Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 49

Téma: Test HDD

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    Když chci otestovat povrch HDD, jaký je rozdíl v použití testu např. přímo z WinXP a např. programu HDtune? Způsob testu je stejný nebo některý z těchto programů testuje líp? Ještě bych se chtěl zeptat, jestli někdo víte, jaký je u programu HDtune rozdíl u normálního a rychlého testu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele Total AMD
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    138

    No nwm jakej je v tom rozdíl ale HD tune bych řekl že bude asi lepší než Win ale nwm No a mezi rychlim a norm. testem bude asi rozdíl v tom že ten norm. bude asi pomalejší ale taky poctivější.... bude hledat v každym tom sektoru tu chybu dýl...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Pokud chceš HDD řádně otestovat, tak je nejlepší použít specializovanou utilitu přímo od jeho výrobce...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    Jde mi jen o nějakou zběžnou kontrolu disku. Koupil jsem nedávno nový HDD a namontoval ho do PC. Vše funguje, jak má a při instalaci WinXP jsem zvolil "pomalý" formát disku na NTFS a vše OK. Chci teď jen HDD zběžně zkontrolovat, než na něj začnu instalovat všechna potřebná data. Žádné podezření na chybu disku nemám-šlape dobře, je tichý a nezahřívá se. Jen kdyby tam náhodou eventuelně nějaká chyba byla, tak abych o ní věděl hned, než ji zjistit později, až budu mít vše nainstalované. Vždy jsem jen používal klasickou kontrolu disku obsaženou v systému WinXP. Však určitě víte, co tím chci říct-nový disk se vždy samozřejmě doporučuje zkontrolovat. Nejspíš prodeju disk oběma programy (ve WinXP i HDtune). Alespoň si trochu protáhne kosti
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    HD Tune má tu výhodu, že ti přečte i SMART, teplotu, udělá test rychlosti. Test povrchu není všechno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    V PC mám nainstalovaný i Everest, ten SMART a teplotu HDD ukazuje taky.
    Máš ale pravdu-i test rychlosti HDD v HDtune je samozřejmě dobrý doplněk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    Ještě bych měl prosím dva dotazy k programu HD Tune. V záložce "Health" se vypisuje SMART disku a na počítači v práci se mi zobrazuje jeden řádek zvýrazněný žlutě. Konkrétně se jedná o údaj "Spin Retry Count".
    Co vlastně indikuje žlutě zvýrazněný řádek a co je to přesně "Spin Retry Count"?

    P.S.: v této záložce je i vlevo dole údaj "Power On Time" - ten značí čas v hodinách, po který už HDD běžel?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    Po dlouhé době bych se chtěl vrátit k tomuto tématu, ať zbytečně nezakládám nové.
    V programu HD Tune 2.55 tedy položka "Power On Time" zobrazuje počet hodin, po který už harddisk běžel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud jde o položku 09 tak ano - ve verzi 4.55 je u ní dokonce psáno "Power On Hours Count"
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    Jde mi o to, že budu kupovat nový notebook a dle vyjádření prodejce se jedná o vybalený, ale nepoužitý kus. Tak mi jde o to, jak si mohu ověřit, že je tomu skutečně tak. A asi nejlepší by bylo právě zkontrolovat, kolik hodin už harddisk běžel. Je to NB s předinstalovaným systémem, takže je mi jasné, že nějaký čas už tam bude. Taky bych se mohl podívat ve správci počítače na výpis Windowsu, kdy byl zapnutý, apod. Nerad bych totiž dostal NB, který někde byl, jako předváděcí a mohl už být delší dobu v provozu. Pokud se má jednat o nový nepoužitý kus, tak si za tím stojím, aby to tak bylo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Spíš bych tedy zkontroloval Start/Stop Count (04) / Power Cycle Count (0C), extra bych se zaměřil na Reallocated Sector Count (05) a Current Pending Sector (C5) - tyhle dvě položky mohou naznačit stav disku pokud by byl starší. Doporučuju stáhnout co nejnovější verzi HD Tune (u některých mobilních Toshib a Samgungů hlásí warningy i u "unknown" položek) + dále ověřit hodnoty Crystal Disk Infem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    Tak už jsem koupil ten nový noťas a narychlo se mrknul pomocí HDTune.
    Můžete se mrknout, zda je disk OK, moc se v tom nevyznám?
    Zaráží mě, že to je nový NB a HDD už byl spuštěn 11x (z toho jsem to 2x zapnul já) a že už má disk odpracováno 7 hodin.

    Naposledy upraveno uživatelem Arny_CZ: 19-07-2011 v 19:07
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,088

    Citace Původně odesláno od Arny_CZ
    Zaráží mě, že to je nový NB a HDD už byl spuštěn 11x (z toho jsem to 2x zapnul já) a že už má disk odpracováno 7 hodin.
    A jak myslis, ze se mu na plotny dostal operacni system?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    144

    To je mi jasné, že už HDD musel být zaplý a musí mít nějaký čas odpracovaný, ale 7 hodin? Leda, že by se po výrobě disky nějak testovaly. Nahrání systému na disk určitě netrvá 7 hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Test 2
    Od Test4 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-10-2013, 23:12
  2. Test
    Od Test2 v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 19:22
  3. Test
    Od Test4 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 02:07