Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 51

Téma: Doporučte prosím anti-vir a anti-spyware

  1. #31
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    U nas je to kombinace - otec (workstation + 2x notes, v praci cca 100x pc + server + ustredna ) pouziva Eset, matka (notes, v zivote neprovedla manualni upgrade cehokoliv(!) Avast + SpyBot, ja (workstation, 2x umpc) Avast + Malwarebyte's Anti-Malware + Spybot na scan. Zatim drzi vsechny pc, ale u matky bych radsi pockal az se vrati domu...

    edit: SpywareTerminator je goog, ale v poslednich verzich uz je dost velkej a nemotornej... Tim vubec nechci tvrdit, ze je spatnej - to rozhodne NE!
    U toho ST je docela důležité, co všechno je nastaveno na "aktivní"... Pokud všechno, tak naprosto souhlasím, protože i na svižné sestavě potom vše trvá strašně dlouho... Já ho mám "neaktivního" a akorát dvakrát do týdne projedu systém jeho kontrolou... Aktivní mám akorát tu "anticookie" ochranu, která sice něco ubrala z rychlosti internetu, ale dá se to přežít. Moje drahá polovička si toho ani nevšimla...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    Dva roky používám úspěšně kombinaci AVG 7.5 Free+Spybot - Search & Destroy+ad-aware
    a žádná havěť mi tu neběhá

    XXXXXXXX
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    Dva roky používám úspěšně kombinaci AVG 7.5 Free+Spybot - Search & Destroy+ad-aware
    a žádná havěť mi tu neběhá

    XXXXXXXX
    Tak to máš asi ňáký rozbitý.
    Schválně... pusť na svůj komp TOHLE a uvidíš, jak tě to rozhodí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tak já se taky přidám - kombinace Avastu a integrovaného firewallu ve Windows ( Vista a 7 ). Nevšiml jsem si, že bych měl mít nějaké problémy s čímkoliv, takže pokud poslední dva roky neproudí data mým internetem zcela bez mého vědomí, troufnu si prohlásit i tuto kombinaci za bezpečnou pro domácí použití.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Tak to máš asi ňáký rozbitý.
    Schválně... pusť na svůj komp TOHLE a uvidíš, jak tě to rozhodí.
    Schválně jsem to chtěl vyzkoušet, akorát mi to háže chybu po vyplnění údajů... Dělá Vám to taky? Nebo je to jen chvilková slabost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    Driv jsem teda jel na AVG (tehdy jeste 6.0), ale po instalaci KAV se zjevilo hned par koniku. Momentalne jedu uz tretim rokem na Kaspersky Internet Security krome vlastni hlouposti (necteni upozorneni a nasledny povoleni viru a pozastaveni stitu) jsem s nim nemel zadnej problem.. takze spokojenost.. jen ta cena
    jeste bych se chtel zeptat lidi, co to taky pouzivaj, taky vam to porad hlasi nakej worm helkern?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Dufinos Zobrazit příspěvek
    Schválně jsem to chtěl vyzkoušet, akorát mi to háže chybu po vyplnění údajů... Dělá Vám to taky? Nebo je to jen chvilková slabost?
    Asi spíš slabost. Po vyplnění formuláře ti to poděkuje (viz sreen) a na tebou uvedený email ti přijde odkaz ke stažení produktu. Takže jsem to udělal za tebe a tady ho máš: http://www.mwti.net/products/mwav/mwavdownload.asp

    Jinak něco o tom MWAV a jeho nastavení máš zde: MWAV (Věříte svému antiviru?)


