Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Problém se sítí

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    51

    Zdravím
    mohl by mi někdo pomoct?

    Včera jsem přišel domu z práce, zapnu notebook, připojím kabel k LAN a nic
    Počítač se hlásí jako připojený, ale na síťové kartě není přidělená IP adresa, brána...prostě nic-síť nejde. Notebook je napojen na router s DHCP-ale router normálně funguje a přiděluje adresy ( odzkoušeno).

    Dnes sem přišel do práce, zapnu stolní PC a to samé....

    Nevíte někdo, čím by to mohlo být??
    Oba počítače nebyly nikdy na stejné síti.

    Napadá mě, že by možná mohl být problém v aktualizacích Windows, ale tak snad by takovou neplechu dělat neměly, ne?

    za kažkou radu budu vděčný

    DÍKY....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Koukni se, v jakým stavu je DHCP klient (Ovládací panely/Nástroje pro správu/Služby - DHCP klient) jestli je Spuštěno, případně když dáš Restartovat službu, jestli se dostane DHCP adresu...

    Pak se koukni jestli nejsou nějaký chyby v Prohlížeči událostí (taky pod Nástroje pro správu) - kupříkladu teď jsem např. koukal že mám pod System jedno hlášení typu Warning pro DHCP (Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address ...) tak třeba něco takovýho nebo projdi i Aplikace jestli tam neni nějaká související chyba ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    51

    No tyhle věci, co jsi psal, mne napadly taky.

    Jenže je to bohužel bez problémů...DHCP služba jede, a výpisy z logů jsou bez chyb.

    Možná zkusím dát opravu systému...třeba to něco vyřeší.
    Původně jsem myslel, že to dělá Norton, ale ten jsem vyřadil a pořád nic.

    Ale síťovka je v pořádku...testoval jsem ji pod Linuxem a jede bez sebemenšího zaváhání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Nehlásí ti náhoudou systém, že došlo ke kolizi IP adres počítačů v síti???? Doma mam internet od O2 rozveden na tři počítače a nevim z jakého důvodu, ale dycky IP adresa pod kterou se hlásím má platnost dva týdny a pak ji změní zase na nějaky čas. Tuhle chybu mi už několikrtá nahlásil a stačí nastavit IP adresu, masku, bránu a dhcp ručně a vše ejde jak má
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    51

    Bohužel mi tohle nepomohlo.

    Ať je to na automat. anebo manual. nastavení IP, tak se nic neděje.

    Už sem rozjel tu instalaci...tak snad to pak bude dobrý.

    Snad....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    51

    No tak problém vyřešen!!!

    Ta oprava Win pomohla. Nejspíš to asi způsobily aktualizace.

    nic jiného mě nenapadá.

    Ale díky za pomoc, pánové!!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s domácí sítí
    Od Alan Grey v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-05-2011, 19:19
  2. Problém s domácí sítí
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-04-2011, 19:13
  3. problem s tiskem po siti
    Od TomasOxx v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-12-2008, 19:47
  4. Problem s P2P siti na Win XP
    Od emery v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 14:10