Nový noťas cca 25000kč
Zdravíčko, potřeboval bych poradit s výběrem notebooku.
cena okolo 25K, budu ho používat na net, filmy, hry, do školy. Neplánuju ho přenášet denně, ale minimálně 2x týdně se přenášet bude. Z tech her bych chtěl rozchodit gothica 3 na pokud možno vyšší detaily, nemusejí být úplně max, ale čím víc, tím líp. Baterka by měla vydržet okolo dvou hodin a víc(vi mže výkon dost ubýrá na výdrži, ale dvě hodiny nejsou zas tak moc). ucházející servis je plus(pokud budete říkat, že někdo má hroznej, tka prosím vlastní zkušenosti napsat, ne já jsme četl, že má špatnej servis, to toho moc neukáže. Displej 15"-16". pokud by jste potřebovali další požadavky, napište jaký a já se pokusim se je určit
cena okolo 25K, budu ho používat na net, filmy, hry, do školy. Neplánuju ho přenášet denně, ale minimálně 2x týdně se přenášet bude. Z tech her bych chtěl rozchodit gothica 3 na pokud možno vyšší detaily, nemusejí být úplně max, ale čím víc, tím líp. Baterka by měla vydržet okolo dvou hodin a víc(vi mže výkon dost ubýrá na výdrži, ale dvě hodiny nejsou zas tak moc). ucházející servis je plus(pokud budete říkat, že někdo má hroznej, tka prosím vlastní zkušenosti napsat, ne já jsme četl, že má špatnej servis, to toho moc neukáže. Displej 15"-16". pokud by jste potřebovali další požadavky, napište jaký a já se pokusim se je určit
no, MSI mají obecně špatný servis, u tohohle modelu jsme četl 4 recenze a ve všech se uvádělo ,že je měkký, prohýbá se, když se vezme za rho, má měkké víko a přehřívá se. Na druho ustranu jsme četl i samý pozitiva, ale když se někomu něco stalo ,tak měl velký problémy s reklamacema, trvaly dlouho a některý nebyly uznaný. Ti kterým se nic nestalo ale řikají, že by neměnili. mám z něho takovej rozporuplněj pocit
Za 25k nemuzes ocekavat vysoky herni vykon A vysokou kvalitu. Za opravdu kvalitni herni notebook das kolem 40k nejmin.
Btw: Kdyz se podivas do seznamu vlaken, ja resim podobnou otazku s o trochu vyssim rozpoctem ;)
Btw: Kdyz se podivas do seznamu vlaken, ja resim podobnou otazku s o trochu vyssim rozpoctem ;)
já nečekám extra výkon, gothic 3, oblivioun, to jsou tak nejnovější hry, žádnej Crisis, žádný GTA4. navíc to nepotřebuju úplně na max detaily. Ono ale koupit si notec, co ti vydrží půl roku a polovinu doby je v servisu je zase blbost. Navcí když se ti ohne základovka, tak ti to nikde nevyreklamujou a co potom.
Najít notebook, který by vyhověl vaším kritériím je problém. Zejména kvůli tomu, že jste automaticky vyloučil notebooky s pochybným servisem. A ty jak známo mají nejlepší poměr cena/výkon.
Dell - v té ceně jsem nenašel. (Vše vesměs int. grafika)
Lenovo - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Snad by měl stačit výkonem grafiky ATI Mobility Radeon HD 3470.
HP - poslední dobu slyším na jejich adresu od firem jen kritiku. Sami jsme zažili několik reklamací. (U jednoho kousku to bylo třikrát, (cca. 3xměsíc :rolleyes:) 6xxx řada.
Toshiba - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Siemens - vesměs integrovaná grafika.
Acer - nedoporučuji (problematický servis, vlastní zkušenost)
MSI, VBI - k tomu se ani nebudu vyjadřovat
Dell - v té ceně jsem nenašel. (Vše vesměs int. grafika)
Lenovo - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Snad by měl stačit výkonem grafiky ATI Mobility Radeon HD 3470.
HP - poslední dobu slyším na jejich adresu od firem jen kritiku. Sami jsme zažili několik reklamací. (U jednoho kousku to bylo třikrát, (cca. 3xměsíc :rolleyes:) 6xxx řada.
Toshiba - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Siemens - vesměs integrovaná grafika.