    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    ....jeste bych se chtel zeptat lidi, co to taky pouzivaj, taky vam to porad hlasi nakej worm helkern?
    Kdo ti to hlásí? A co za potvoru to má podle KIS být? Hoď kdyžtak screen toho upozorňovacího okna, popř. okna s karanténou, nebo výpis z logu. Já ho používám už přes dva roky a zatím jsem se nesetkal s jediným falešným poplachem, nebo nákazou. Třeba je to jen něco, co KIS nezná a je potřeba mu to nakukat do důvěryhodných.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: untitled.JPG 
Zobrazení: 97 
Velikost: 107.2 KB 
ID: 10202  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 28-03-2009 v 16:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    [QUOTE=fanynek;234096]Asi spíš slabost. Po vyplnění formuláře ti to poděkuje (viz sreen) a na tebou uvedený email ti přijde odkaz ke stažení produktu. Takže jsem to udělal za tebe a tady ho máš: http://www.mwti.net/products/mwav/mwavdownload.asp

    Díky... Zkoušel jsem to i teď a akorát to vyhodilo (po vyplnění formuláře) stejnou hlášku jako dopoledne: "HTTP/1.1 404 Not Found" Hned vyzkouším, jak je na tom ESET NOD32

    Dám vědět, jestli něco bylo, co by nodu proklouzlo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    tak jsem to vyzkoušel.... Vir žádný, takže buď je dobrý ESET NOD32 a nic nepustil (i když jsem při testování ještě nikdy na vira nenarazil) a nebo jsou oba antiviry špatné a PC se mi "červíkama" jen hemží

    Každopádně, co se spyware týče... Projel jsem to nejdřív tady tím "doporučeným" kouskem a našel 11 věcí (které z hlediska freewarové verze nevymazal)... Pak jsem to projel Ad Awarem, který našel 2 kritické objekty (smazal jsem je) a pak ještě Spyware Terminatorem, který našel a zlikvidoval dalšího jednoho... Takže jich tam zbylo 8... Je otázka, jestli je to skutečně spyware nebo jenom "podobné" soubory... Zkusím ještě najít nějaké recenze, jestli je opravdu dobrý i podle testů... Přeci jenom nějakých 1300Kč není zas tak málo... I když to bude zřejmě dobrá ochrana, tak přeci jenom v mém PC "neskladuji" nějaké zvlášť cenné informace apod...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Dufinos Zobrazit příspěvek
    tak jsem to vyzkoušel.... Vir žádný, takže buď je dobrý ESET NOD32 a nic nepustil (i když jsem při testování ještě nikdy na vira nenarazil) a nebo jsou oba antiviry špatné a PC se mi "červíkama" jen hemží

    Každopádně, co se spyware týče... Projel jsem to nejdřív tady tím "doporučeným" kouskem a našel 11 věcí (které z hlediska freewarové verze nevymazal)... Pak jsem to projel Ad Awarem, který našel 2 kritické objekty (smazal jsem je) a pak ještě Spyware Terminatorem, který našel a zlikvidoval dalšího jednoho... Takže jich tam zbylo 8... Je otázka, jestli je to skutečně spyware nebo jenom "podobné" soubory... Zkusím ještě najít nějaké recenze, jestli je opravdu dobrý i podle testů... Přeci jenom nějakých 1300Kč není zas tak málo... I když to bude zřejmě dobrá ochrana, tak přeci jenom v mém PC "neskladuji" nějaké zvlášť cenné informace apod...
    Tak to máš už určitě rozbitý.

    Ne, dělám si prču. MWAV je docela paranoidní. Vyháže ti i neplatné klíče registru, zbytky po jakékoli infekci, apod. Proto vždycky před skenem projedu komp Ccleanerem, vymažu tempy, pročistím registr, restartuju a pak dělám sken MWAVem.
    Tady cituju Jamese008 z Viry.cz: "Pokud jste jiz nekdy pouzili v pc program mwav je dost mozne ze se setkate
    s falesnou detekci antiviru ci jinych utilit jinych vyrobcu, ktere oznaci zbytky
    po mwavu jako nakazu.
    Nejde o nic neobvykleho..existuje spousta jinych utilit ktere detekuje konkurence jako
    havet a je to jen laxnosti ci konkurencnim bojem ze toto neni dodnes napraveno.
    Kazdopadne se nemusite bat zeby vam tyto pozustatky zpusobili ujmu na pc".


