problemem. Musim ho ale rozepsat podrobneji, aby bylo ostatnim jasno. Mam pocitac HP Vectra VL420, 1GB SDRAM PC133, P4 1,6 GHz, NVidia GF FX 5200 64MB. V pocitaci je deska Asus P4B-MX kterou vsak Everest identifikuje jako HP Vectra VL420 ale na desce primo je oznaceni P4B-MX. Chtel jsem nahrat predposledni verzi biosu. Predposledni protoze posledni je beta. Program Asusupdate tools se vubec nerozjel protoze rekl, ze pocitac nema asus bios a nema ani zakladni desku Asus. Manual v pdf od Asusu P4B je v priloze. V pocitaci byly dve vypalovacky CDR/RW. Jedna Plexwriter a druha Teac. S temito mechanikami jelo vse v pohode. Vypalovani, mazani, boot atd. Kolega mi dal vypalovacku DVD LG GSA-H20L ktera je zanovni. Tato mechanika u nej jede jak das ale v mem PC jede pouze s nosici CD-R-RW. DVD skoro vubec necte. Jen nekdy. Dale jsem koupil novou DVD mechaniku DVD RW Samsung S202N/BEBN. Obe mechaniky jsou IDE. Ani novy Samsung nejede. Vymenil jsem ksandu, zapojil je do radice master misto HD, nastavil jako CSL, Udelal flash HP Biosu a nic. Mechaniky stale nejedou tak jak by mely. Firmware LG je posledni. U Samsungu jsem to nechal byt. Prisla mi dnes. Pomoci programu Uniblue driverscanner jsem updatoval radice desky. Updatovany byly tyto soubory:

    Most Intel(R) 82801 sbernice PCI-244E
    Radic Intel(r) 8280 1BA/BAM - 2443 sbernice SMBus
    Intel(R) PRO/100 VE Network Connection

    Nic vic jsem nedelal. DVD mechaniky nejedou.
    Muzete mi poradit jak toto rozjet? Dekuji za kazdou radu.
    Roman.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Nevím proč ,ale něco mi říká že budou špatně na jumperovany. Takže na jedné nastav pmocí jumperu na master a duhou na slave.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Mechaniky jsou najumperovany spravne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,829

    Citace Původně odesláno od Rininn Zobrazit příspěvek
    Mechaniky jsou najumperovany spravne.
    a každá samostatně???
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Nerozumim slovu samostatne. Na IDE2 jsou obe mechaniky. Na konci ksandy mam Samsung jako master a uprostred LG jako slave. Cteni probiha nasledovne:

    CD RW se systemem Windows 98 SE
    LG - NE Samsung - ANO

    CD ROM Nejlepsi PC rady+navody
    LG - ANO Samsung - ANO

    DVD ROM casopis CHIP
    LG - NE Samsung - ANO (ale problemy s nactenim. trva to cca 25 sekund)

    DVD +R DL s datovou zalohou
    LG - NE Samsung - ANO (po 12 sekundach)

    Original DVD Pusinky
    LG - NE Samsung - ANO

    Original DVD Nuklearni cil
    LG - ANO Samsung - ANO

    DVD ROM PC WORLD
    LG - NE Samsung - NE (Na druhy pokus nacetlo)

    DVD ROM Computer
    LG - NE Samsung - NE (Runtime Error!)

    Dal nema smyl testovat. Jen opakuji, Samsung je nova mechanika. LG pouzita nicmene u kolegy jede normalne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,688

    Nejsou mechaniky v PIO módu? Jak se hlásí v BIOSu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Na HP PC je pre CD/DVD mechaniky samostatný radič, konektor je červenej farby.
    Kabel pre IDE HDD má prerušený jeden vodič, aby detekoval HDD na CS, jumprovanie na MS a SL by nemalo fungovat.
    Treba pozriet do BIOSu ako vidi DVD a HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    A jak to zjistim? Co tam ma byt? Bios ma uvedeny klasicky HD a mechaniky. Na co konkretniho se mam soustredit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Jeste dodam. V biosu je HD na primarnim radici. Ten je v PC modry. Mechaniky jsou v biosu na sekundarnim radici ktery je v PC klasicky cerny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Niekoľko linkov na HP dokumentáciu pre VL420 (možno sa niekedy zídu):
    http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/...4/lpv06564.pdf
    http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/...6/lpv06566.pdf

    Zajtra sa pokusim zistit u kolegu co robi s HP-ckami ako je to u VL420 s podporou nonHP mechanik.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,041

    grapherX: když mu s CD pracujou, tak to asi nebude jumprama, ne?
    Tim že to je HPčko to imho taky nebude, je to PC jako každej jinej.

    Co znamená, že to nejde s DVD a jde s CD? CD to načte, DVD ne, nebo načte pouze
    některý DVD?

    Stáhni si nero (je tam x dňovej trial) a vlož sem screenshot, co Ti o tý mechanice zahlásí Nero Info tool (v podsekci nero toolkit).
    Pak taky udělej screenshot ze správce zařízení (device manager) s rozklepmutym
    DVD/CD-rom mechaniky (nebo nějak tak, anglicky je to DvD/CD-ROM drives)

    Zkoušel jsi načítat vypálený DVD, nebo i lisovaný (koupený) - stává se, že vypalovačky vypalujou DVD po svym a pak jima vypálený DVD jdou přečíst zas jen pomocí nich, takže jestli si to testoval na DVD vypálenejch tou starou vypalovačkou, tak to nemusí bejt problém v mechanice, ale v těch DVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @Rininn: Hlavně uveď, jaký OS používáš. Jestli je to W98SE, jak naznačuješ dříve ("zasunutí instalačního CD W98SE"), tak tam jsem podobné problemy řešil a vyřešil přidáním jednoho příkazu do Config.sys, kterým jsem systemu vnutil používání *.sys ovladače DVD od LiteOnek (případně lze použít i btccdrom.sys), se kterým pak mechaniky správně identifikoval jako DVD-RW/DVD-ROM... Jestli je to tento případ, dej vědět a já ti to z toho domácího počítače opíšu.

    Edit: A také platí to, co už tady zaznělo jednou přede mnou - zkontrolovat, jak ty mechaniky "vidí" řadič IDE ve Správci zařízení, zda mají zapnuto DMA a ne jen PIO...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 19-03-2009 v 11:21
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    197

    Citace Původně odesláno od MiBa Zobrazit příspěvek
    Zajtra sa pokusim zistit u kolegu co robi s HP-ckami ako je to u VL420 s podporou nonHP mechanik.
    Mala by tam fungovat lubovolna napalovacka. VL420 nepozaduje DVD/RW s inym FW nez je standardny od vyrobcu mechaniky.
    Ako sa prezentuju mechaniky v spravcovi zariadeni?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Odeber ze Správce zařízení řadiče, kde jsou mechaniky připojeny a restartuj počítač.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Pouzivam Windows XP Professional. Odinstalovani sekundarniho IDE radice ve spravci zarizeni nic nevyresilo. Tim W98SE jsem myslel pouze cteni CDRW s timto systemem. Prikladam screeny ktere jste pozadovali.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: capture_19032009_173510.jpg 
Zobrazení: 111 
Velikost: 58.6 KB 
ID: 9948   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: capture_19032009_173524.jpg 
Zobrazení: 107 
Velikost: 57.8 KB 
ID: 9949   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: capture_19032009_173744.jpg 
Zobrazení: 127 
Velikost: 30.3 KB 
ID: 9950  
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední