Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 85

Téma: Posoudí mi prosím někdo tuto sestavu?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Zdravím všechny!
    Chci si nechat složit sestavu, na kterou jsem si vybral komponenty. Vypadá to v podstatě takto:

    CPU- AMD Athlon 64 X2 3800+ (socket AM2) BOX /4 641,- Kč
    Základní deska- Asus M2N-SLI Deluxe - nForce 570 SLi /3 725,- Kč
    (nebo MicroStar K9AGM-F - ATI Xpress 1150 /1952,- Kč)
    RAM- Kingston DIMM 1024MB DDR II 800MHz Hyper-X (2 x 512MB-dual chanel) KHX6400D2LLK2/1G /4 855,- Kč
    (nebo snad Kingston DIMM 1024MB DDR II 800MHz KHX6400D2LL/1x1GHz /3 641,- Kč)?
    Grafika-Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 Pro 256MB,128 bit, DDR3, PCI-E /3 189,- Kč
    HDD-Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II 16 MB cache /2 725,- Kč
    Zdroj-400W
    Mechanika-LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B

    Může se prosím k tomu někdo vyjádřit, popř. navrhnout nějaké změny? Jde mi především o desku a chipset a vůbec budu rád, když mi poradíte. Díky!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Zbytecne drahe pameti... Bych tam dal radeji Intel Core 2 Duo E6300...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    určitě napiš kolik na to máš a určitě bych to postavil na CORE 2 DUO a X1950PRO
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    No, tohle mně bude stát komplet s poskládáním cca 24,5 tis., kromě mechaniky, kterou už mám. Chtěl jsem se ale vejít do 20 tis. při zachování stejných parametrů, ale nevím, nevím.Tak co vy na to? Máte něco v rukávu? Díky!
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 12-12-2006 v 00:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5

    souhlasím s předchozími příspěvky. Taky bych navrhoval spíše dvoujádro od Intelu , a za ty paměti je to opravdu příliš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Možno blba otazka ale čo chceš na ňom robiť ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od fanynek
    No, tohle mně bude stát komplet s poskládáním cca 24,5 tis., kromě mechaniky, kterou už mám. Chtěl jsem se ale vejít do 20 tis. při zachování stejných parametrů, ale nevím, nevím.Tak co vy na to? Máte něco v rukávu? Díky!
    No, mrkni treba sem: http://www.svethardware.cz/forum/sho...highlight=Core. Do te sumy by jsi se mel vejit a vykonove to bude uplne jinde...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele snajprik
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    112

    Inak ak chceš niečo podobného výkonu, skus toto.
    Fujitsu Siemens AMILO Pi 1556
    Popis: Intel Core 2 Duo T5600/15.4" WXGA/1GB/120GB/GF 7600 GO/DVD±RW/XPh Cena s DPH: 41 311,- Sk
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od snajprik
    Inak ak chceš niečo podobného výkonu, skus toto.
    Fujitsu Siemens AMILO Pi 1556
    Popis: Intel Core 2 Duo T5600/15.4" WXGA/1GB/120GB/GF 7600 GO/DVD±RW/XPh Cena s DPH: 41 311,- Sk
    To jsi strelil nejak mimo ne? Bavime se tady o normalni sestave a navic do 25000,- Kc...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Zdarec lidičky!
    Já psal okolo 20-ti tisíc, ne 200.000. Bohužel nemám zkušenosti s vlastnostima Core Duo, ani jsem pořádně nezkoumal, kam ho tak usadit a co mu bude sedět za ostatní komponenty. Jestli máte nějaké návrhy, tak je rád přivítám. zatím díky.
    P.S. Chci to především na domácí multimediální "minicentrum" a taky bych byl rád, kdybych si na tom zahrál nějakou slušnou součastnou gamesu. (cena:CPU+MB+RAM+GRAF.+HDD+CASE+ZDROJ=cca 20.000,-Kč)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    C2D 5100,-
    Gigabyte DS3 3800,-
    1GB RAM800MHz 3500,-
    fortron400W 1400,-
    case 1200,-
    HDD 2600,-
    R1950pro cca 5500,-
    --------------------
    23100,- a mas vystarany
    jenom po zbezne navsteve biosu ten procak jede na 2800MHz a to je pak poradny kafe
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,050

    Díky za tip. Sjedu si ty komponenty a ceny na Czechcomputeru a uvidím. Pomalu ale na mně. O jakou konkrétní úpravu v BIOSu se jedná. Zatím jsem měl tu čest se šťourat v BIOSu mý starý herky a tam toho moc nešlo změnit (kromě FSB RAMek a tak pod.).

