Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: vazbení v TV při pripojení PC přes s-video nebo cinch

  1. #1

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    Zdravim,

    vyclenil jsem muj stary PC na HTPC ... kdyz ho propojim se starou CRT televizi pres svideo (nebo cinch) tak se z beden ozývá vazbeni ...


    vazbení se ozyva kdyz:

    mam zapojeny kabel 220V do PC + PC je pripojeny pres S-video nebo cinch
    zdroj je vypnuty tlacitkem (enrermax 420W) + propojeno s TV
    i pokud vsechno ostatni krome TV a PC vytahnu z proudu

    neozývá se:

    pouze pokud vytahnu 220V s PC
    vytahnu s-video z TV
    vypnu televizi


    kolega v praci rikal, ze mam rozebrat zasuvku a odpojit zem ze to je jenom kvuli koupelnám a ze v obyvaku to je zbytecny ...

    co s tím teda? ... dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Odpojovat ZEM je NEBEZPEČNÉ !

    Problém je, že asi nemáte soustavu TN-S a vznikají vám zemní smyčky
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zem nevytahuj - sice je většinou na nic, ale někdy se hodí, že se má kudy proud uzemnit (neuzemňuje se pak jinudy, což má občas takový nepřijemný důsledky jako třeba požár)... Navíc pokud by se cokoli stalo a zjistili by Ti odpojenou zem, tak Ti např. pojišťovna nic nedá.

    Máš to PC a televizi na stejný fázi (na jednom jističi)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    359

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Máš to PC a televizi na stejný fázi (na jednom jističi)?
    Jedna fáze může být rozdělená na více obvodů
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    asi jo .... jsou to zasuvky v jedny mistnosti na jedny stene ... no on kolega rikal ze uz v tom koaxu od UPCcka je naka zem ... v proudu se vubez nevyznam .... tak poradte jak to odstranit ... nemuze mi preci bzucet televize ...

    teoreticky bych mohl primo v kabelu od PC ustrihnout zem a jenom ten PC by nemel zem ... nebo lepsim zpusob koupit si rozdvojku a odpojit v ni zem a dat na ni jen ten PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jestli je tam napřímo zapojenej koax od kabelovky, tak to může způsobovat i rozdíl zemí (pak teče vyrovnávací proud, někdy i dost velkej). Tam by snad mělo pomoct galvanický oddělení (tzv. ground-breaker). Zkus vypojit koax, jestli to bude dělat pořád (pak je to něčím jiným). Jestli to po vypojení koaxu od kabelovky přestane, pak je to koaxem a chce to oddělit (jestli to po vypojení koaxu zůstane tak je chyba někde jinde - případně ještě společná domovní anténa by mohla způsobovat stejnej problém).

    - je to spíš takovej hlubší tón? (tzv. brum - ten právě většinou způsobujou rozdíly zemí a vyrovnávací proudy) - výraz "vazbí" se většinou používá spíš pro vysokej tón danej zpětnou vazbou mikrofonu a reproduktorů (vysoký hlasitý pískání)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    vsn: Zrovna v PC odpojovat zem... já vim, je tam ještě nulák, ale náhoda je blbec a získání dat z upečenýho disku neni úplně levná záležitost....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Jak krasne napsal a vysvetlil Dojigiri, bude to na 90% rozdilnou "zemi". Galvanicky oddelovac koupis za par korun.

    EDIT// Rozhodne "nestrihej" zem od zadneho spotrebice!!! Tim si koledujes jenom o pruser.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Jo, 100% souhlas s HiLowem.... btw. hezký je, jak jednu a tu samou věc pojmenuje každej úplně jinak (různý fáze, zemní smyčka, různá zem :-)).

    michal kolesa:
    jjo - to bylo myšlený jestli na jedný fázi, popř. radši na jednom jističi. Myslim, že by se našly i instalace, který by měly v rámci jedný fáze různý nuly... lidi jsou všehoschopný....
    edit: i když je pravda, že to vlastně nemusí zaručovat ani jeden jistič...fuj :-)
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 18-03-2009 v 23:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    super, dekuji .... dela kabel na televizi takze na nej zitra koupit galvanicky oddelovac jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od vsn Zobrazit příspěvek
    super, dekuji .... dela kabel na televizi takze na nej zitra koupit galvanicky oddelovac jo?
    Samozrejme, jedine ucinne reseni.
    A taky bezpecne, narozdil od doporuceni tveho kolegy - strihat zem u dalsich spotrebicu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    tak jsem byl v dvou elektrach a tam to nemeli ... neslo by rozdelat ten koac kabelovky a nezapojit to stineni? co navic udela ten galvanicky oddelovac? ... ten akorat taky prerusi to stineni a necha jenom ten medenej kabel uprostred ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Přečti si todle a první odkaz v diskusi:
    http://www.digizone.cz/diskuse/546/
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    vsn vsn je offline
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    142

    dekuju ja ho teda holt objednam na netu akorat zaplatim dvojnasobek no
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. připojení přes wi-fi
    Od bedane v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-03-2009, 16:43
  2. Pripojeni pres USB nejede
    Od huhlahuhla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-01-2009, 14:49
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-06-2008, 00:13
  4. Video+Audio pres LAN/Wi-Fi
    Od kluvanek v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 21:55
  5. pripojeni pc k TV pres HDMI
    Od Peter123 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2007, 09:33