Nefunkci podsvetleni - Notebook Fujitsu Siemens Amilo Pro V2060
Znami maji tento notebook a maji nefunkcni podsviceni. Notebok je jinak v poradku, pracuji ted na externim LCD, dokonce je videt pri spravnem nasviceni neco i na display notebooku. No a jejich dotaz je jestli se daji koupit vybojky pod notebookove LCD. Nechteji do toho sypat moc penez, cili nejradeji by koupili pouze to podsviceni nebo si jej nechali zamontovat v TS Bohemii kde NB koupili po nich chteli pouze za zjisteni zavady 500,- (me se to nezda moc, ale jim ano) a to jim ani nerekli jestli to vubec pujde spravit a za kolik. Zavada se bohuzel stala az 2 mesice po konci zaruky. Mate nejake tipy, kde se daji takove veci sehnat?
PS: mel by to byt tento typ: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PS: mel by to byt tento typ: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
výměna celýho dyspleje kolem 3000 Kč záleží jak dobrej servis seženeš
a ty lampy samostatně vyměnit u notasu asi nepudou (nejsem si jistej ale většinou to byl jeden celek displej a lampy zalitej do sebe takže se to nevyplatí rozdělávat)
bo sehnat rozbitej notas - podobnej typ - samozřejmě s dobrým displejem a doma nebo v nákým servisu vyměnit :)
a ty lampy samostatně vyměnit u notasu asi nepudou (nejsem si jistej ale většinou to byl jeden celek displej a lampy zalitej do sebe takže se to nevyplatí rozdělávat)
bo sehnat rozbitej notas - podobnej typ - samozřejmě s dobrým displejem a doma nebo v nákým servisu vyměnit :)
Zatim jsem nasel tohle http://www.ntbservis.cz/
Na strance reference maji jako 12. prave opravu podsviceni.
Zalezi taky na tom jestli se jim to bude chtit platit, nebo radeji zainvestuji do noveho NB
Na strance reference maji jako 12. prave opravu podsviceni.
Zalezi taky na tom jestli se jim to bude chtit platit, nebo radeji zainvestuji do noveho NB
JJ ale píšou :U notebooku nefungovalo podsvícení displeje, obraz byl na displeji nepatrně vidět ale jen pod světlem. Po rozebrání bylo na první pohled vidět několik spálených součástek na invertoru (VN měnič pro podsvícení). Displej byl otestován a podsvícení bylo v pořádku, stačilo tedy jen vyměnit invertor. V některých případech se stává, že odejde podsvětlovací trubice, která je součástí dipleje.
tzn když se podělal invertor tak to zpravěj ale pokud lampa tak vyměněj celej displej
tzn když se podělal invertor tak to zpravěj ale pokud lampa tak vyměněj celej displej
[QUOTE=Jiziii;232090]JJ ale píšou :U notebooku nefungovalo podsvícení displeje, obraz byl na displeji nepatrně vidět ale jen pod světlem. Po rozebrání bylo na první pohled vidět několik spálených součástek na invertoru (VN měnič pro podsvícení). Displej byl otestován a podsvícení bylo v pořádku, stačilo tedy jen vyměnit invertor. V některých případech se stává, že odejde podsvětlovací trubice, která je součástí dipleje.
tzn když se podělal invertor tak to zpravěj ale pokud lampa tak vyměněj celej displej[/QUOTE]
To samozrejme zjisti az serviceman. A jestli do toho ji se musi rozhodout znami.
tzn když se podělal invertor tak to zpravěj ale pokud lampa tak vyměněj celej displej[/QUOTE]
To samozrejme zjisti az serviceman. A jestli do toho ji se musi rozhodout znami.
V minulosti se mi stalo, že u mého notebooku (nějaký Dell, už si nepamatuji typ) odešlo podsvícení. Experimentováním jsem zjistil, že došlo k poškození kabelu mezi grafickou kartou a display-em. Nový kabel jsem koupil za 500 kč přes Net.
Takže závada nemusí být pouze na vadným invertoru a nebo na trubicích.
Takže závada nemusí být pouze na vadným invertoru a nebo na trubicích.
Nejde o muj notebook. Kdyby slo o muj, tak asi taky hledam pricinu sam, pokud by to slo. Ale takhle jim ho nechci pokazit vice nez je. Tak bych ji radeji doporucil servis
Tak se mi stalo něco podobného.