Acer - nedoporučuji (problematický servis, vlastní zkušenost)
MSI, VBI - k tomu se ani nebudu vyjadřovat
no o HP jsme slyšel chválu na všechno, kromě pavilony, že mají prý servis v Polsku...Vim, že ten servis je krutá podmínka, ale myslim že servis dělá půlku notebooku
tak jako neznalec jsem se podíval taky po něčem...nevík jak moc se liší grafiky do NB výkonem od stolních, na pár testů a srovnání jsme koukal, ale moc mi to neřeklo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - trochu mi vadí, jak je moc lesklá, ale asi se an to dá zvyknout
a nemůžu uvěřit že tohle taky, ale...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - je to bussines class, má tělo i víko ze slitiny hořčíku, vyztužený, dobrej výkon a u konfigurace se slabší grafárnou velmi kvalitní chlazení. O řadě TM jsme četl jen pozitiva, i se servisem. Prý přijede kurýr a do tejdne ho máte nazpátek doma. To se stalo při výměně kvůli nefunkčním pixelům, jinou vadu jsme nikde nenašel. Ale je to Acer a to mě děsí
f-s má slabší grafiku, než ty dva předchozí a je bílej, ale zase fs mají většinou přednostní servis
Sony Vaio NS21Z: zase slabší grafika, ale snad dobrej servis
tak jako neznalec jsem se podíval taky po něčem...nevík jak moc se liší grafiky do NB výkonem od stolních, na pár testů a srovnání jsme koukal, ale moc mi to neřeklo
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - trochu mi vadí, jak je moc lesklá, ale asi se an to dá zvyknout
a nemůžu uvěřit že tohle taky, ale...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - je to bussines class, má tělo i víko ze slitiny hořčíku, vyztužený, dobrej výkon a u konfigurace se slabší grafárnou velmi kvalitní chlazení. O řadě TM jsme četl jen pozitiva, i se servisem. Prý přijede kurýr a do tejdne ho máte nazpátek doma. To se stalo při výměně kvůli nefunkčním pixelům, jinou vadu jsme nikde nenašel. Ale je to Acer a to mě děsí
f-s má slabší grafiku, než ty dva předchozí a je bílej, ale zase fs mají většinou přednostní servis
Sony Vaio NS21Z: zase slabší grafika, ale snad dobrej servis
Pak je jeste dalsi moznost mrknout po nove rade Asusu N, sam mam objednanej slabsi model, recenze, postrehy od lidi a vse vypada docela zajimave, kvalita provedeni ma byt velmi slusna. Vydrz by mela mit N rada podle testu taky zajimavou az 3 hodiny, ale bude zalezet samozrejme na konfiguraci NTB a jeho pouziti..
do tve ceny by sel tento:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vykonove lepe je na tom pak jeste tento, ale ten uz je o 3000 nad limitem
do tve ceny by sel tento:
vykonove lepe je na tom pak jeste tento, ale ten uz je o 3000 nad limitem
[QUOTE=tysek;231815]O řadě TM jsme četl jen pozitiva, i se servisem. Prý přijede kurýr a do tejdne ho máte nazpátek doma. To se stalo při výměně kvůli nefunkčním pixelům, jinou vadu jsme nikde nenašel. Ale je to Acer a to mě děsí[/QUOTE]
Já jsem reklamoval TM ohledně přehřívání (HDD 60°C a víc) a po 14 dnech mi přišel s tím, že závada nenalezena. Po opětovném odeslání mi přišel notebook po 4 týdnech s vyměněným diskem. Závada neodstraněna. Dál už jsem na to neměl nervy a pořídil jsem si jiný notebook. Kolega řešil problém s pískáním u TM a po několika urgencích, které se protáhly na několik měsíců nevyřešil nic.
Já jsem reklamoval TM ohledně přehřívání (HDD 60°C a víc) a po 14 dnech mi přišel s tím, že závada nenalezena. Po opětovném odeslání mi přišel notebook po 4 týdnech s vyměněným diskem. Závada neodstraněna. Dál už jsem na to neměl nervy a pořídil jsem si jiný notebook. Kolega řešil problém s pískáním u TM a po několika urgencích, které se protáhly na několik měsíců nevyřešil nic.
já sem tušil že je to zrada, že by acer udělal něco kloudně....asi to byla výjimka....
není na tom asus podobně jako acer? jinak jsou to oba zajímavý noťasy
není na tom asus podobně jako acer? jinak jsou to oba zajímavý noťasy
Co sem posledni dobou slysel servis Asusu se lepsi, i kdyz muze to byt pripad od pripadu.
Jinak recenze na NTB Asus rady N:
https://www.svethardware.cz/recenze-asus-n51tp-na-platforme-amd/25968
Jinak recenze na NTB Asus rady N:
https://www.svethardware.cz/recenze-asus-n51tp-na-platforme-amd/25968
tak jsme zjistil ,že ten slabší si koupil jedne známej, tak ai asi chvilku počkám na jeho názory, ale ty asusy mě opravdu zaujaly, du ještě přečíst ty recenze
Tak ja tak dlouho hledal zajimavy multimedialne pracovni NTB az sem se dockal teto Nkove rady, sem pro nej rozhodlej - jedine co sem vycetl za nevyhody jsou mene kvalitni repracky, predni vystupy pro sluchatka a estatu, jinak si neni udajne na co stezovat..