Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: modrá obrazovka

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    Ahoj mám takový problém u některých her např vampire nebo rise and fall když chci hrát blikne modrá obrazovka a restart..nejsou to náročné hry všechny požadavky splňuji..nevím jestli to je grafickou kartou(Radeon 9600) nebo čím to vlastně může být..moc se v tom nevyznám prosím o rady děkuji moc. Jinak procesor mám Athlon XP 2600+, 1,5gb ram..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zabal obsah složky C:\Windows\Minidump, a nahraj ho sem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    jo děkuju zabalené to mám ale jak se to sem nahrává?:-)

    už jsem na to asi přišel
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 28-03-2009 v 19:18 Důvod: sloučeno
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    OK, mrknu na to.

    EDIT: Ještě dopiš kompletní sestavu včetně zdroje, a změř teploty v zátěži (např. pomocí Everestu Ultimate).

    EDIT2: Vypadá to na problém s grafickou kartou. Jakou verzi Catalystů používáš? Od kdy se problém projevuje? Umí karta monitorovat teplotu (uvidíš v GPU-Z)? Nemá zanesený chladič?

    EDIT3: Zkus stávající ovladač GK odinstalovat, a použít ten, který jsi dostal na přiloženém CD. Alternativně použij Omega Drivers.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 28-03-2009 v 15:55
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Vše se týká jen jediné chyby - Stop 0x8e. Nevím jakou máš MB, ale podle všeho, co šlo vyčíst, dělá chyby ovládač grafiky, ale ty jsou vynucené nekompatibilitou BIOSu. Chtělo by to znát přesné označení tvé MB a verzi BIOSu. Pak se mrknout, zda není novější a ten na MB přehrát. Potom ještě instalovat nové ovládače grafiky a zkoušet. Kdyby se to opakovalo, nezbude nic jiného než použít i ty starší verze ovládačů, které nemusí podporovat všechny vychytávky GA. V případě že máš ještě MB s AGP, pak je to trošku jednodušší. U těchto desek pro tyto procesory je funkce podpory "rychlého zápisu na AGP" (Fast write to AGP) a ta obvykle dělá tyto potíže. Takže se nejdříve mrkni do BIOSu, jestli to máš povolené, pak to vypni a znovu zaveď systém a vyzkoušej to. Mám za to, že po vypnutí ti to už nebude padat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Vše se týká jen jediné chyby - Stop 0x8e. Nevím jakou máš MB, ale podle všeho, co šlo vyčíst, dělá chyby ovládač grafiky, ale ty jsou vynucené nekompatibilitou BIOSu. Chtělo by to znát přesné označení tvé MB a verzi BIOSu. Pak se mrknout, zda není novější a ten na MB přehrát. Potom ještě instalovat nové ovládače grafiky a zkoušet. Kdyby se to opakovalo, nezbude nic jiného než použít i ty starší verze ovládačů, které nemusí podporovat všechny vychytávky GA. V případě že máš ještě MB s AGP, pak je to trošku jednodušší. U těchto desek pro tyto procesory je funkce podpory "rychlého zápisu na AGP" (Fast write to AGP) a ta obvykle dělá tyto potíže. Takže se nejdříve mrkni do BIOSu, jestli to máš povolené, pak to vypni a znovu zaveď systém a vyzkoušej to. Mám za to, že po vypnutí ti to už nebude padat.
    :-D říkal jsem že tomu moc nerozumím co je mb?a jak se mám podívat na bios? základovka je AMD KT-600 pro, zdroj PREMIER LC-B300ATX / 280W, zvukovka v desce..co ještě? jinak teploty jsou: zákl. deska 79°, CPU 46°, AUX 64°
    o tom problému vlastně vím od té doby co mám ty hry mezitím jsem i přeinstaloval windowsy, dal nové ovladače a pořád stejná chyba. Jo a používám SolidWorks ten mi se starýma ovladačema graf. karty nešel..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    Jo a těma ovladačema si stejně nejsem moc jistý protože anglicky moc neumím a na těch stránkách kde jsem je stahoval byly také zmatky:-Dnakonec jsem něco našel a nainstaloval a doteď se zdálo že to faká..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak v první řadě platí to, co napsal Challenger_ii. GK ATI řada 96xx ve spojitosti s VIA čipsety (zejména KT600) jsou známy svou problémovostí.

