Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: PowerDVD

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Ahojte mam problem s ktorym si neviem rady. Tento program pouzivam dost casto no vo stvrtok som menil svoju staru 17" CRT za Samsung 2443BW. Dnes som si chcel pozriet na film a tot problem film ide, pocujem zvuk ale obraz nikde, teda obrazovka je cierna a "film" vidim iba 0,5cm na oboch krajoch "akokeby som v strede mal otvorene cierne okno" tak som to musel pozerat na Media Player Classic.
    Mal som nainstalovanu 6 a skusil som aj 5(tu som pozival posledne 4r. a bez problemu).

    Neviete niekto poradit v com by mohol byt problem??? Na inych prehravacoch mi vsetko ide ok.

    Za rady dakujem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Asi jako nejrychlejší řešení bych viděl reinstall PowerDVD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Asi jako nejrychlejší řešení bych viděl reinstall PowerDVD.
    No ono som ho reinstaloval (po dokladnom odinstalovani cez Revo Uninstaler) skusil som aj 5 aj 6 a na oboch verziach to iste
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Odinstaluj PowerDVD, veškeré kodeky, vyčisti systém pomocí Ccleaneru. Manuálně zkontroluj adresář, kam se instaloval jak program, tak kodeky a případně zbylé adresáře smaž - zkontroluj i umístění Documents And Settings\Data aplikací a Local Setting\Data Aplikací. První nainstaluj K-Lite Codecs Pack a poté PowerDVD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Odinstaluj PowerDVD, veškeré kodeky, vyčisti systém pomocí Ccleaneru. Manuálně zkontroluj adresář, kam se instaloval jak program, tak kodeky a případně zbylé adresáře smaž - zkontroluj i umístění Documents And Settings\Data aplikací a Local Setting\Data Aplikací. První nainstaluj K-Lite Codecs Pack a poté PowerDVD.
    Tedy za svou dlouholetou práci s videem jsem ještě nezažil podobně "hloupou" radu - ten codec-pack je ta největší blbost, kterou by mohl udělat. Na co by to tak pracně čistil, když by si to pak vzápětí s tímto zasvinil...

    Má tam evidentně problem PwrDVD s nastaveným způsobem zobrazování - Overlay nebo VMR? Na to mu stačí jít do konfigurace a zapnout/vypnout HWakceleraci a další případně řešit přes ovladač GK (overlay, urychlovací a jiné funkce DirextX = Quality versus Speed). Plus Cyberlink tam má ještě Diagnostickou utilitku. Záleží na tom, co s tím PC jinak dělá - obvykle je na video třeba dobré vypnout v BIOSu funkci FastWrite apod.

    A když tohle všechno člověk neví, tak doporučovat jako "všelék" codec-pack, který navíc obsahuje (pro neználky) dost nebezpečné FFDShow, to je opravdu sebevražda.

    P.S. Zkus tohle navrhnout vedle na TVFreaku - uvidíš, jaké se ti dostane odezvy.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 31-03-2009 v 08:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @Kirk1: Jaký způsob zobrazení máš nastavený v tom MPC v sekci Video (Renderer)?
    Když jsi změnil ten monitor, identifikoval ho OS správně přes PnP, nebo si vyžádal *.inf soubor? Máš nastavené povolené rozlišení?
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 31-03-2009 v 09:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Když jsi změnil ten monitor, identifikoval ho OS správně přes PnP, nebo si vyžádal *.inf soubor? Máš nastavené povolené rozlišení?
    Ano identifikoval ho spravne a bezim na native 1920x1200 a 60MHz
    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    @Kirk1: Jaký způsob zobrazení máš nastavený v tom MPC v sekci Video (Renderer)?
    Sorry ale tomuto nerozumiem

    Citace Původně odesláno od StD
    A když tohle všechno člověk neví, tak doporučovat jako "všelék" codec-pack, který navíc obsahuje (pro neználky) dost nebezpečné FFDShow, to je opravdu sebevražda.
    Inak toto ma zaujalo zo zaciatku som si daval namahu a skoro kazdy kodek som si instaloval zvlast (xvid,divx, frame ...) pred niekolkymi rokmi prisiel kamarat a poradil mi ze on uz instaluje iba KLMC a od tej doby som ho zacal pouzivat aj ja je pravda ze nikdy som ho nestudoval co vsetko mi tam chce nainstalovat ale ak sa vyskitli nejake chyby tak sa za par min vyriesili.(Inak ked uz sa bavime o kodekoch ake by si mi doporucil instalovat ty)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Ad monitor: Proběhl při reinstalaci PwrDVD úspěšně test HW? Zobrazily se správně všechny režimy zobrazení při tom rozlišení? V rootu C: by jsi měl mít soubor CLDMA.LOG s výsledky. Postni ho sem.

