Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: help!!PC pri spusteni hry resetuje!

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    Mám starý PC Athlon XP 1800+, 1GB ram, (1,5GHz)deska A7V600-F zdroj JNC 300W..měl sem starou grafiku GeForce4 440-64MB, koupil sem FX 5900XT 128mb-vyžaduje přídavné napájení, mám včechny molex konektory ze zdroje plný- 2 Disky,DVD a Grafika... nainstaluju např. Farcry který bez problemů běží na 1680x1050 ale pak se z ničeho nic PC resetne, modrá obrazovka s mnoha bláboly a hru už nezapnu, respektive zapnu menu hry všechno ale jakmile hra načte opět modrá smrt a -RESET! to vše dělá i u Flatout2, semtam i u GTA San Andreas ale to je trochu stabilnější..hry ale když se podaří rozjet, jedou na plné rozlišení plynule... nevíte v čem je problém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Dej sem fotku nebo screen toho výpisu z modré smrti.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    A máš to přídavné napájení grafické karty zapojené ? Pokud ne, tak je to zřejmě způsobeno nedostatečným napájením grafické karty. Kup si lepší zdroj, např. Seasonics. Ty trápíš 5900 na 1680 x 1050 ? Sniž rozlišení na např. 1024 x 768.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Vinie
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    164

    Zkus tohle k zjištění příčiny BSOD (modrá smrt)

    http://sneak.aspone.cz/post/Jak-vyzrat-na-BSOD.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    hodil sem novejsi ovladac na grafiku a zatim musim zaklepat drží to... jo a proč bych nemoh hrát na 5900 na 1680 když to karta vpohode bere? ničí se nějak? je tam aktivní chladič AKASA, myslím že s chlazenim by problémy být neměly
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    Poslední ovladače podporující GeForce 5900XT jsou 175.16. Máš připojeno to přídavné napájení ? Připojit na 5900XT 22" monitor v plném rozlišení mi přijde trochu neadekvátní ... musí to vypadat hrozně v takovém rozlišení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    mel sem natom i 26''ku :-D ve windows jeto vklidu,ale ted na 22'' na 1680 mi treba flatout 2 jede bez problémů.. jj přídavné napájení mám...měl sem ovladače 175.15 ale dal jsem ty 176.16 a zatím PC drží tak uvidím! kdyžtak myslím že to bude zdrojem... 300W je docela málo
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    300 W zdroj je málo ? Kolika wattový by jsi si představoval ? 300 W je úplně v pohodě Spíše jde o tu značku zdroje - JNC je stejně kvalitní zdroj jako EC Můžeš zdroj rozdělat s podívat se na kondenzátory jestli nejsou nafouklé či vyteklé. Pokud by jsi chtěl jiný zdroj doporučil bych Ti Seasonics SS-350ET-T3. Ale počkal bych, jestli bude docházet k nekorektnímu chování nebo to bylo ovladačem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    zatím pořád drží, musím to ještě př chvilce potrápit nějakou slušnější hrou... možná to fakt byl ovladač
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    Netestuj hrou, spust si FurMark. Tímto testem dáš grafické kartě, co se do ní vejde . Jo, a loguj si teplotu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    doporučil bych CPu otestovat Orthosem nebo OCCT
    a grafiku např. 3Dmarkem03 nebo Furmarkem
    doporučuji alespoň 4-5hodin/test
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    doporučil bych CPu otestovat Orthosem nebo OCCT
    a grafiku např. 3Dmarkem03 nebo Furmarkem
    doporučuji alespoň 4-5hodin/test
    FurMark musí nechat běžet podle teploty. Neměla by přesáhnou 90 °C - 100 °C. Pokud se mu po např. 0,5 hod. teplota stabilizuje na např. 60 °C a teplota další 2 hodiny bude stejná ví, že:
    1) grafická karta je stabilní
    2) grafická karta je dobře chlazená
    3) má dobře odvětranou skřín

    Co se týče procesoru, chybu bych tam nehledal. Ale jako doplnkový test může provést test stability Prime95 (Torture Test) či OCCT.

    Draken Stress Prime Orthos je pro procesory s více jádry či víceprocesorové stanice. Pro jednojádrové procesory se používá verze Stress Prime 2004.
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 21-03-2009 v 19:46 Důvod: Ach ten pravopis :)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    20

    a je to tu znova...FurMark sem dal, -PC nevyplo,test proběhl dobře... hru sem zapnul asi 5x a šlapala dobře až dneska zase modra smrt...vyfotil sem to mobilem
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Obraz609.jpg 
Zobrazení: 143 
Velikost: 815.4 KB 
ID: 10020  
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,203

    nv4_disp.dll - jedná se o soubor driveru ke grafické kartě

    Několik řešení jsem našel na netu:

    1) Použij patch nv4loopfix, návod
    2) Přehraj samotnou knihovnu - nv4_disp.dll
    3) Proveď Memtest86+
    4) Nastav napevno v BIOSu frekvenci modulů RAM a napětí, popř. např. místo 400 MHz nastav 333 MHz
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Logicky to padne na grafice. 5900 nemuze v zatezi zdroj JNC 300W utahnout ani nahodou.

    Pokud si chces zahrat, musis investovat do rozumnejsiho a silnejsiho zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC se před login screenem resetuje.
    Od TondaBobr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 28-12-2011, 02:10
  2. PC se zasekává, resetuje
    Od zaja6689 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 18:49
  3. Problémy s PC (HW/SW): Resetuje se mi PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-10-2009, 22:18
  4. PC se RESETUJE
    Od Maco33 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 07:42
  5. Webová služba resetuje proměnné
    Od Intri v sekci Programování
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 18:58