Koupil jsem notebook asus. Po roce odešla baterka (výdrž cca 10 min) a po dvou letech (těsně před vypršením záruky) mi začal vypadávat displej. Pomáhalo počítač vypnout a zapnout a na několikátý pokus naběhl. (měl svoje období, někdy zlobil při každém startu, jindy byl třeba 14 dní klid). Nakonec jsem se rozhodl využít záruky a poslal ho do servisu, kde vyměnili základní desku.
Půl roku po této opravě začal při startu nebo vyklopení displej červěně problikávat. Tušil jsem nějaké problémy a asi týden na to mi zhaslo podsvícení. Po zapnutí notebooku vydrží svítí maximálně do doby, než naběhne OS, poté je nutné zyvřít a otrevřít víko, aby se znovu rozsvítil, po několika vtěřinách / minutách ale stejně znovu zhasne.
Teď na displej musím svítit lampičkou z několika cm, abych vůbec něco viděl a rozmýšlím, jak dál postupovat. Myslíte, že má smysl zkoušet opravu? Pokud by stačila jen výměna nějakých dílů, pustil bych se do toho sám, ale nb jsem nikdy nerozebíral a nevím, jaká by mohla být příčina.
A ještě by mě zajímalo, jestli ten displej nemohla odrovnat kalibrace barev pomocí adobe gamma (kontrast, jasy, barvy), kterou jsem prováděl někdy o Vánocích?
Koupil jsem notebook asus. Po roce odešla baterka (výdrž cca 10 min) a po dvou letech (těsně před vypršením záruky) mi začal vypadávat displej. Pomáhalo počítač vypnout a zapnout a na několikátý pokus naběhl. (měl svoje období, někdy zlobil při každém startu, jindy byl třeba 14 dní klid). Nakonec jsem se rozhodl využít záruky a poslal ho do servisu, kde vyměnili základní desku.
Půl roku po této opravě začal při startu nebo vyklopení displej červěně problikávat. Tušil jsem nějaké problémy a asi týden na to mi zhaslo podsvícení. Po zapnutí notebooku vydrží svítí maximálně do doby, než naběhne OS, poté je nutné zyvřít a otrevřít víko, aby se znovu rozsvítil, po několika vtěřinách / minutách ale stejně znovu zhasne.
Teď na displej musím svítit lampičkou z několika cm, abych vůbec něco viděl a rozmýšlím, jak dál postupovat. Myslíte, že má smysl zkoušet opravu? Pokud by stačila jen výměna nějakých dílů, pustil bych se do toho sám, ale nb jsem nikdy nerozebíral a nevím, jaká by mohla být příčina.
A ještě by mě zajímalo, jestli ten displej nemohla odrovnat kalibrace barev pomocí adobe gamma (kontrast, jasy, barvy), kterou jsem prováděl někdy o Vánocích?
Odrovnat ne, spíš prostě zase odešlo něco na základní desce ( možná nějaký ovladač jasové složky grafického signálu, který říká monitoru, aby vypl podsvícení - ale to se dá jen těžko hádat ). Pro tebe je podstatné asi to, že pokud to není softwarová chyba ( což by spravila přinejhorším přeinstalace OS, resp. instalace jiného OS ), u notebooku s tím nic nezmůžeš. Maximálně to zase dát do servisu, ale za to už budeš platit, troufnu si tvrdit, že ne málo.
Můžeš do servisu zavolat a zeptat se, kolik by ta oprava asi tak mohla odhadem stát. Ale pokud je ten noťas dva roky starý, nemusí se to už vyplatit.
Můžeš do servisu zavolat a zeptat se, kolik by ta oprava asi tak mohla odhadem stát. Ale pokud je ten noťas dva roky starý, nemusí se to už vyplatit.
To spis vypada opravdu na zlamany flex kabel - i ten cerveny nadech tomu odpovida. Mozna se jen kablik uvolnil z konektoru nebo je utrhly konektor (pokud neni zajisteny klapkou)
Na vině je vadný displej, takže jediné řešení je vyměnit ho, pokud jde o 15,4" WXGA tak by stál 3500,- V případě, že budete mít zájem, ozvěte se. http://www.ntbservis.cz
V autorizovaném servisu bude displej stát jako celý notebook...
V autorizovaném servisu bude displej stát jako celý notebook...