    Ad nastavení video zobrazení v MPC - viz obrázek

    Ad kodeky - vždy instaluj jen to, co opravdu potřebuješ/používáš. PwrDVD si všechno potřebné dodá své. MPC také nic navíc nepotřebuje - pokud by jsi chtěl RealVideo nebo QuickTime, tak si doinstaluj jen RealAlternative a QTAlternative.

    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Ad monitor: Proběhl při reinstalaci PwrDVD úspěšně test HW? Zobrazily se správně všechny režimy zobrazení při tom rozlišení? V rootu C: by jsi měl mít soubor CLDMA.LOG s výsledky. Postni ho sem.

    Ad nastavení video zobrazení v MPC - viz obrázek
    LCDMA.LOG som nenasiel ani system ho nenasiel na celom C: (ani skrytý nieje) takze ho sem nemozem dat
    a v prilohe screen z nastavenia MPC
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screen1.jpg 
Zobrazení: 116 
Velikost: 94.2 KB 
ID: 10265  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Kirk1 Zobrazit příspěvek
    LCDMA.LOG som nenasiel ani system ho nenasiel na celom C: (ani skrytý nieje) takze ho sem nemozem dat
    a v prilohe screen z nastavenia MPC
    No jestli jsi hledal LCDMA, tak se ani nedivím - napsal jsem CLDMA.LOG (CL jako CyberLink)... A jestli ho tam nemáš, tak je to důkaz, že nemáš PowerDVD korektně nainstalované. Ten test je povinnou součástí instalace na konci - bez něj se nemůže správně spustit. Spustit ho můžeš i dodatečně, když půjdeš do záložky Programy -> Cyberlink PowerDVD -> a zmáčkneš volbu System Diagnostic.

    Ad nastavení MPC - Přepni si to DirectShow Video na Overlay (u tebe "mixer překrytí") a RealMedia i QT video si přepni na urychlování DirectX9 (určitě máš grafickou kartu, která DirectX podporuje). Nakonec si odemkni dole ten zpětný buffer - to je jenom "berlička" pro případ potíží s grafikou.

    Potom když půjdeš do nastavení grafické karty do pododdílu Overlay/Překrývání, tak bys tam měl mít zapnuto "Podle předvolby aplikace".
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 03-04-2009 v 09:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No jestli jsi hledal LCDMA, tak se ani nedivím - napsal jsem CLDMA.LOG (CL jako CyberLink)... A jestli ho tam nemáš, tak je to důkaz, že nemáš PowerDVD korektně nainstalované. Ten test je povinnou součástí instalace na konci - bez něj se nemůže správně spustit. Spustit ho můžeš i dodatečně, když půjdeš do záložky Programy -> Cyberlink PowerDVD -> a zmáčkneš volbu System Diagnostic.

    Ad nastavení MPC - Přepni si to DirectShow Video na Overlay (u tebe "mixer překrytí") a RealMedia i QT video si přepni na urychlování DirectX9 (určitě máš grafickou kartu, která DirectX podporuje). Nakonec si odemkni dole ten zpětný buffer - to je jenom "berlička" pro případ potíží s grafikou.

    Potom když půjdeš do nastavení grafické karty do pododdílu Overlay/Překrývání, tak bys tam měl mít zapnuto "Podle předvolby aplikace".
    No to bol iba preklep samozrejme ze som hladal CLDMA.LOG ani skryty nie je a ani moznost dodatočneho spustenia toho testu nemam viz obr.

    Co sa tyka MPC uz som si to nastavil .
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screen2.jpg 
Zobrazení: 129 
Velikost: 54.9 KB 
ID: 10274  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    699

    nepouzivas nahodou pod XP neco na upravu vzhledu jako treba WindowBlinds?

    EDIT: aha, z obrazku koukam, ze ne. nicmene neco podobnyho se mi s powerdvd 5 stalo pred nakou dobou a vyresit se mi to nepodarilo.. az ted preinstalaci systemu..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    @Kirk1: To máš nějakou ořezanou versi zadarmo (draho) od vypalovačky, ne? To co ti ukazuji je Full koupená varianta. PwrDVD5 i 6 DeLuxe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Kirk1
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    857

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    @Kirk1: To máš nějakou ořezanou versi zadarmo (draho) od vypalovačky, ne? To co ti ukazuji je Full koupená varianta. PwrDVD5 i 6 DeLuxe.
    Hm ale tak mi vysvetli ze doteraz som na 5 verzii pracoval zhruba 3-4 roky bez problemov
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Kirk1 Zobrazit příspěvek
    Hm ale tak mi vysvetli ze doteraz som na 5 verzii pracoval zhruba 3-4 roky bez problemov
    To ti tedy nevysvětlím, protože netuším, co jsi si po těch 3-4 letech udělal se systemem. Máš udělaný image systemového disku z té doby, aby jsi to mohl vrátit zpět?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Radeony: ATI 7850 PowerDVD 12 a DTS HD MA
    Od radezz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 08-05-2012, 20:37