Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Výběr AMD procesoru

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Ahoj zdravím.

    potřeboval bych poradit s výběrem procesoru. Rozhoduji se zda vzít:
    AMD Phenom II X3 720 (710) nebo AMD II X4 810.

    Taktovat se nebude. Očekávám hlavně stabilitu.

    Díky za rady..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Stabilitu ti nabizi oba.

    Ja osobne (i presto ze mnozi financni experti zde se mnou nebudou souhlasit) bych vzal 810.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Co se týče nabízeného výkonu a možnsti do budoucna tak bych se taky přikláněl k 810
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Stabilitu ti nabizi oba.

    Ja osobne (i presto ze mnozi financni experti zde se mnou nebudou souhlasit) bych vzal 810.
    diky me je taky trochu divne cislo 3 (ale to je jen a pouze subjektivni pocit). Jinak jeste se zeptam pokud uvazuji o AMD 810 tak uz vychazi vykonejsi Intel Q9300. Vim o 1000,- vice, ale zase vykon vyssi.. ak nevim
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Zkus jeste napsat, na co ti bude ten pocitac primarne slouzit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Zkus jeste napsat, na co ti bude ten pocitac primarne slouzit.
    Extra vykon nepotrebuji. Zadny hry. Domaci prace, ticho, nizsi teploty, rezerva vykonu do budoucna.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Pak se mi zda ctyrjadro luxus.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Pak se mi zda ctyrjadro luxus.
    je to asi luxus.. ja ale nepocitam s tim ze v nejblizsich x letech pocitac budu nejak obmenovat (pokud se neco nerozbije). Proste za 5-7 let to odnesu zas do sberu takze nechci ted kupovat neco co by me za dva roky mohlo omezovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od gtbiker Zobrazit příspěvek
    je to asi luxus.. ja ale nepocitam s tim ze v nejblizsich x letech pocitac budu nejak obmenovat (pokud se neco nerozbije). Proste za 5-7 let to odnesu zas do sberu takze nechci ted kupovat neco co by me za dva roky mohlo omezovat..
    Myslel jsem to spis tak ze do desky do ktere pasuje Phenom II pasuje ji Athlon X2. Ty jsou dnes za pakatel a maji nizkou spotrebu (tj male a tiche chlazeni) a az ceny Phenomu spadnou az uplne dolu neni problem tam strcit lepsi CPU. A zvlast pokud ted vykon nepotrebujes.
    Ale je to samozrejme tvoje volba.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Myslel jsem to spis tak ze do desky do ktere pasuje Phenom II pasuje ji Athlon X2. Ty jsou dnes za pakatel a maji nizkou spotrebu (tj male a tiche chlazeni) a az ceny Phenomu spadnou az uplne dolu neni problem tam strcit lepsi CPU. A zvlast pokud ted vykon nepotrebujes.
    Ale je to samozrejme tvoje volba.
    Zase na druhou stranu, Phenom II v idle moc neseře, když na něj narve třeba Ninju tak jej v naprostém klidu uchladí pasivně a minimálně dva roky mu bude výkon stačit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Zase na druhou stranu, Phenom II v idle moc neseře, když na něj narve třeba Ninju tak jej v naprostém klidu uchladí pasivně a minimálně dva roky mu bude výkon stačit.
    jo urcite pokud AMD tak phenom II. Nechci se o ten pocitac dale starat, takze zadny upgrade. Fakt ted jen nevim zda phII 810 nebo X3 720. Vykon ma 720 snad vyssi a je levnejsi.. je se nejak neumim ztotoznit s temi tremi jadry
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Výkon vyšší nemá, akorát v jednovláknovejch aplikacích, kterejch bude ubejvat (aspoň těch, který budou potřebovat výkon).
    3jádra znamená, že tam je třetí defaktivovaný, možná kvůli jeho chybě - ale spíš, aby to šlo prodat levnějc a zároveň to nekonkurovalo dražším čtyřjádrům. 810 má zas ze stejnýho důvodu vypnutej kus cache. Ale spolehlivý jsou oba, toho se neboj. Příplatek 500 za 810 je co se týče cena/výkon rozumnej, akorát možná nevyužiješ výkon ani X3, takže pro Tebe zbytečnej.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Výkon vyšší nemá, akorát v jednovláknovejch aplikacích, kterejch bude ubejvat (aspoň těch, který budou potřebovat výkon).
    3jádra znamená, že tam je třetí defaktivovaný, možná kvůli jeho chybě - ale spíš, aby to šlo prodat levnějc a zároveň to nekonkurovalo dražším čtyřjádrům. 810 má zas ze stejnýho důvodu vypnutej kus cache. Ale spolehlivý jsou oba, toho se neboj. Příplatek 500 za 810 je co se týče cena/výkon rozumnej, akorát možná nevyužiješ výkon ani X3, takže pro Tebe zbytečnej.
    Logoute diky. Ted jdu nakupovat do CZC (uz to specha). Jsem mirne naklonen 810 pred 720. o ten priplatek ted uz ani tak nejde... myslis ze mam tedy vzit X4 810?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od gtbiker Zobrazit příspěvek
    Logoute diky. Ted jdu nakupovat do CZC (uz to specha). Jsem mirne naklonen 810 pred 720. o ten priplatek ted uz ani tak nejde... myslis ze mam tedy vzit X4 810?
    4 jsou vice nez 3.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    33

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    4 jsou vice nez 3.
    tak jo. Omlouvam se za mozna hloupy dotazy.... a diky. ten komp neskladam pro sebe proto bych chtel abych neudelal blbost a vybral dobre. A i kdyz jsem si procetl vse mozne tak zas tak moc se v HW neorientuju. Takze dik.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výběr procesoru (platformy).
    Od Mi.Lek v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-12-2014, 08:41
  2. Výběr procesoru
    Od steelking v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-09-2014, 11:47
  3. Výběr nového levného procesoru na taktování a vhodné desky
    Od morphal v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-04-2014, 12:58
  4. Výběr procesoru - aktuální mainstream ( zima 09 )
    Od vincik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 20-12-2009, 20:29
  5. vyber desky a procesoru
    Od lexxxa v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 96
    Poslední příspěvek: 11-12-2009, 03:55