Windows 7 - vypínání displaye
Zdravím,
mám problém s Win7 na ntb MSI EX600X/4GB/T2370/G8400M. Systém nevypne monitor po zvolené době, jen problikne, to samé i se stmíváním monitoru. Ovladače jsem zkoušel všechny možný, ale bez úspěchu.. Neřešil to někdo? Jedn se o build 7570 64bit, ale dělalo to i u dřívějších. Ve Vistách vše OK.
Díky
mám problém s Win7 na ntb MSI EX600X/4GB/T2370/G8400M. Systém nevypne monitor po zvolené době, jen problikne, to samé i se stmíváním monitoru. Ovladače jsem zkoušel všechny možný, ale bez úspěchu.. Neřešil to někdo? Jedn se o build 7570 64bit, ale dělalo to i u dřívějších. Ve Vistách vše OK.
Díky
[QUOTE=arf_cz;234135]Zdravím,
Díky[/QUOTE]
Bych řekl, že bude problém s nějakým ovladačem, jednak co jsem koukal tak pro W7 na tento NTB nejsou vůbec ovladače jako téměř na všecky NTB, tak tam může bejt v něčem chyba, ale težko říct v čem. Počkej až budou offico W7, teď to může bejt i samotným systémem.
Díky[/QUOTE]
Bych řekl, že bude problém s nějakým ovladačem, jednak co jsem koukal tak pro W7 na tento NTB nejsou vůbec ovladače jako téměř na všecky NTB, tak tam může bejt v něčem chyba, ale težko říct v čem. Počkej až budou offico W7, teď to může bejt i samotným systémem.
Taky to dávám za vinu systému, zkoušel jsem ovladače na chipset/vga/audio/bt/wifi v různých verzích, nic nepomohlo, zkoušel jsem i povypínát všechen možný hw, který by to mohl způsobovat, ale stále bez úspěchu.. Díky
Na svém notebooku (HP 550) mám také Win7. Po "probuzení" po vypnutí displaye se mi automaticky vypíná podsvícení displaye cca do 1 min. Toto vypínání není závislé na činnosti / nečinosti. Prostě se vypne kdykoliv, at pracuji či ne. Restart vše napraví.
Nj, ale ty mas integrovanou grafiku (GMA3100) a on GeForce 8400. U tebe je to zrejme bugem v ovladaci nebo hw - pokud se nemylim, tak treba i ve Vistach nefunguje napr. otestovani vykonu ihned po instalaci systemu - misto minutoveho testovani tato obrazovka jen problikne... Me na Win7 (build 6801 & 7000) na umpc (S3 UniChrome Pro II) funguje vypinani korektne, na MSI RX200Pro (GMA3100) ne. Ciste teoreticky bych mohl testnout win7 hodit jeste na XPS1330 (GF8400) ale vzhledem k faktu, ze ovladace na mobilni GeForce jsou zatim jen bety (179.48) a win7 taky tak bych na to moc nsazel. Mozna by stalo za pokus vnutit jim manualne win7 drivery z desktopu (181.71) ale na to bych se take nespolehal... Oni si totiz vyvojari muzou zase rict, ze zmeni WDDM a pak bude vsechno uplne jinak (viz. napr. beta Vist, ve ktere fungovalo Aero i na "nepodporovanych" kartach a ve finalnich Vistach Aero zapnout nejde).
HW snad ne, ten NB je 3 týdny starý :) Ale vůbec nevím, jak to šlapalo s Vistama, okamžitě jsem do něj narval Win7 :D Ale žádný nastavení mi zatím nepomohlo se tohoto chování zbavit :(
[quote=kevin00;234274]HW snad ne, ten NB je 3 týdny starý :) [/quote]
Mno GMA3100 je tu tusim od druhe poloviny roku 2007. Mno notes jako takovy je tu cca rok (HP 550 = preznacene HP 6720s). Jinak prvni ovladace pro visty trpeli treba takovym bugem, ze neslo spustit Aero (leda hackem registru apod.) - u novejsich je to opraveno (asi ms dosla platba od intelu :D)... Nicmene srovnavat int. a GF je celkem zcestne...
Mno GMA3100 je tu tusim od druhe poloviny roku 2007. Mno notes jako takovy je tu cca rok (HP 550 = preznacene HP 6720s). Jinak prvni ovladace pro visty trpeli treba takovym bugem, ze neslo spustit Aero (leda hackem registru apod.) - u novejsich je to opraveno (asi ms dosla platba od intelu :D)... Nicmene srovnavat int. a GF je celkem zcestne...
