Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 38

Téma: Phenom II

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    54

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Jack restaking, neboli universalni jack by mela byt funkce moznosti rekonfigurace jacku.


    Tohle zni tak pejorativne ze si priste asi rozmyslim jestli ti vubec odpovidat
    nezlob se nemyslel jsem to zle
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od British Zobrazit příspěvek
    je to proste na nic... neco zapoji s jeste to musis potvrdit proste na prd.... ano uznavam tady asus slapnul vedle :-(
    Ale o to potvrzovani tady vubec nejde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    393

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    V te dobe sice jeste nemel Asus na trhu SB750, ale rozhodne mel za tu cenu mnohem lepsi desky - viz. treba M2N32-Deluxe (tzn. bez Marvell SATA radice, bez Marvell sitovky a navic s WiFi nebo Ready-Boost pameti...)
    Muzes to prosim rozvest, o co je Marvell sitovka horsi nez Marvell PHY cip s NVIDIA chipsetem obhospodarujicim linkovou vrstvu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    U nVidie je LAN integrovana primo v chipsetu, Marvell (Yukon, znamy predevsim z desek pro Intel) je externe na PCI/PCI-E. Nicmene chtel jsem spise navazat na fakt, ze Asus jako jeden z mala nabizi na deskach mnohem lepsi Aetherosy, ktere jsou rychlejsi, nevytezuji tolik cpu atd. Asus neslapl vedle (v portfoliu ma ruzne konfigurace, ruzna hw osazeni), jenom sis proste spatne vybral, ale kdyz ti to staci tak neni co resit - to chapu, pokud nemas pro nektere zarizeni vyuziti tak ho logicky nemusis ani porizovat. O Marvellech na sata bych se tu take radsi nezminoval. Ale to uz jsme hodne OT

    edit: kdyz si hodis do googla marvell vs aetheros tak ti vybehne spoustu odpovedi proc ano a proc ne - viz. napr. [url]http://www.cdr.cz/a/24500/5[/url]
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    393

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    U nVidie je LAN integrovana primo v chipsetu, Marvell (Yukon, znamy predevsim z desek pro Intel) je externe na PCI/PCI-E.
    Rikaji tomu LAN (Asus tomu imho spravne rika MAC), ale samostane funkcni to ocividne neni, kdyz k tomu pridavaji cip, ktery se stara o vysilani na fyzicke vrstve (tyka se vsech desek M2N32 - jak Deluxe, tak Premium, tak WS).

    Za ucelem hodnoceni integrovanych zarizeni jsem zalozil tema, ale nejak se to nesetkalo s uspechem. Diskuzi bych pripadne presunul tam.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    no ja mam desku M2N-E od ASUSu a muzu vsem potencialnim zajemcum rict:Nekupujte!
    protoze tak blba integrovana zvukovaka(adi1988) snad nema obdoby. Pouzivani jakyhokoli komunikacniho(hlasovyho) programu je utrpeni, protoze si kdykoli usmysli, ze by mohl vypadnout "hlas". Tato porucha je ciste nahodna a je uplne jedno jestli je pocitac prave zapnut nebo bezi x hodin. Takze pokud se ASUS vyrazne nezmeni rozhodne bych nebral.
    PS: Nebudu znovu pripominat "kvalitni" rozlozeni desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,158

    A ja bych zrovna tvrdil u ty zvukovky opak , jako nevyhodu bych spise zminil moznost maleho napeti do ramek (pokud si pamatuju tak 1.95v).
    M2N-E jak uz z pridomku "E" vyplyva, je urcena do ekonomickeho segmentu, navic uz je par let na svete... Kazdopadne existuje varianta M2N-SLI Deluxe, ktera je OC-friendly + dostanete vybornej stereo mikrofon (pres ICQ me slysi druha strana naprosto zretelne i na nejakych 8m)

    edit: Jak rikam: Asus za Vas vyber nemuze...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: SoundMAX.Superbeam-01.jpg 
Zobrazení: 125 
Velikost: 49.5 KB 
ID: 10243   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Nastavení zvuku SoundMAX.png 
Zobrazení: 121 
Velikost: 156.0 KB 
ID: 10244  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 31-03-2009 v 21:42
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    já mám ASUS M2N-E a nemůžu říci špinavé slovo, možná trochu ten zvuk, ale jinak spokojenost
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    coole ještě je tu jeden dotaz ....co bys lolil za čipovou sadu ty před rokem a čtvrt...?
    jinak mám asus M3A-78T a M2N68 a obě jsou OK...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    coole ještě je tu jeden dotaz ....co bys lolil za čipovou sadu ty před rokem a čtvrt...?
    jinak mám asus M3A-78T a M2N68 a obě jsou OK...
    1)Pred rokem a ctvrt bych pro stredni a highend sestavu v podani amd nelolil zadny chipset, natoz pak kupovat desku za 4k, protoze v ty dobe jejich nabidka byla tragikomicka, respektive bych volil p35 a to ze do ni nejde dat ax2 je uz problem amd a jejich vecny problem nekompatibilty s intel chipsety

