Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: LG GSA-H42N nejdou vypalovat DVD+RW

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Dosud jsem běžně vypaloval CD a DVD+-R. Chtěl jsem poprvé použít DVD+RW (Kodak), ale disk nejde ani vymazat ani vypálit. Při vypalování přes Nero 7 i 9 mi hlásí chybu příkazu formátování, vypálení se neuskuteční.
    Na LG GSA-H42N jsem nahrál RL01. Stále nic. Podle popisu by mechanika s tímto DVD+RW měla bezproblémů pracovat. Info z Nera disk rozpozná, včetně jeho kapacity, také jdou z něj přečíst data (vypálená na jiném PC). Vypalovat jsem zkoušel přes Nero 7 i 9 - NeroStartSmart, Nero Burning Rom. U DVD+-R problémy nemám. Je to záhada. Předem díky za radu.

    Intel(R) Core(TM)2 CPU6300@ 1.86GHz Speed : 1868 MHz; MB: ASU P5B-E;
    CD-ROM/DVD: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N SCSI CdRom Device;
    RAM: 2.00 GB
    Windows System : Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od hrouda28 Zobrazit příspěvek
    jdou z něj přečíst data (vypálená na jiném PC).
    Bolo vypalene na inem PC (tym padom aj na inej mechanike) a to bude pravdepodobne problem. Niekedy je problem zmazat prepisovatelne DVD na inej mechanike ako bolo to DVD vypalene (hlavne u LG mechanik). Skusil by som ho zmazat v mechanike, kde bolo vypalene a potom ho vyskusal v tvojej mechanike.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Upřesňuji: nejde formátovat a mazat ani originál, ani vypálené "jinde". Jen jsem tím chtěl demonstrovat, že LG je schopná s DVD+RW pracovat. Jsem z toho jelen ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od hrouda28 Zobrazit příspěvek
    Upřesňuji: nejde formátovat a mazat ani originál, ani vypálené "jinde". Jen jsem tím chtěl demonstrovat, že LG je schopná s DVD+RW pracovat. Jsem z toho jelen ...
    Jako první se zbav toho "všeználka" Nera ze systemu (stačí ponechat InCD pro DVD+-RW a DVD-RAM) a opatři si solidnější vypalovavací program (např. ImgBurn nebo GearPro).

    Za "normálních okolností" by ti mělo InCD detekovat zasunutí nezapsaného (neformátovaného) media RW okamžitě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Tak jsem zkusil ImgBurn a CDBurnerXP. Oba programy rozpoznají DVD+RW. Poznají, zda je prázdné či již na něm něco je. Oba ale napíší chybu při snaze o zápis, formátování .... takže výsledek jako u Nera. Takže mechanika je kaput?

    PS: např CDBurnerXP hlásí : Chyba zařízení 335872. Failure starting erase DVD+RW format (0x052000) Invalid command operation code.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkousels to RWcko palit jako DVD-R? Tedy v Neru udelat novy DVD > Nepouzivat vice oddilu & na karte Vypalit zaskrtnout Uzavreni disku (DAO). Pri vypalovani by ti to melo zmenit Book-Type na DVD-R. Popr. stahni vyse zmineny ImgBurn a naformatuj DVD (full format, ne jen smazani TOC)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Omlouvám se, ale v ImgBurn se ještě moc neorientuji. Jak "dojdu" k příkazu formát?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tools > Drive > Erase Disc > Full
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Tools > Drive > Erase Disc > Full
    I 17:01:30 Operation Started!
    I 17:01:30 Device: [4:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N RL01 (G (SCSI)
    I 17:01:30 Media Type: DVD+RW (Disc ID: INFODISC-A10-01) (Speeds: 2,4x; 4x)
    I 17:01:30 Quick Erase: No
    I 17:01:30 Erasing Disc...
    E 17:01:30 Failed to Erase Disc! - Reason: Invalid Command Operation Code
    E 17:01:30 Operation Failed! - Duration: 00:00:00

    Takže výsledek stále stejný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napadlo me nechat si to sformatovat na jiny mechanice a pak na nej zkusit neco vypalit...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Napadlo me nechat si to sformatovat na jiny mechanice a pak na nej zkusit neco vypalit...
    To už jsem zkoušel. Končí to vždy chybou ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Když tam vidím ten Adip Infodisc - to je Emgeton, že jo. Tyhle mrchy tím byly pověstný, ještě jich tu pár takových "naformátovaných" nečitelných mám. V každém případě nezatracuj mechaniku, ale to medium, to je sh*t made in... Klaus šmaus. Vyhoď to a +RW používej Ricoh (Traxdata, Ritek, Arita) nebo Verbatimy, nebo OEM s jejich Adipy (TDK a spol.). Jinak to je neštěstí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jj, Ricohy se maji s LG moc radi - sam na ne palim zalohy (printable) a jeste NIKDY se mi nestalo, ze bych neco nenacetl nebo ze by mi to z disku "zmizelo". Jinak z +RW tu mam Sony a tem se taky vyhni obloukem - ostatne to asi vsemu co stoji jako tri rohliky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jj, Ricohy se maji s LG moc radi - sam na ne palim zalohy (printable) a jeste NIKDY se mi nestalo, ze bych neco nenacetl nebo ze by mi to z disku "zmizelo". Jinak z +RW tu mam Sony a tem se taky vyhni obloukem - ostatne to asi vsemu co stoji jako tri rohliky...
    ...já je beru po 50 ve spindlu za 10 liber. Nekup to, a bez (v)OSích poplatků! ale to je OT srry.

    Nicméně ten výmaz/nové formátování Infodisců/Emgetonů se občas "zadařil" pod starým DVDDecrypterem (s vypnutým AnyDVD off course).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Když tam vidím ten Adip Infodisc - to je Emgeton, že jo. Tyhle mrchy tím byly pověstný, ještě jich tu pár takových "naformátovaných" nečitelných mám. V každém případě nezatracuj mechaniku, ale to medium, to je sh*t made in... Klaus šmaus. Vyhoď to a +RW používej Ricoh (Traxdata, Ritek, Arita) nebo Verbatimy, nebo OEM s jejich Adipy (TDK a spol.). Jinak to je neštěstí.
    Jedná se o Kodak DVD+RW, ale koupený v Tescu. Distribuci podle obalu (zadní strana) zajišťuje též Tesco ..... Že by ....???
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Hry které šli už nejdou
    Od MartyDzeksons v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-11-2013, 21:06
  2. U her nejdou dialogy
    Od wariorpolni v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-04-2013, 13:57
  3. Nejde mi vypalovat
    Od Fry v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 14-03-2010, 15:24
  4. Windows XP: nejdou některé avi
    Od jaris v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 10-12-2009, 09:23
  5. Proč nejdou hry??
    Od horsefeathers213 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-11-2008, 16:56