Corsair Flash Voyager (1024MB, USB 2.0)
Ahoj já mám Corsair Flash Voyager (1024MB, USB 2.0) a jsem hodně moc spokojený je hodně moc rychlí a odolný proti nárazům atd. můžu jen doporučit ale co nemůžu doporučit je firma A-DATA má ***** výdrž pomalí já jsem tenhle 256MB flas mněl jen rok pak šel do nebíčka vadná paměť projevovalo se to když jsem dál do PC tak to vidělo 3 flas místo 1 nebo dokonce 25kus a to si nedělám srandu.
Mohl si mít špatný kus, A-DATA určitě nevyniká rychlostí, ale není pravda, že každý kus je špatný. Nenapsal si ani konkrétní model. A taky je snad na něco záruka...
ukradli mi mou 512MB :(
koupil jsem si 2048MB. vrsek konecne DRZI! na USB 1.1 je pomalejsi nez ta 512 - zvlastni... misto 980 kB/s dava tak 780 kB/s. na USB 2.0 rychlost v HD tachu plynule kolisa mezi 14 a 10 MB/s (asi 4 periody sinusoidy).
jediny minus je mekke poutko, ktere se muze lehce urvat.
koupil jsem si 2048MB. vrsek konecne DRZI! na USB 1.1 je pomalejsi nez ta 512 - zvlastni... misto 980 kB/s dava tak 780 kB/s. na USB 2.0 rychlost v HD tachu plynule kolisa mezi 14 a 10 MB/s (asi 4 periody sinusoidy).
jediny minus je mekke poutko, ktere se muze lehce urvat.
Sestrenke som nedávno kúpil Voyagera a je spokojná, navyše ho len tak ľahko nezničí. Rýchlosť je veľmi slušná, ale stále slabšia než môj 512 MB veterán PQI Cool Drive Pro-U339 Pro, ktorého výrobca udáva zápis/čítanie 17/25 MB/s, čo je samozrejme teoretická hodnota, no pri väčších súboroch sa k nim približuje.
Do ruky se mi v práci dostali dvě flashky, tenhle 1GB Corsair a A-DATA Rubber Disk 1GB (stejný vnitřek jako obyč A-DATA), tak jsem udělal malinkatý test.
Zapisoval jsem na oba 700MB avi, hodnoty zápisy byly:
A-DATA - cca 5 - 6Mb/s
Corsair - 12 - 13Mb/s
Jinak co se týče kvality, moje osobní poznatky:
Corsair - opravdu skvělý, rychlý, dobrý design, celkem nerozbitý, avšak měli asi špatnou sérii, protože jsem jich pár prodal i mý kolegové a cca 50% se vrátilo, prostě přestaly fungovat. :(
A-DATA - prodám jich osobně denně cca 3 - 5 kousků a na reklamaci se mi zatím nevrátil ani jeden, takže ten kdo nepotřebuje vysoké přenosové rychlosti si určitě s tímto bez problémů vystačí. :)
Zapisoval jsem na oba 700MB avi, hodnoty zápisy byly:
A-DATA - cca 5 - 6Mb/s
Corsair - 12 - 13Mb/s
Jinak co se týče kvality, moje osobní poznatky:
Corsair - opravdu skvělý, rychlý, dobrý design, celkem nerozbitý, avšak měli asi špatnou sérii, protože jsem jich pár prodal i mý kolegové a cca 50% se vrátilo, prostě přestaly fungovat. :(
A-DATA - prodám jich osobně denně cca 3 - 5 kousků a na reklamaci se mi zatím nevrátil ani jeden, takže ten kdo nepotřebuje vysoké přenosové rychlosti si určitě s tímto bez problémů vystačí. :)
já mám Corsaira 1GB a sem s ní naprosto spokojený. vydrží pády i pračku, je rychlá a zatím šlape tak jak má, tak doufám, že to tak vydrží...
tak dopadl ten můj v HDTachu: http://limoto.xhosting.cz/screeny/voyager_hdtach.png
jinak je dobrej, až na tu krytku, ale syšel jsem že z corsairu posílají zadarmo náhradní
jinak je dobrej, až na tu krytku, ale syšel jsem že z corsairu posílají zadarmo náhradní
Nazdarek tak ten můj první A-DATA byl:http://www.digisoft.cz/product.php?II=4955&cuid=1009 a před 3rokama stál 850Kč a už si nikdy nekoupím A-DATA.