    2) Kdyz uz mas ty desky, nauc se je spravne psat. Neni to M3A-78T ale M3A78-T

    3) puvodnim threadu jsi prave psal "ta je na phenom II jak dělaná", z cehoz autor vyvodil ze doopravdy je. A ja tvrdim ze neni. Jednak je SB600 pro OC phenom II znacnou brzdou a jednak nelze argumentovat tim ze pred rokem stala 4k, dnes stoji 4k, tak musi byt urcite dobra.

    Pred rokem a neco to urcite mohla byt krasna deska, ale dnes proste pro moderni phenomy ma nektere slabiny (sb600) ktere nelze zrovna prehlednout. A pokud by ses me zeptal jestli bych ji volil pred rokem a ctvrt? Ne, nevolil. Obecne si myslim ze temer jakakoliv deska nad 3k jsou jen vyhozeny penize.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,595

    no, nad 3000Kčř jsou desky jako nová MSI 790FX, M4A79-Deluxe, M4A79-T Deluxe které jsou jako stvořené pro taktování DICE a LN2. Ale pravda, moc z nás to asi doma praktikovat nebude. Pak je tu ještě frekvence NB, dočetl jsem se ve fóru, že Gigabytka MA790X-UD4 (cenově 2500Kč) nedokáže frekvenci NB nad 2600MHz, kdežto ASUS M4A79 zvládá úplná maxima, tzn limit je potom frekvence procesoru, takže cca kolem 3800-4000MHz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    myslim si že pro standartní taktování bude SB600 úplně stačit...já z 3Ghz dosáhl na 3,6Ghz
    s SB750 tak nevim, podle mě to nemůže bejt o moc horší
    nikde sem neřekl že je vhodná pro Extrémní OC ...
    Nebo myslíš, že 100Mhz navíc s SB750 při standartním OC a s obyčejným chladičem je nějaká výhra...?

    1)Jaká je tada ta "SUPER" výhoda SB750 oproti SB600?

    2)Neni teda rovnou lepší debatovat o desce s AM3?Ona je totiž úplná blbost dneska kupovat AM2+ desku, když za stejnou cenu máš o půl generaci novější AM3 ne ?

    3)když se vrátíme zpět k tématu špatná/dobrá deska pro Phenom II, už jsem viděl horší desky do kterých bylo upgardováno na Phenom II...a u téhle jsem krom SB600 neviděl žádnou jinou nevýhodu, oproti novým AM2+ deskám....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    393

    SB600 obcas melo v recenzich mizerne vysledky v sata a usb testech (nizka propustnost nebo vysoke zatizeni cpu) proti sb750, nakolik to (ne)byla zalezitost ovladacu uz jsem ale nezjistoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,921

    Citace Původně odesláno od optim Zobrazit příspěvek
    SB600 obcas melo v recenzich mizerne vysledky v sata a usb testech (nizka propustnost nebo vysoke zatizeni cpu) proti sb750, nakolik to (ne)byla zalezitost ovladacu uz jsem ale nezjistoval.
    To byl bug SB600 a kromě horšího OC druhý argument proč desky s SB600 nebrat (a proč třeba gigabyte v dalších revizí některých desek vyměnil SB600 za SB700 s opraveným sata a usb řadičem)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    1)Jaká je tada ta "SUPER" výhoda SB750 oproti SB600?

    2)Neni teda rovnou lepší debatovat o desce s AM3?Ona je totiž úplná blbost dneska kupovat AM2+ desku, když za stejnou cenu máš o půl generaci novější AM3 ne ?

    3)když se vrátíme zpět k tématu špatná/dobrá deska pro Phenom II, už jsem viděl horší desky do kterých bylo upgardováno na Phenom II...a u téhle jsem krom SB600 neviděl žádnou jinou nevýhodu, oproti novým AM2+ deskám....
    1) http://www.rage3d.com/reviews/mobo/a.../index.php?p=3

    2) Nema. AM3 stale jako platforma doplaci na relativne drahe DDR3 pameti i kdyz se to stale zlepsuje.

    3) Ale ja nerikam ze do toho p2 dat nemuze, jen mi to prijde z dnesni nabidky desek jako deska spis podprumerna a rozhodne bych ji nenazyval deskou primo delanou pro p2
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední