Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Mizí volná kapacita HDD - u nového notebooku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    Pořídíl jsem si notebook Compaq, a začaly mi mizet deně na HDD tak 5 až 10 GB (samozřejmě něco jsem stáhnul, instaloval, ale pořád mraky GB chybí) a HDD mi cvakal - tudíž šel na reklamaci, kde vyměnili HDDa přeinstalovali Visty, no a po 3dnech co je zpátky mi chybí nějakejch 20GB....defragmentoval jsem (tam mi zmizely 3GB) kontroloval jsem disk, čistil (softwarově), projíždel antivirem - Norton zkušební doba u nového ntb, čistil registry... prosím o rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Ano, to je zcela normalni, typuju ze mate 160GB disk.

    Vista si automaticky zabira 15% kapacity disku pro stinove kopie souboru a body obnoveni.

    Pokud chcete zjisttit kolik vam aktualne stinove kopie zabiraji, zmacknete start, napiste CMD a spuste s administratorskymi pravy. Pote napise prikaz
    vssadmin List ShadowStorage
    Pokud chcete zmenist prostor vyhrazeny pro stinove kopie, pouzijte prikaz

    vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /MaxSize=xGB
    , kde x je velikost kolik si maji stinove kopie a body obnovy alokovat na disku.


    Podrobnejsi popis zde http://technet.microsoft.com/en-us/l.../cc754968.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    aha, to jsem si oddych...tzn. že si Vista veme max. těch 33GB? viz. příloha. Mam 250GB, díky
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: disk.jpg 
Zobrazení: 747 
Velikost: 59.8 KB 
ID: 10170  
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od misternet23 Zobrazit příspěvek
    aha, to jsem si oddych...tzn. že si Vista veme max. těch 33GB? viz. příloha. Mam 250GB, díky

    Presne, vista si muze pri tomhle nastaveni vyuzit na disku az 33,8GB, coz si myslim z 250GB neni zas az takova tragedie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    5

    to není, používám výhradně externí HDD, ale zarazilo mě to, dřív jsem měl xp a to tam nebylo...bál jsem se jen že je to někde chyba a smrskkne se mi jen na pár GB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    19

    Chtěl jsem se podívat na to samé ale CMD mi vyhodilo hlasku ze nejsem opravnen provst tento prikaz protoze potrebuji administratorska prava prosim kdo ma administratorska prava na mem novem notebooku kdyz ne ja ? a jak to vyresit dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,143

    Citace Původně odesláno od radovanx Zobrazit příspěvek
    Chtěl jsem se podívat na to samé ale CMD mi vyhodilo hlasku ze nejsem opravnen provst tento prikaz protoze potrebuji administratorska prava prosim kdo ma administratorska prava na mem novem notebooku kdyz ne ja ? a jak to vyresit dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    66

    Pozri si aj C:\ProgramData\Microsoft\Windows\WER\ReportQueue
    Ja som odtial naposledy vyhodil 18GB.Denne sa mi tam uloží okolo 300MB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    mě osobně to dělalo u niormálního počítače s vistama HP SP1, visty si zabírají prostor pro obnovení, po tom co jsem tu funkci vypnul, přibylo mi cca 35Gb a to je docela znát
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2013
    Příspěvků
    3

    jenom rád pridám k tomu toto tématu že je možnost v online hrách,které se postupně stahují při hraní a tim taky můžete tkz. přijít o gb
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    62

    mě si Windows 8 na mojem herním SSD HDD alokoval nějakou kapacitu pro obnovení, dá se to z jistit v manažeru disků, jde to nějak povypínat nebo mi to k něčemu bude?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2014
    Příspěvků
    1

    Skuste nejprve tento SW nastroj na analyzu dat v adresářích: WinDirStat https://windirstat.info
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Koupe Noveho notebooku?????
    Od Kazi4949 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 03-11-2013, 14:56
  2. Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 20-07-2011, 21:54
  3. DDR2: větší kapacita x menší kapacita s dual channel?
    Od hw3_on v sekci Operační paměti
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-09-2010, 21:00
  4. Problém s HDD u Notebooku ( kapacita HDD )
    Od imported_tomros v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 15-12-2009, 23:08
  5. BSoD u nového notebooku
    Od Stryko Fido v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 21-06-2008, 17:14