Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Přehřívání CPU po přidání 1GB RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    Dobrý den,

    Po přidání 1GB RAMky(Zapojeno v Single-Chanelu) se mi při větší zátěži začíná samo rebootovat PC.Dřív jsem měl v PC 512 MB RAM a vše šlo v pohodě. Mam pocit že se mi přehříva CPU(V HW se moc nevyznám ,ale něco vím). Koupil jsem proto tento chladič(myslel jsem si že to záleží na procesoru) http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=53374 no a když jsem rozmontoval PC tak jsem zjistil že nemám socket 775 ,ale mám socket 478! (tohle se dá komentovat jedím slovem "amatér" - Chybama se člověk učí) Proto ho jdu zítra vyměnit za http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=39596 Chtěl jsem se zeptat jestli to má cenu anebo jestli je chyba někde jinde.

    Sestava:
    CPU typ Intel Celeron D 345, 3066 MHz
    Označení CPU Prescott-256

    MB: Název základní desky ASRock P4V88 (sct.: 478)

    RAM:Typ sběrnice DDR SDRAM 1,5 GB

    Teploty:
    Bez zátěže hlásí 48?C-51?C
    V zátěži(hrou): se teplota vyšplhá do 60 ?C a PC reset.

    Díky všem moc za odpovědi.
    P.S.: Mějte se mnou trpělivost. Bude to běh na dlouhy kilometry. Jsem upný začátečník.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Jaky znacky RAMek tam mas ? Zkousel si test pameti ? Memtest nebo Goldmemory ??

    Rebootuje se ti PC i kdyz odstranis tu pridanou pamet ??
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Maximus12 Zobrazit příspěvek
    Jaky znacky RAMek tam mas ? Zkousel si test pameti ? Memtest nebo Goldmemory ??

    Rebootuje se ti PC i kdyz odstranis tu pridanou pamet ??
    DIMM1: Kingmax MPXD42F-D8KT4B (1GB - přidaná)
    DIMM3: Nanya M1U51264DS8HC3G-5T (512 MB - ta už tam byla když jsem to koupil)

    Ta 512 MB samotná pracuje v pohodě.
    Goldmemory ani memtest jsem nezkoušel. Zkusím
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Pripadne dej pryc tu 512MB a zkus to jen s tou 1GB a uvidis..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    1 GBajtová RAMka jede uplně v pohodě. No jo ,ale co budu dělat s 512 MB RAMkou? Počkám až mi dojde chladič a potom uvidím co s ní bude.Třeba ten nový chlaďič utáhne i 1,5 GB RAM. No jinak díky (neboj maximusi podivam se do leva :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od ToNiX Zobrazit příspěvek
    1 GBajtová RAMka jede uplně v pohodě. No jo ,ale co budu dělat s 512 MB RAMkou? Počkám až mi dojde chladič a potom uvidím co s ní bude.Třeba ten nový chlaďič utáhne i 1,5 GB RAM. No jinak díky (neboj maximusi podivam se do leva :-)
    Tak podle me ta Nanya nechce makat s Kingmaxem, v tom je cely problem..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Citace Původně odesláno od ToNiX Zobrazit příspěvek
    Třeba ten nový chlaďič utáhne i 1,5 GB RAM. No jinak díky (neboj maximusi podivam se do leva :-)
    Tak tohle je totální kravina... Jak jde vidět tak problém byl nejspíše v nekompatibilitě pamětí, na kterou teplota procesoru nemá absolutně žádný vliv
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od KunNy Zobrazit příspěvek
    Tak tohle je totální kravina... Jak jde vidět tak problém byl nejspíše v nekompatibilitě pamětí, na kterou teplota procesoru nemá absolutně žádný vliv
    Taky se mi nezdá, že by problém byl v přehřívání procesoru... Zkoušel jsi někde měřit teploty? (např. Everest Ultimate...) toho CPU před "pádem systému"? Spíše bych to viděl buď na problém nekompatibility pamětí mezi sebou, popř. problém s paměťovým slotem na desce... Všeobecně tedy paměti od dvou různých výrobců v jednom PC paseku nedělají (pokud mají samozřejmě stejné nebo +/- totožné parametry - nemyslím tím velikost). Každopádně se na druhou stranu pro jistotu nedoporučuje "mixovat" různé paměti mezi sebou... V 90% to bude šlapat naprosto bez problémů, ale těch zbylých 10%... Já mám např. v PC Black Dragony od Geilu (8mi čipové) a Patrioty LLK (16ti čipové) a jedou dohromady naprosto bezproblémově...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od ToNiX Zobrazit příspěvek
    DIMM1: Kingmax MPXD42F-D8KT4B (1GB - přidaná)
    DIMM3: Nanya M1U51264DS8HC3G-5T (512 MB - ta už tam byla když jsem to koupil)

    Ta 512 MB samotná pracuje v pohodě.
    Dodej screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny osazené moduly) z programu CPU-Z.

    Osobně bych viděl problém v tom, že BIOS nastaví nesprávné časování, které oběma modulům nevyhovuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    2

    taky si myslim, ze to urcite neni procesorem a jeho teplotou, ale jen nekompatibilitou ramek, radeji bych vyhodil tu 512mb a prikoupil 1gb k tomu druhemu gb a problem by mel byt vyresen, kamarad mel to same, akorat nanya a ocz dohromady, koupily jsme dalsi ocz, nanyu vyhodili a bylo po problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    To delá, delalo mi to u starého pc kde sem mel DDR2 667mhz a 3xDDR2 800mhz , tak sem podtaktoval na určitou dobu všechny na 667 a chodilo to. pak jsem ty tři přetaktoval na 912 mhz a tu 667 jsem vyhodil.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: přidáni ram
    Od pepples v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-01-2011, 21:56
  2. boot.ini - pridani OS
    Od krtek989 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-07-2010, 23:34
  3. DDR1: Přidání 1GB d staršího PC
    Od ToNiX v sekci Operační paměti
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 10-07-2010, 23:15
  4. Přidání RAM
    Od Rosnatka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 26-04-2010, 16:53
  5. DDR2: přidání dalších 2GB DDR II
    Od pabloroche v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 01-12-2008, 17:40