Corsair voyager 1024MB je vážně hodně dobrý používám to na přenost dat asi 1,2 let a používam ho snad 5-8týdne a furt funguje já vým že na flasdisk jeto málo ale výc nepotřebuji max. 5 filmu za týden a 8 alb (audio)
Corsair voyager 1024MB je vážně hodně dobrý používám to na přenost dat asi 1,2 let a používam ho snad 5-8týdne a furt funguje já vým že na flasdisk jeto málo ale výc nepotřebuji max. 5 filmu za týden a 8 alb (audio)
Mám taky tohdle v hd tachu mi sice ukazuje čtení 9Mb/s a rychlost13MB/s ale v totalu při kopírování asi 700MB souboru mě to jede max. 4MB/s nevíte co stim?
Chtěl jsme to naformátovat v Corsair Flash Voyager Utility ale na cd není a nikde ju neůžu najít ani na ofiv stránkách nemáte ji někdo??
Chtěl jsme to naformátovat v Corsair Flash Voyager Utility ale na cd není a nikde ju neůžu najít ani na ofiv stránkách nemáte ji někdo??
[QUOTE=sob007]Mám taky tohdle v hd tachu mi sice ukazuje čtení 9Mb/s a rychlost13MB/s ale v totalu při kopírování asi 700MB souboru mě to jede max. 4MB/s nevíte co stim?
Chtěl jsme to naformátovat v Corsair Flash Voyager Utility ale na cd není a nikde ju neůžu najít ani na ofiv stránkách nemáte ji někdo??[/QUOTE]
Total commander ma problemy s malou rychlosti zapisu na usb flash disky, proto to nejspis jede pomaleji. Zkus zapnout v configuration->options->copy/delete->usb sticks
Chtěl jsme to naformátovat v Corsair Flash Voyager Utility ale na cd není a nikde ju neůžu najít ani na ofiv stránkách nemáte ji někdo??[/QUOTE]
Total commander ma problemy s malou rychlosti zapisu na usb flash disky, proto to nejspis jede pomaleji. Zkus zapnout v configuration->options->copy/delete->usb sticks
Tak to bouhžel taky nepomohl a navíc ve woknech ten čas odpovídá tak těm 4MB/s ještě mě napadlo že by tom mohl být hdd jestli ho nevytěžuje něco jinýho ale nenapadá mě co není systémovej
[QUOTE=eraser]Skontroluj si typ DMA pre HDD.[/QUOTE]
no jo jenže já to nemůžu nikde najít díval se se do správce zařízení do biosu do everesta a nikde nic takovejm věcím moc nerozumim :-(
no jo jenže já to nemůžu nikde najít díval se se do správce zařízení do biosu do everesta a nikde nic takovejm věcím moc nerozumim :-(
zdravim pred tym ako chcem kupit corsair voyager 2 GB by som chcel vediet jednu vec. Nie je hruby tento klúč ? Mestia sa aj dva vedla seba do USBčiek v zadnom panely ? Alebo či nie je široký a vmestí sa aj do USB portu ktory je vyvedený vpredu na veži formátu desktop. Pretože hladam hladam na internete, ale rozmery Corsair Flash Voyager som zatial nikde nenašiel.
Rozmery podľa tejto recenzie http://www.overclockercafe.com/Reviews/other_misc/Corsair_Voyager/index.html sú 75 x 24 x 12 mm