Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Pruhy na obrazovce

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    4

    Dobrý den, spustil jsem počítač a objevily se mi na něm červené pruhy přičemž OS jde spustit jenom v nouzovém režimu. Zkoušel jsem nainstalovat nejnovější grafické ovladače a také vyčistit case trochu od prachu ( nijak jsem ale jednotlivé komponenty nevyndával ) ale ani jedno nepomohlo. Ve správci zařízení žádné ? nebo ! nemám, takže ovladače by měly být ok.

    sestava:
    procesor - Intel Core 2 Duo 6600 (@ 2.4 GHz)
    grafická karta - Nvidia GeForce 8800 GTS
    základní deska - ASUS P5N32-E SLI Plus
    RAM - 2x2GB DDR2
    zdroj - Tagan TG530-U15, 530W (total power)

    OS: WIN Vista 64-bit SP-1


    http://img166.imageshack.us/gal.php?g=p1010828.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Tohle může mít víc příčin. Nezávislost na běhu operačního systému vylučuje softwarovou chybu, takže: 1) Vada monitoru. Vyzkoušej na jiném PC a uvidíš. 2) Vada grafické karty. Vyzkoušej jinou grafickou kartu ( nebo opět na úplně jiném PC ) a opět uvidíš. V tomhle případě nemusí být vadná grafika jako taková, třeba může být jen nějak narušený konektor - stačí prostřídat výstupy a zjistit, jak se to bude chovat. 3) Zkontroluj, že grafická karta sedí pevně v základní desce ( nepravděpodobné, že by běžela, kdyby ne, ale i tak to zkontroluj, za to nic nedáš ). 4) Zkontroluj kablíky, jestli samčí a samičí konektory sexují, jak mají.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    podle mě to monitorem nebude...ale i tak pro jistotu zkus jiný popř. jestli používáš redukci na DVI tak tu taky vyzkoušej jinou...
    jinak to vypadá spíš na vadný PCI-e slot...

    1)vyzkoušej jiný monitor
    2)vyzkoušej oba výstupy karty
    3)zkus jinou redukci
    4)vyzkoušej druhé PCI-e
    5)vyzkoušej kartu u někoho jiného
    6)v případě že karta jinde pojede tak zkus ještě pro jistotu jinou kartu....

    no ještě zkus mrknout na teploty grafiky...
    a bios na desce vyresetuj
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    a bios na desce vyresetuj
    IMHO resetem BIOSu nic nezíská.

    Pokud odinstaluješ drivery ke grafické kartě dostaneš se normálně do systémů či jen zase do nouzového režimu ?
    Nepípá při postu speaker počítače ?
    Zkusil bych manuálně nastavit frekvenci PCIe slotů (100 MHz, 101 MHz), vypnout/zapnout položku nVIDIA GPU Ex.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hele náhoda je blbec....já bych zkusil i ten reset
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Podle charakteru vady bych to s vysokou pravděpodobností viděl na chybující video RAM ? čili reklamace grafické karty. Ověříš si to jejím otestováním v jiném PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud odinstaluješ drivery ke grafické kartě dostaneš se normálně do systémů či jen zase do nouzového režimu ?
    Ano, po odinstalování driverů se dostanu normálně do systému
    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Nepípá při postu speaker počítače ?
    Ne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pruhy mas i v BIOSu/pri nabihani systemu nebo jen po nainstalovani ovladacu a naslednem restartu (nejak jsem to z prvniho postu nevydedukoval )
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Pruhy mas i v BIOSu/pri nabihani systemu nebo jen po nainstalovani ovladacu a naslednem restartu (nejak jsem to z prvniho postu nevydedukoval )
    Pořád, i v BIOSu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak v tom pripade mi to pripada dost podobny treba zlamanejm kablikum u notesu... Na to ti pomuze akorat reklamace
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No jinej monitor a kabel si doufám vyzkoušel. Pokud jo, zbývá grafiku vyzkoušet u kámoše (PCI-EX maj už skoro všichni) a případně reklamovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm možnosti zůstávají 4
    1)monitor
    2)kabel k monitoru
    3)grafika
    4)slot PCI-e

    zkoušels jiný monitor,kabel,redukci DVI apod....?
    a co zkusit tu grafiku v druhym PCI-e slotu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    4

    Takže vyzkoušel jsem monitor na jiném počítači i jiný kabel k monitoru, dále druhý výstup grafické karty, také jiný kabel spojující zdroj a grafickou kartu. Ani změna pci-e slotu nepomohla, takže problém bude na 99% v grafické kartě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    dobrá, těď už zbývá jen vyzkoušet kartu u někoho jiného...jináč se dá říct že je to tou kartou...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Vyzkoušej ji u někoho jiného a jinak hurá na reklamaci
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Čirý pruh na obrazovce
    Od Lodnay v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 14-01-2014, 21:45
  2. pruhy na obrazovce
    Od KUBAJUBA v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 13:17
  3. Čáry na obrazovce
    Od filipdostal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-03-2010, 00:29
  4. Radeony: Pruhové trhání pohybu na obrazovce (HD4850)
    Od mikedge v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-02-2010, 00:50
  5. Zatuhnutí PC s artefakty na obrazovce
    Od petnek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 22:08