Nový noťas na práci
Zdravím místní odborníky, kteří mi již několikrát velmi dobře poradili.
Tentokrát se na vás obracím s prosbou o pomoc s výběrem notebooku na práci.
Požadavky vypíšu níž, důraz samozřejmě kladu na spolehlivost (dobrý servis jako má např Dell je bonusem).
Používat jej budu především na:
práci s grafikou - Adobe cs3 (photoshop, illustrator, flash, premiere) a podobně, občas video (převody, úpravy)
display stačí 15,4 (na práci se to připojí k pořádnýmu monitoru - dvi a hdmi by bylo fajn),
určitě matný, 2-4GB paměť - víc nikdy neuškodí, ne? :) a nějaký lepší procesor (značka nerozhoduje, rozhoduje výkon), grafika dtto vzhledem k zaměření a plánovanému používání ..
cena max tak 25K [edit: no kdyby to bylo kolem 20-ti, tak bych se nezlobil], to by se mohlo vejít dneska už, co?
Díky předem za jakékoliv tipy a rady :)
Tentokrát se na vás obracím s prosbou o pomoc s výběrem notebooku na práci.
Požadavky vypíšu níž, důraz samozřejmě kladu na spolehlivost (dobrý servis jako má např Dell je bonusem).
Používat jej budu především na:
práci s grafikou - Adobe cs3 (photoshop, illustrator, flash, premiere) a podobně, občas video (převody, úpravy)
display stačí 15,4 (na práci se to připojí k pořádnýmu monitoru - dvi a hdmi by bylo fajn),
určitě matný, 2-4GB paměť - víc nikdy neuškodí, ne? :) a nějaký lepší procesor (značka nerozhoduje, rozhoduje výkon), grafika dtto vzhledem k zaměření a plánovanému používání ..
cena max tak 25K [edit: no kdyby to bylo kolem 20-ti, tak bych se nezlobil], to by se mohlo vejít dneska už, co?
Díky předem za jakékoliv tipy a rady :)
Na práci - a obzvlášť grafiku - to chce slušný rozlišení. Bohužel za tu cenu je ntb. jen s turionem,
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
což je nicmoc procesor (neni moc rychlej a moc nevydrží na baterky). A je třeba přidat ramku.
Ale kdyby sis chtěl trošiřku připlatit (max jeden, dva tisíce, možná v levnějšim eshopu by se to i do limitu vešlo, mironet používam, protože má dobrej výběr, nejlevnější rozhodně neni).
Chtěl by doplnit ram na 4GB.
Takže bych vybíral z tědle:
Nejsolidnější notebook ve výběru - spolehlivost o řád vejš než ostatní notebooky,
ale ne o tolik rychlejší než to HP s turionem (cca 21%). Potřeba doplnit ram (+500Kč - teda pokud má notebook 1 2GB dim, jinak 2x tolik, protože bude potřeba paměť co tam je vyhodit.).
O cca 19% rychlejší než turion, jen o pár set nad limit.
O cca 40% rychlejší než turion. Je třeba přidat ramku. Integrovaná grafika, tzn. nejdou na tom skoro vůbec hrát hry, adobe cs4 nevyužije akceleraci grafikou (prej intel časem vydá drivery, který to umožněj, ale na to se nedá spoléhat), ale notebook vydrží dýl na baterky.
což je nicmoc procesor (neni moc rychlej a moc nevydrží na baterky). A je třeba přidat ramku.
Ale kdyby sis chtěl trošiřku připlatit (max jeden, dva tisíce, možná v levnějšim eshopu by se to i do limitu vešlo, mironet používam, protože má dobrej výběr, nejlevnější rozhodně neni).
Chtěl by doplnit ram na 4GB.
Takže bych vybíral z tědle:
Nejsolidnější notebook ve výběru - spolehlivost o řád vejš než ostatní notebooky,
ale ne o tolik rychlejší než to HP s turionem (cca 21%). Potřeba doplnit ram (+500Kč - teda pokud má notebook 1 2GB dim, jinak 2x tolik, protože bude potřeba paměť co tam je vyhodit.).
O cca 19% rychlejší než turion, jen o pár set nad limit.
O cca 40% rychlejší než turion. Je třeba přidat ramku. Integrovaná grafika, tzn. nejdou na tom skoro vůbec hrát hry, adobe cs4 nevyužije akceleraci grafikou (prej intel časem vydá drivery, který to umožněj, ale na to se nedá spoléhat), ale notebook vydrží dýl na baterky.
[QUOTE=Logout;234958]Na práci - a obzvlášť grafiku - to chce slušný rozlišení. Bohužel za tu cenu je ntb. jen s turionem[/QUOTE]
no jak jsem psal, o rozlišení až tak nejde, důležitější je hrubej výkon, protože přímo na práci s grafikou bude připojenej na 26" monitor..
no jak jsem psal, o rozlišení až tak nejde, důležitější je hrubej výkon, protože přímo na práci s grafikou bude připojenej na 26" monitor..
