Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus A8J-nejde zapnout

omnitek (92)|24.3.2009 16:02
zdravím Vás všechny,
Mám problém s tímto NTB---asus a8j...až do dnešního rána šlapal v pohodě.Ještě včera večer sem na něm pracoval a dnes jsem ho jen z domova nesl do kanclu v brašne a jediné co ted dělá .tak že po připojení adaptéru probliknout diodky které označují zapnutí zvuku a klávesy capslock a dál jen spolu slabounce blikají a něco uvnitř jakože tiká(jako když cvaká vadný HDD,ale ne tak nahlas),ani se nedá vypátrat co přesně ten zvuk vydává.Uplnej negramota nejsem,ale vubec mě nenapadá na co bych se měl zaměřit..nemáte někdo nějákej tip jak postupovat.Díky
Maximus12 (763)|24.3.2009 16:10
[QUOTE=omnitek;232757]zdravím Vás všechny,
Mám problém s tímto NTB---asus a8j...až do dnešního rána šlapal v pohodě.Ještě včera večer sem na něm pracoval a dnes jsem ho jen z domova nesl do kanclu v brašne a jediné co ted dělá .tak že po připojení adaptéru probliknout diodky které označují zapnutí zvuku a klávesy capslock a dál jen spolu slabounce blikají a něco uvnitř jakože tiká(jako když cvaká vadný HDD,ale ne tak nahlas),ani se nedá vypátrat co přesně ten zvuk vydává.Uplnej negramota nejsem,ale vubec mě nenapadá na co bych se měl zaměřit..nemáte někdo nějákej tip jak postupovat.Díky[/QUOTE]

Zkusil bych nejdrive zda neni problem s adapterem, zda neni NTB vybitej a neni tam jen spatny kontakt, trosku tam s nim zahejbat, dal bych zkusil pripojit na externi monitor zda neni problem s displejem, v posledni rade bych vyndal disk a zkusil ho pripojit do PC a projet testama pripadne zkusil jiny HD..
omnitek (92)|24.3.2009 16:53
[QUOTE=Maximus12;232759]Zkusil bych nejdrive zda neni problem s adapterem, zda neni NTB vybitej a neni tam jen spatny kontakt, trosku tam s nim zahejbat, dal bych zkusil pripojit na externi monitor zda neni problem s displejem, v posledni rade bych vyndal disk a zkusil ho pripojit do PC a projet testama pripadne zkusil jiny HD..[/QUOTE]

fakt nechápu proč z ničeho nic nejde,při tom jsem s nim něják hodně nehybal,ne teda něják surově...
A po zmáčknutí TL. power se ani nerozjedou ventilátory,nic.jen blikaj ty diody
Maximus12 (763)|24.3.2009 17:08
[QUOTE=omnitek;232776]______________________
adaptér jsem proměřoval-ten byl v pohodě-stejně tak jsem zkoušel jestli je dobrý kontakt
monitor jsem připojil a stav je stejný
disk jsem zrovna zazálohoval a program HDDscan mi nic nenašel

fakt nechápu proč z ničeho nic nejde,při tom jsem s nim něják hodně nehybal,ne teda něják surově...
A po zmáčknutí TL. power se ani nerozjedou ventilátory,nic.jen blikaj ty diody[/QUOTE]

je v zaruce ?

jinak napada me castej problem deska.. ale to neni sance odzkouset.
omnitek (92)|24.3.2009 17:27
[QUOTE=Maximus12;232780]je v zaruce ?

jinak napada me castej problem deska.. ale to neni sance odzkouset.[/QUOTE]

v záruce není...a podle toho co teda vidim to vypadá na desku...ještě jsem se někde doslechl že ten zvuk jak jsem popisoval by mohl znamenat zkrat někde na desce,ale fakt nevim kde.víc divný mi přijde to že by se odkurvila deska během 10minut převozu v brašně.
r34ktor (7477)|24.3.2009 19:49
HW běžně odchází "z čista jasna". Pravděpodobně se bez pomoci autorizovaného servisu neobejdeš. Jen se musíš rozhodnout (případně nechat posoudit), zda je to ve tvém případě vůbec rentabilní.
Maximus12 (763)|24.3.2009 19:54
[QUOTE=omnitek;232784]v záruce není...a podle toho co teda vidim to vypadá na desku...ještě jsem se někde doslechl že ten zvuk jak jsem popisoval by mohl znamenat zkrat někde na desce,ale fakt nevim kde.víc divný mi přijde to že by se odkurvila deska během 10minut převozu v brašně.[/QUOTE]

bohuzel stat se to muze, nekdy i z niceho nic .. Osobne bych asi zkusil do toho servisu zavolat popsal bych jim zavadu zda by nevedeli cim to pravdepodobne muze byt a nerekli ti baj oko cenu.. Klasicky by ti mohli udelat jen diagnostiku, ale i za tu se plati a pak by se videlo..

OT: Jinak manikovi u nas v praci odesla deska v HPcku a kdyz sme zistovali kolik by stala nova vychazela pres 10K. Takze v tomhle to pak chce hodne zvazit zda se to vyplati nebo ne..
omnitek (92)|24.3.2009 20:15
ještě by mě zajímalo jestli základni desku z NB lze oskoušet tzv.ve křoví,stejně jako obyčejnou desku do desktopu.což je vyndat jí z casu.dát jen repráček,procák atd...
omnitek (92)|24.3.2009 20:22
jinak vím že sebe lepší servis mi neřekne víc než zjistím sám s vaší pomocí..pokud to teda nepošlu přímo do asusu..tam by si řekli nějákou tu stovku za diagnostiku a pak by se vidělo.jinak desku sem zjistil po telefonátu s nima okolo 10K,což je taková klasika u NB této třídy.
Maximus12 (763)|24.3.2009 21:27
[QUOTE=omnitek;232867]ještě by mě zajímalo jestli základni desku z NB lze oskoušet tzv.ve křoví,stejně jako obyčejnou desku do desktopu.což je vyndat jí z casu.dát jen repráček,procák atd...[/QUOTE]

pochybuju, musel bys rozebrat cely NTB a tezko bys ho daval do kupy.. Aspon nikdy sem o tom neslysel ze by to nekdo delal. Procak jinej tam nedostanes, abys to ozkousel a ani nic jineho s tim neudelas.
Fr33dom (5)|9.4.2009 06:41
Pokud nejde zapnout ani se nenabíjí tak bude vadná napájecí část v notebooku, většinou je to opravitelné.