    P.S. MÁM JEŠTĚ DOTAZ: CO MYSLÍTE-DOKÁŽE POSKLÁDAT SOUČASTNÉ PC Z JEDNOTLIVÝCH KOMPONENTŮ ČLOVĚK, KTERÝ SE SLUŠNĚ VYZNÁ VE STARŠÍCH VĚCECH TYPU SOC.A, SDRAM, ATA100, AGP4x, atp.? DÍK.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od fanynek
    Díky za tip. Sjedu si ty komponenty a ceny na Czechcomputeru a uvidím. Pomalu ale na mně. O jakou konkrétní úpravu v BIOSu se jedná. Zatím jsem měl tu čest se šťourat v BIOSu mý starý herky a tam toho moc nešlo změnit (kromě FSB RAMek a tak pod.).

    P.S. MÁM JEŠTĚ DOTAZ: CO MYSLÍTE-DOKÁŽE POSKLÁDAT SOUČASTNÉ PC Z JEDNOTLIVÝCH KOMPONENTŮ ČLOVĚK, KTERÝ SE SLUŠNĚ VYZNÁ VE STARŠÍCH VĚCECH TYPU SOC.A, SDRAM, ATA100, AGP4x, atp.? DÍK.
    O pretaktovani toho najdes vice na http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=2603. Neni to na Core 2 Duo nic tezkyho, pokud nebudes delat nejakej hardore overclock. Navic ten procesor si o to pretaktovani vylozene rika!
    Poskladat to asi dokazes, je to klasicka skladacka jako vzdycky predtim . Ale napr. na zminovanym czc ti to bez problemu poskladaj a mas vystarano. Staci v objednavce zaskrtnout volbu slozit z vybranych komponent sestavu (nebo tak nejak).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    jestlis dal dohromady neco starsiho, tak tohoto se neboj, je to porad stejny. ono to je vlastne porad lehci a lehci - kdyz si vzpomenu jak se driv vsechno bastlilo jumperama, napreds hodinu lital s pinzetou nezs to mohl zapnout
    v biosu leda zakazes EIST a das FSB na 400 a jede to na 2800 3GHz taky pro ten procesor neni nic divnyho a nedosazitelnyho (s box chladicem cca 50stupnu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    Citace Původně odesláno od mech13
    jestlis dal dohromady neco starsiho, tak tohoto se neboj, je to porad stejny. ono to je vlastne porad lehci a lehci - kdyz si vzpomenu jak se driv vsechno bastlilo jumperama, napreds hodinu lital s pinzetou nezs to mohl zapnout
    v biosu leda zakazes EIST a das FSB na 400 a jede to na 2800 3GHz taky pro ten procesor neni nic divnyho a nedosazitelnyho (s box chladicem cca 50stupnu)
    Nepřipomínej nastavování jumperama, vstávají mi z toho vlasy na hlavě i teď.

    Jestli opravdu máš dost zkušeností s socket A tak novou mašinu zbastlíš jako nic, je to to samé v bleděmodrém, a v biosu se taky vyznáš když trochu prostuduješ manuál k desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ohodnoťte prosím tuto sestavu
    Od xjirio v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-08-2013, 17:06
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-07-2010, 21:37
  3. Prosím o radu jaký monitor pro tuto sestavu
    Od majkl 11 v sekci Monitory
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 01-02-2010, 05:39
  4. Prosím o názor na tuto sestavu
    Od Baniel v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-08-2008, 21:56
  5. Poraďte prosím grafiku do 6000,-Kč pro tuto sestavu:
    Od fanynek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 35
    Poslední příspěvek: 01-09-2007, 11:57