    Primárně bych tedy zkontroloval nastavení položek AGP Mode (Speed) na 4x a AGP Fast Write na Disabled v BIOSu. Pojmenování se může mírně lišit podle konkrétní desky.

    Verzi Catalystů zjistíš nejpohodlněji z GPU-Z (karta Graphics Card, položka Driver Version).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od dajos Zobrazit příspěvek
    :-D říkal jsem že tomu moc nerozumím co je mb?a jak se mám podívat na bios? základovka je AMD KT-600 pro, zdroj PREMIER LC-B300ATX / 280W, zvukovka v desce..co ještě? jinak teploty jsou: zákl. deska 79°, CPU 46°, AUX 64°
    o tom problému vlastně vím od té doby co mám ty hry mezitím jsem i přeinstaloval windowsy, dal nové ovladače a pořád stejná chyba. Jo a používám SolidWorks ten mi se starýma ovladačema graf. karty nešel..
    Není nic jednoduššího, než si zde na fóru vyhledat "Slovník základních pojmů" a seznámit se s těmi pojmy, které se tě týkají. Není v našich silách ti posloužit jako školitelé a zároveň rádci pro vyřešení tvých problému. Ono to ani moc dobře nejde zde rozepisovat manuál používání a zároveň účelně vysvětlit, co kde a jak. Nic ve zlým, ale snad bude lépe, když se osobně obrátíš ve svém okolí na profesionály v oboru - předáš svýho miláčka do odborné péče servisu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    jo je mi to jasné nejste za to placeni zkusím pohledat a doufám že to vyřeším díky za pomoc poperu se s tím sám :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    V manuálu k základní desce "MB" najdeš detailní popis, jak se do něj dostat (obvykle klávesa "Delete") a najdeš tam i popis jednotlivých sekcí. V příslušné sekci vztahující se ke konfiguraci AGP (umístnění se liší dle výrobce MB) je také výše zmíněná položka, jak už se zmínil i "r34ktor". Nemáš-li jej, stáhni si ho ze stránek podpory výrobce desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    takže v biosu už jsem se docela zorientoval AGP mode jsem dal z 8x na 4x, fast whrite jsem zakázal, nicméně pořád stejná chyba:-( Catalyst je 9.2
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Tak ješte vyzkoušej ve "Vlastnosti zobrazení" (klikni pravým tl. myši na plochu a vyber Vlastnosti), záložka Nastavení - Upřesnit = v dalším dialogu záložka Poradce při potížích - vypni "Povolit kombinaci zápisu". Vyžádá si restart PC a pak to vyzkoušej. Jestli se to znovu objeví, pak tamtéž ubírej na posuvníku "Hardwarová akcelerace". Jestli ani to nezamezí výskytu chyb, pak otestuj paměti např. Memtestem. To ostatně můžeš udělat tak i tak. Dělá ti to jak dlouho, kdy asi začaly potíže? Instalací nových driverů? Catalyst 9.2 na AGP grafice? Nic proti, ale ve většině případů to nebylo s novými Catalysty stabilní. Poslední stable verze co instaluji na starší modely je 6.11. Na nových je vždy nějaký problém. Zkoušej to i se staršími verzemi. Měnit AGP mode z 8x na 4x obvykle moc vhodné. Nicméně na rychlou analýzu potíží se dá využít, ale ne na trvalý provoz. (Hry se obvykle nastaví dle toho, co si "vyňuchaj" z VGA, bez ohledu na nastavení v systému.) Detekci si provede BIOS a nastaví ji přesně, tu ponech tak jak byla. Ono ostatně v GPU-Z cti to ukáže, jestli je 8x či 4x.
    Naposledy upraveno uživatelem Challenger_ii: 29-03-2009 v 15:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od dajos Zobrazit příspěvek
    Catalyst je 9.2
    Zkus nainstalovat Omegy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    13

    tak jsem zase všechno poctivě udělal a nic..o těch potížích vím vlastně od té doby co jsem dosal ty hry..omegy ještě zkusím;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. W7 - Po zapnutí modrá obrazovka
    Od opicak666 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-11-2013, 22:39
  2. Modrá obrazovka
    Od NyanDee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 09-01-2011, 12:52
  3. Modrá obrazovka při instalaci windows
    Od Alan Grey v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 30-12-2009, 22:44
  4. Modrá obrazovka a restart
    Od NEWMAN v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-11-2009, 05:01
  5. restart pc,modra obrazovka
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 19:22