[QUOTE=Richmond;234277]Nicmene srovnavat int. a GF je celkem zcestne...[/QUOTE]
V žádném ze svých postů jsem nesrovnával grafické karty. Pouze jsem konstatoval, že mám podobný problém. Z toho lze usoudit, že by se mohlo jednat o SW chybu s Win7. IMHO takováto chyba se může vyskytnout u různých grafik, at jsou integrované či nikoliv. K žádnému porovnání grafických karet nedošlo ...
V žádném ze svých postů jsem nesrovnával grafické karty. Pouze jsem konstatoval, že mám podobný problém. Z toho lze usoudit, že by se mohlo jednat o SW chybu s Win7. IMHO takováto chyba se může vyskytnout u různých grafik, at jsou integrované či nikoliv. K žádnému porovnání grafických karet nedošlo ...
Ja netvrdim ze bys neco nekde srovnaval - mysleno to bylo tak, ze "srovnavat" (omlouvm se, ale me to tam proste pasuje...) notes (nebo desktop) kde neni stejny hw/sw (takze ovladace pro nVidii vs Intel) nema temer zadny smysl. Nicmene pro uplnost jsem take uvedl, ze na umpc (mimochodem s ovladacem pro Visty - ne Win7) mi to chodi v poradku. Momentalne tady nemam zadny 2.5" hdd takze na XPSu to v dohledne dobe asi zkouset nebudu (ten ma GF8400)...
taky uvazuju o Win 7 jsou uz ovladace a jak to facha? slo by o ntb z podpisu tedy tez HP
a jsou ovladace origo od vyyrobce?
a jsou ovladace origo od vyyrobce?
[QUOTE=Liqid;234339]taky uvazuju o Win 7 jsou uz ovladace a jak to facha? slo by o ntb z podpisu tedy tez HP
a jsou ovladace origo od vyyrobce?[/QUOTE]
Jak jsem psal, mám HP 550. Nevím proč, ale Win7 64bit mi hlásily nějakou chybu při instalaci, ale 32bit verze šla instalovat bez problémů. Systém funguje jak má, až na problém se zhasínáním displaye, jak jsem psal. Jinak zatím žádný jiný problém jsem neměl. Používám notebook i k servisu v obchodě a zatím jsem se nesetkal s programem, který by nešel nainstalovat a chodil nekorektně. Win7 jsou čilá a stabilní :)
a jsou ovladace origo od vyyrobce?[/QUOTE]
Jak jsem psal, mám HP 550. Nevím proč, ale Win7 64bit mi hlásily nějakou chybu při instalaci, ale 32bit verze šla instalovat bez problémů. Systém funguje jak má, až na problém se zhasínáním displaye, jak jsem psal. Jinak zatím žádný jiný problém jsem neměl. Používám notebook i k servisu v obchodě a zatím jsem se nesetkal s programem, který by nešel nainstalovat a chodil nekorektně. Win7 jsou čilá a stabilní :)
[QUOTE=arf_cz;244625]tak problem pretrvava i v RC verzi build 7100 (x64) :( stale jsem to nevyresil[/QUOTE]
[OT] Že by zase únik na torrenty ... oficiálně vyjde až 5.května :D [OT]
[OT] Že by zase únik na torrenty ... oficiálně vyjde až 5.května :D [OT]
[QUOTE=kevin00;244655][OT] Že by zase únik na torrenty ... oficiálně vyjde až 5.května :D [OT][/QUOTE]
Ona RC bude zrejme od jineho tymu (WinMain) nebo 7106 ale v ENG podani (ted nemyslim s ENG mui)
7100 x64 jede zatim v pohode, akorat se mi zda pomalejsi nez 6801. Mam takovej pocit, ze MS to zase po RC zprasi tak jako u Vist (Aero jen na WDM ovladacich apod. kraviny)
Ona RC bude zrejme od jineho tymu (WinMain) nebo 7106 ale v ENG podani (ted nemyslim s ENG mui)
7100 x64 jede zatim v pohode, akorat se mi zda pomalejsi nez 6801. Mam takovej pocit, ze MS to zase po RC zprasi tak jako u Vist (Aero jen na WDM ovladacich apod. kraviny)