    Kdyby si chtěl mít 100%-ní jistotu, zajdi na www.viry.cz/forum a tam to pořeš. (Nebo napiš SZ přímo jemu zde na fóru). Ale věřím, že to máš v pohodě.
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 29-03-2009 v 12:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Tak to máš už určitě rozbitý.

    Ne, dělám si prču. MWAV je docela paranoidní. Vyháže ti i neplatné klíče registru, zbytky po jakékoli infekci, apod. Proto vždycky před skenem projedu komp Ccleanerem, vymažu tempy, pročistím registr, restartuju a pak dělám sken MWAVem.
    Tady cituju Jamese008 z Viry.cz: "Pokud jste jiz nekdy pouzili v pc program mwav je dost mozne ze se setkate
    s falesnou detekci antiviru ci jinych utilit jinych vyrobcu, ktere oznaci zbytky
    po mwavu jako nakazu.
    Nejde o nic neobvykleho..existuje spousta jinych utilit ktere detekuje konkurence jako
    havet a je to jen laxnosti ci konkurencnim bojem ze toto neni dodnes napraveno.
    Kazdopadne se nemusite bat zeby vam tyto pozustatky zpusobili ujmu na pc".


    Kdyby si chtěl mít 100%-ní jistotu, zajdi na www.viry.cz/forum a tam to pořeš. (Nebo napiš SZ přímo jemu zde na fóru). Ale věřím, že to máš v pohodě.

    Taky si myslím, že až takový bor.del v PC nemám... Registry, tempy a podobnou zbytečnou havěť čistím max. jednou za 14 dní... alespoň jedním antispy + antivirem to projedu taky zhruba ve stejném intervalu a zase nechodím na nějaké vyloženě nebezpečné stránky, kde bych mohl PC nakazit... SW taky mívám legální a navíc v PC neshromažďuji nějaké důležité informace, o které bych se musel bát... Každopádně díky za tip... Třeba budou mít na tuhle utilitku někdy slevu a budou ji prodávat za 9.99 USD... Pak si ji určitě koupím
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Kdo ti to hlásí? A co za potvoru to má podle KIS být? Hoď kdyžtak screen toho upozorňovacího okna, popř. okna s karanténou, nebo výpis z logu. Já ho používám už přes dva roky a zatím jsem se nesetkal s jediným falešným poplachem, nebo nákazou. Třeba je to jen něco, co KIS nezná a je potřeba mu to nakukat do důvěryhodných.
    tak tady je log (protoze to hlaseni uz mam vyply)

    jak je videt, stava se to dost casto - nekolikrat denne. otazkou je, jestli to ten KIS pritahuje, nebo to ostatni antiviry nehlasej a nebo jestli jsou vsichni, co KIS nemaj, obetmi utoku

    co si pamatuju, tak to hlasil i KAV snad 5.0.. ted mam KIS 7.0 a stale to pretrvava.. a kdyz si clovek nevypne zvuky, tak to vydava stejnej pazvuk, jako kdyz se najde vir - ti, co to nekdy zazili, znaj, co myslim, pro ty co ne, tak to je jak prase na porazce
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    tak tady je log (protoze to hlaseni uz mam vyply)

    jak je videt, stava se to dost casto - nekolikrat denne. otazkou je, jestli to ten KIS pritahuje, nebo to ostatni antiviry nehlasej a nebo jestli jsou vsichni, co KIS nemaj, obetmi utoku

    co si pamatuju, tak to hlasil i KAV snad 5.0.. ted mam KIS 7.0 a stale to pretrvava.. a kdyz si clovek nevypne zvuky, tak to vydava stejnej pazvuk, jako kdyz se najde vir - ti, co to nekdy zazili, znaj, co myslim, pro ty co ne, tak to je jak prase na porazce
    To je detekování pokusu o síťový útok, který KIS blokuje a informuje o tom tím klasickým červeným vyskakovacím oknem se zvukem řevu vetřelce.
    Ty IP adresy směřují někam do Číny, ale to je nepodstatný. Řeší se to i na fóru Kaspersky. http://www.google.cz/search?hl=cs&q=...q=3&oq=intrusi
    Zkontroluj si, jestli máš myslím v nastavení FW povoleno blokování síťových útoků, pak blokovat útočící počítač na: nastav 1440 min. a dále v nastavení FW si zvol Stealth mód. Pak už bude pokoj. Nejsem teď u svého PC, ale večer sem hodím screeny.

