Prosim o radu jak s montazi
Prosim o radu jak se spravne montuje chladic na soket AM2+. Desku mam GA-MA790GP-UD4H - AMD 790GX, chladic Scythe Ninja 2000. Prislusenstvi chladice jsou 3 clipy, 2 dratova perka a samotny chladic. Diky moc.

Na chladic prisroubujes sponu na AM2 (vlevo dole), nasadis na cpu (tady to chce trosicku vic sily) a pak uchytis pres ty dratky vetrak (konce dratku patri do otvoru pro srouby) do sterbin na chladici
[QUOTE=Richmond;231610]
Na chladic prisroubujes sponu na AM2 (vlevo dole), nasadis na cpu (tady to chce trosicku vic sily) a pak uchytis pres ty dratky vetrak (konce dratku patri do otvoru pro srouby) do sterbin na chladici[/QUOTE]
Dekuju Ti.
Prosimte je lepsi nejdrive namontovat desku do skrine, neba chladic pripevnit k desce pred montayi do skrine?
moc se omlouvam za amaterske dotazy.. nerad bych neco pokazil. Dekuju.
Na chladic prisroubujes sponu na AM2 (vlevo dole), nasadis na cpu (tady to chce trosicku vic sily) a pak uchytis pres ty dratky vetrak (konce dratku patri do otvoru pro srouby) do sterbin na chladici[/QUOTE]
Dekuju Ti.
Prosimte je lepsi nejdrive namontovat desku do skrine, neba chladic pripevnit k desce pred montayi do skrine?
moc se omlouvam za amaterske dotazy.. nerad bych neco pokazil. Dekuju.
[QUOTE=Richmond;231679]Uplne stejne jako se to nasazuje, akorat ze v obracenem poradi :idea[/QUOTE]
tyjo to fakt nejde. Pri nandavani jsem tu sponu tisknul palcema smerem k desce az to zacvaklo... ale vyteklo mi kolem preocesoru trochu pasty. Tak to chci sundat, ocistit a dat mene..
ale sundat se mi to tedy nedari... z tech zobacku to nechce vycvaknout kdyz na to zatlacim... mas nejakej figl?
tyjo to fakt nejde. Pri nandavani jsem tu sponu tisknul palcema smerem k desce az to zacvaklo... ale vyteklo mi kolem preocesoru trochu pasty. Tak to chci sundat, ocistit a dat mene..
ale sundat se mi to tedy nedari... z tech zobacku to nechce vycvaknout kdyz na to zatlacim... mas nejakej figl?
ted budu kupvat minininju, tak z toho mám taky hrůzu...Ne že bych nevěděl jak to tam dostat, ale je to i tak silový boj a zároveň člověk musí být opatrný. Stačilo mi loni měnit chladič a cca půlhodiny mi to zabralo (zmetek pořád klouzal a nemohl sme ho pořádně uchytit a navíc se mi nechtělo vyndávata desku a odpojovat kablíky, takže prostoru málo :-) )
Tak zrovna Ninju bych si asi netroufl montovat v pc - docela bych se bal prohnuti desk, ta sila preci jen musi byt trochu vetsi. Kdo se boji, ten sahne po necem s backplatem - treba Mugen 2
U nej je zas docela problem zasunout +12v kabel k cpu takze napred pripojit mb ke zdroji a pak teprv dat do kejsu a prisroubovat ;)
U nej je zas docela problem zasunout +12v kabel k cpu takze napred pripojit mb ke zdroji a pak teprv dat do kejsu a prisroubovat ;)