Pokud ho budeš přenášet, rozlišení oceníš. Pokud ne, proč kupovat notebook, když desktop s výkonem jinde stojí polovinu?
A jestli budeš přenášet ntb zřídka, přemejšlel jsi nad variantou postavit za 15kKč rozumnej desktop a koupit nějakej lowendovej notebook?
A jestli budeš přenášet ntb zřídka, přemejšlel jsi nad variantou postavit za 15kKč rozumnej desktop a koupit nějakej lowendovej notebook?
Ne, že bych byl odpůrce firmy Lenovo (naopak jeden vlastním), ale...
- SL500 - nevýhoda: nemá možnost dockování, a neobsahuje ani DVI. Má pouze HDMI a VGA
- R500 - nevýhoda: neobsahuje DVI, HDMI. Má, ale možnost dockování (navíc cca 3.5k)
A HP...
- HP 6735b - nevýhoda: neobsahu DVI, HDMI a neumožňuje ani dockování. Pouze VGA
- HP 6730b - nevýhoda: neobsahu DVI, HDMI a neumožňuje ani dockování. Pouze VGA
Jinak se jedná o dobré notebooky, které umožňují časté přenášení.
- SL500 - nevýhoda: nemá možnost dockování, a neobsahuje ani DVI. Má pouze HDMI a VGA
- R500 - nevýhoda: neobsahuje DVI, HDMI. Má, ale možnost dockování (navíc cca 3.5k)
A HP...
Jinak se jedná o dobré notebooky, které umožňují časté přenášení.
Jo, to mi ulítlo, jeden digitální výstup je potřeba. Tzn. pokud je v plánu dock, tak zbejvá to Rko, naopak pokud neni, tak to SL500. To, že má jen HDMI neni přžeci nevýhoda, vždyť je s DVI kompatibilní a neni problém koupit kabel DVI - HDMI...
Holt koupit za tydle peníze rozumnej ntb na práci moc nejde, vždycky to bude kompromyš.
Holt koupit za tydle peníze rozumnej ntb na práci moc nejde, vždycky to bude kompromyš.
Co něco menšího? 13" [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], všechny s digitálním výstupem a slušným HW..
Obdobně 14" modely lenovo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],[odkaz, pro zobrazení se přihlaste],[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]..
Když budou pro seriozni praci připojeny na velké LCD (a přepokládám externí klávesnici), je ta malá velikost a dlouhá výdrž na baterie další výhodou (tedy pro mě by byla určitě)
Obdobně 14" modely lenovo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],[odkaz, pro zobrazení se přihlaste],[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]..
Když budou pro seriozni praci připojeny na velké LCD (a přepokládám externí klávesnici), je ta malá velikost a dlouhá výdrž na baterie další výhodou (tedy pro mě by byla určitě)
No já nevim, u těch malejch ntb. Jako zápisník pro někoho na poradu dobrý, ale na vážnou práci? Pokud budu pracovat většinu času doma, tak je imho lepší koupit pořádnej desktop (zatimco v ntb mam dvoujádro a pomalej disk, v desktopu čtyřjádro a rychlej disk) a občasný výlety pak přežiju s čimkoli, pokud budu pracovat externě častějc, pak zas mě bude to rozlišení fakt limitovat....
Vim no, záleží jak často se to bude přenášet. Tahat každej den 15,4" krávu bych rozhodně nechtěl (občas tahám 4:3 14" Dell a i ten se pronese), stejně tak jako "plnohodnotně" pracovat na 13,3" display.. Nicméně ta R400 mi přijde jako slušnej kousek. Škoda jen těch 2*1Gb paměti.
Tak přenášet se bude teoreticky dost, ale to hlavně na kancelářskou práci - na grafiku a video bude připojený k tomu lcd. Menší úhlopříčka by se tedy dala snést. Hlavní pro mě je ta spolehlivost a případně dobrý servis. Nechci nějaký šrot, kde budu muset reklamovat co týden.
Z toho co jste psali si nějak neumím moc vybrat :)
Každopádně doporučujete většinou Lenovo, takže na ty je spoleh?
Z toho co jste psali si nějak neumím moc vybrat :)
Každopádně doporučujete většinou Lenovo, takže na ty je spoleh?
Na lenovo je určitě spoleh na řady R, T a X, který jsou od IBM. Ostatní řady jsou už od lenova, ale zatim jsem na ně neslyšel nadávat, takže snad taky držej kvalitu. Rozhodně budou imho nejmíň na úrovni HP či Dell, spíš vejš....
[QUOTE=xmarek;235323]Ne, že bych byl odpůrce firmy Lenovo (naopak jeden vlastním), ale...
A HP...
Jinak se jedná o dobré notebooky, které umožňují časté přenášení.[/QUOTE]
HP 6735b mám a dockování umožňuje.
A HP...
Jinak se jedná o dobré notebooky, které umožňují časté přenášení.[/QUOTE]
HP 6735b mám a dockování umožňuje.