    //EDIT// Tak tady to máš. Jen pozn.: build 7.0.1.325 a ta slovenčina proto, páč ho tam mám od doby, kdy ještě česká verze nebyla (cca 1 rok).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-03-29_22-16-49.jpg 
Zobrazení: 93 
Velikost: 177.9 KB 
ID: 10215   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-03-29_22-17-45.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 222.8 KB 
ID: 10216   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-03-29_22-17-49.jpg 
Zobrazení: 84 
Velikost: 122.1 KB 
ID: 10217  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 29-03-2009 v 22:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    To je detekování pokusu o síťový útok, který KIS blokuje a informuje o tom tím klasickým červeným vyskakovacím oknem se zvukem řevu vetřelce.
    Ty IP adresy směřují někam do Číny, ale to je nepodstatný. Řeší se to i na fóru Kaspersky. http://www.google.cz/search?hl=cs&q=...q=3&oq=intrusi
    Zkontroluj si, jestli máš myslím v nastavení FW povoleno blokování síťových útoků, pak blokovat útočící počítač na: nastav 1440 min. a dále v nastavení FW si zvol Stealth mód. Pak už bude pokoj. Nejsem teď u svého PC, ale večer sem hodím screeny.

    //EDIT// Tak tady to máš. Jen pozn.: build 7.0.1.325 a ta slovenčina proto, páč ho tam mám od doby, kdy ještě česká verze nebyla (cca 1 rok).
    diky, tak ten stealth mode jsem zapnul a uvidime, co se bude dit.
    to, ze to je "jen" varovani o pokusu jsem vedel, jen jsem premejslel, jak je to s lidma, co kasperskyho nemaj
    a co se tyce toho zvuku, vzdycky jsem to mel za prase.. ale ten vetrelec bude asi presnejsi
    taky jsem se pokousel zablokovat port 1434 uz v routeru, ale zda se, ze to v nem ani nejde..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od Gouranga Zobrazit příspěvek
    diky, tak ten stealth mode jsem zapnul a uvidime, co se bude dit.
    to, ze to je "jen" varovani o pokusu jsem vedel, jen jsem premejslel, jak je to s lidma, co kasperskyho nemaj
    a co se tyce toho zvuku, vzdycky jsem to mel za prase.. ale ten vetrelec bude asi presnejsi
    taky jsem se pokousel zablokovat port 1434 uz v routeru, ale zda se, ze to v nem ani nejde..
    Tady něco málo na počtení:

    http://viry.cz/forum/viewtopic.php?f...312dbdfbc901b0
    http://pc.poradna.net/q/view/2371-kerio-a-kaspersky

    Můžeš si vytvořit nějak podobně pravidlo ve FW specielně pro tyto IP adresy a ten port (screen 1). A takhle si ten port přidáš do sledovaných (screen 2): kurňa mám tam 1343 místo 1434.
    Ale bohatě stačí to, co jsem psal před tím.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-03-30_00-05-35.jpg 
Zobrazení: 100 
Velikost: 93.1 KB 
ID: 10220   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-03-29_23-43-24.jpg 
Zobrazení: 84 
Velikost: 172.2 KB 
ID: 10222  
    Naposledy upraveno uživatelem fanynek: 30-03-2009 v 00:54
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 29-11-2010, 09:50
  2. Radeony: ATi - Anti-Aliasing
    Od Komisar_oldd v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-01-2010, 13:13
  3. (Anti)Viry
    Od :o) v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-08-2008, 15:42
  4. Radeony: Sapphire x1950pro problem s Anti-aliasingem
    Od pepca.cz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 15-04-2007, 21:09